Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd: The Carp Specialist karperjeugdweek van 1-9 augustus 2014!

Elk jaar biedt The Carp Specialist traditiegetrouw jeugdige karpervissers de mogelijkheid om een weekje met ons mee te gaan karpervissen in Frankrijk. Met een touringcar voor bloedfanatieke (jeugd)vissers, een verhuiswagen vol karpermateriaal en een flinke portie adrenaline zetten we dit jaar op vrijdagavond 1 augustus koers richting Lac de Villedon!
Vanaf deze pagina doen we voor én tijdens de Karperjeugdweek regelmatig verslag van onze belevenissen. Leuk voor het thuisfront van de jongens, en natuurlijk ook leuk voor alle karpervissers in Nederland & België om onze belevenissen op dit bijzondere water te volgen. 't Gaat ongetwijfeld een mooie week worden: een week met nieuwe persoonlijk records, zon, veel plezier en kennisoverdracht... maar ook een week waar we keihard zullen moeten werken om onze vis te vangen. Spannend dus!
In de week voorafgaand aan de Karperjeugdweek vissen de vaste begeleiders Kevin Kerstens & Jasper Arntz al een weekje op het water om de visserij op het water goed 'in de vingers te krijgen'. Ze zullen ons, en wij u, via deze pagina daarvan ook op de hoogte houden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk voor de deelnemers. Wilt u onze belevenissen volgen? Bezoek deze pagina dan regelmatig en laat, als u dat leuk vindt, gerust een reactie achter voor de deelnemers.

