Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen in Frankrijk: belangrijke informatie voor onderweg!

De reis naar het Franse betaalwater van uw keuze verloopt vaak op rolletjes. Onder het genot van een goed stuk muziek, vismaten en ‘sterke verhalen’ vliegt de tijd in de auto vaak! Echter, zeker in de vakantieperiodes wil het nog weleens voorkomen dat u onderweg wordt gecontroleerd door de Franse Gendarmerie. Vaak gaat dit om een lasercontrole langs de tolweg, maar het gebeurt ook regelmatig dat u, uw voertuig en uw eventuele medepassagiers bij een dergelijke aanhouding in zijn geheel worden gecontroleerd. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er een afwijkende regelgeving geldt ten opzichte van Nederland en België. Om boetes te voorkomen, attenderen wij u graag op de onderstaande verboden én verplichtingen (bron: ANWB.nl):

Verboden

Wellicht heeft u in begin januari in de media vernomen dat het meenemen en gebruik van radardetectieapparatuur is verboden in Frankrijk. Per 3 januari 2012 geldt ook voor navigatiesystemen met signalering voor vaste flitslocaties of trajectcontroles. Wij raden u daarom aan de Franse flitslocaties te verwijderen van uw apparaat. De boete bedraagt maar liefst € 1.500,-.
Kinderen tot 10 jaar mogen niet op de voorbank worden vervoerd, tenzij de achterbank reeds bezet is door kinderen jonger dan 10 jaar of de auto geen achterbank of de achterbank geen veiligheidsgordels heeft. Wanneer een kind in een dergelijk geval met het gezicht naar de rugleuning in een geschikt en goedgekeurd kinderzitje op de voorbank wordt vervoerd, dient de airbag te zijn uitgeschakeld.
Op autosnelwegen is slepen verboden, behalve voor een sleepdienst. Elders is slepen wel toegestaan, mits het getrokken voertuig voorzien is van een bord 25 km/h en andere verlichting voert dan het trekkende voertuig.

Verplichtingen

Alcoholtest – Verplicht (2 stuks)
Gevarendriehoek - Verplicht
Veiligheidsvest – Verplicht
Reservelampen - Niet verplicht
Brandblusser - Niet verplicht (maar wel in België)
Verbanddoos – Niet verplicht (maar wel in België)
Per 1 juli 2012 is het verplicht om een tweetal zogenaamde alcoholtesters in het bezit te hebben wanneer u zich op de Franse openbare weg bevindt. De test is in Frankrijk o.a. te koop bij drogisterijen, de grotere tankstations en in sommige horecagelegenheden. Ook in Nederland zullen diverse testers, zowel éénmalige als elektronische verkrijgbaar zijn. Dit onder andere bij de ANWB en bij keten zoals Halfords. Tot 1 november 2012 zullen er alleen waarschuwingen worden uitgedeeld indien u niet beschikt over een tweetal alcoholtests, daarna volgen boetes. Naast de alcoholtests is het belangrijk dat er voor de bestuurder én iedere passagier in de auto een veiligheidsvest aanwezig is.
Kortom, een aantal handige weetjes… waarvan het belangrijk is om ze na te leven. Als karpervissers vallen we met onze berg aan materiaal behoorlijk op, en vooral bij steekproefcontroles is de kans om er ‘tussenuit gevist’ te worden extra groot! Voorkomen is dus beter als genezen, want de boetes in Frankrijk liegen er niet om. Vanuit The Carp Specialist een veilige reis, en succesvolle visvakantie toegewenst!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Grain Baits
Korda
KWO
Dynamite Baits
NTEC
MTC Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
Nash Tackle
PK Baitboats