WhatsApp karpersessie-update Kevin & Jasper

Update zaterdag 26 juli
Flinke file gehad en we hebben veel vertraging opgelopen tijdens de reis gisteren. Vorige week is er redelijk goed gevangen, de meeste stekken hadden zo'n 10 karpers op de kant... en Eddy Sterckx had er 31 stuks!
Update zondag 27 juli
Goedemorgen! Vanochtend pakte Kevin de eerste vis: 20,2kg. De vis aast weer zeer voorzichtig, dus 't is weer goed opletten bij de aanbeten. De lucht is weer strakblauw.
Update maandag 28 juli
Goedemorgen! We hebben geen beet meer gehad helaas. Het heeft de hele nacht geregend en het is nu wat koeler, hopelijk leidt dat tot wat aanbeten overdag. Let wel op met het haakaas, het dient goed hard te zijn... anders is het zo weg.
Update dinsdag 29 juli
Aloha! Vanochtend heeft Kevin een vis gelost. Het is taai vissen met alleen 's ochtends een paar uur kans op een aanbeet, maar net voor het versturen van de app ving ik zelf nog een leuke 10kg karper.
Update woensdag 30 juli
Yo! Gisteren is de vis ook overdag wat actiever geweest. Het was dan ook bewolkt met af en toe wat regen. Dat leidde tot 6 aanbeten, waarvan helaas slechts 2 gevangen. Na mijn visje van gister ving Kevin nog 'n spiegeltje van 8kg. Daarna 3 lossers en 1 misgeslagen. Overigens allemaal bij Kevin (geintje maat...). Om ons heen wordt er meer gevangen, zo is er gisteren op stek 4 een 22kg bak afgekomen en direct gevolgd door een vis van 15kg. Stek 20 is verkast naar het ondiepe deel. Dat zou ook positief moeten doorwerken nu het weer wat zonniger en warmer wordt. Betere verdeling van de vissers en meer hengeldruk in het ondiepe. We voeren niet veel en ook alleen spul van voor een groot deel door meerdere vissen gepakt kan worden en niet te lang blijft liggen, zoals verkruimelde boilies en pellets. Het is de hele dag nacht stil gebleven, maar vang net een klein spiegeltje van 40cm. Laat die bakken maar komen!
Update donderdag 31 juli
Het is inmiddels weer zomers. Overdag volle bak zon, windstil en dus ook geen aanbeten. Met dit weer moet je 't van de ochtenden hebben. Dat bleek ook weer deze ochtend. Een klein visje van nog geen halve meter wist de maiskorrels onder de eigen kant niet te weerstaan. Even later gevolgd door een spiegelkarper van 13.8kg op het midden van het meer. Deze stek ik gister aangevoerd met onze nieuwe 'Melange Magique'. De stekken om ons heen waren ook productief. Stek 19 ving 2 vissen en stek 4 pakte nog een bak van 22kg. De broers (1-eiige tweeling) hebben nu allebei een vis van 22kg. Stek 3 is er klaar mee en vertrekt nu, evenals stek 18.
Wat mij betreft goede stekken voor komende week, er is aardig wat gevoerd en 't blijft nu enige tijd onaangeroerd. Inmiddels staat de zon weer hoog aan de hemel en moeten we de dag uitzitten tot de volgende aasperiode morgenochtend. Genoeg tijd om onderlijnen te knopen!
Update vrijdag 1 augustus
Goedemorgen Bas! Weer een dag verder zonder al te veel actie. Gisteren pakte Kevin midden op de dag uit het niets een mooie spiegelkarper van 17,2kg. Dit was vrij apart aangezien we ook dit jaar merken dat de vis overdag nauwelijks aast met het warme zomerweer. Daarna is het stil gebleven en dat zette zich ook door vanochtend. Ook om ons heen was weinig actie te bespeuren. Er springt ook beduidende minder vis dan vorige dagen in de ochtenduren. Er is slechter weer op komst, alleen nog ff de vraag wanneer precies. Dit kam maar zo gunstig uitpakken voor de vangsten volgende week!
Update zaterdag 2 augustus
Op vrijdagavond stond het gehele gezelschap te popelen op Breda Hazeldonk om af te reizen naar Lac de Villedon. We werden vooraf gewaarschuwd voor de 'zwarte zaterdag', maar de reis bleek zelf zeer voorspoedig te gaan... zonder een enkele file. Rond 9 uur 's ochtends kwamen we aan, en nadat alle karpervissers van de voorgaande week waren vertrokken ging het ritueel van start: een welkomspraatje, de stekken verdelen en 'last but not least' het verplaatsen van alle visspullen naar de boten. Ook dit ging erg voorspoedig, en op zaterdagmiddag ving Mees zelfs zijn eerste vis en meteen een nieuw Persoonlijk Record van 30 pond. Top!
's Avonds hebben gezamenlijk een heerlijke maaltijd gegeten: pasta carbonara. Nu snel weer naar de hengels en vroeg het mandje in... iedereen is aardig afgemat na zo'n flinke reis. Tot de volgende update!
Update maandag 4 augustus
Excuses voor de verlate update... helaas werkte het internet niet in de afgelopen dagen, en ook de 3G-verbinding was dermate slecht dat we onmogelijk een update online konden krijgen. We hebben enkele leuke dagen achter de rug, waarbij veel koppels er al in zijn geslaagd om karper op de kant te krijgen. De teller staat nu, uit mijn hoofd, op 1 vijftiger voor Tobi, 3 of 4 veertigers en zo'n 10 dertigers. Wel zien we dat de vis nog behoorlijk geconcentreerd ligt, en dat er enkele stekken (bijvoorbeeld Tobi en Jan op stek 12 en Luuk op stek 14) erg goed vangen en de andere stekken wat stiller blijven. Geen zorgen hoor... met nog 5 nachten voor de boeg hebben we er de volle vertrouwen in dat elk koppel karper gaat vangen.
Het eten is prima, Damien en Jeroen verzorgen heerlijke maaltijden... zo aten we zondag de befaamde 'Villedon-burger' en stond er maandagavond een heerlijke curry op het menu. De sfeer is opperbest, en 't is wachten op een echte weersomslag om de vis weer wat meer aan het azen te gaan krijgen. Aan de inzet en het enthousiasme van de jongens zal het niet liggen in ieder geval!
Update dinsdag 5 augustus
Na een interessante 'clinic' PVA-vissen van Damien gisteravond zijn de deelnemers vol vertrouwen terug gegaan naar de stek. En geheel terecht, want het weer is omgeslagen en er is vooral aan de diepe zijde uitstekend gevnangen 's nachts. Ook wist Kenny de tweede vijftigponder de vangen van de week, een enorme bak van een spiegelkarper. Good job kerel! Ook kwamen er voor stek 4, 14, 18 & 20 hadden veertigplussers vandaag. Da's een dag waar er meerdere van mogen komen.
Tot nu toe zijn alleen de stekken 13 & 17 nog zonder vis, en we werken er hard aan om ook die mannen op de vis te krijgen. In de tussentijd hebben we vandaag een bezoekje aan de supermarkt en aan de apotheek gebracht. Niets ernstigs hoor, Martin & Hendrik hadden wat kleine kwaaltjes :-) Na een heerlijk kippetje met frites en Hollandse mayo volgde een fotocursusje van Bas & Mark. Met nog 3 nachten voor de boeg zeggen we: tot de volgende update!
Update maandag 11 augustus
Zo... we zijn weer terug! Zaterdagavond zijn we met zijn allen veilig terug aangekomen op de parkeerplaats Breda Hazeldonk. Helaas is onze internetverbinding in de laatste dagen van de sessie compleet weggevallen, vandaar dat de 'dagelijkse' updates ontbraken. Geen wifi, en geen 3G... da's typisch Frankrijk.
We kijken desalniettemin terug op een zeer geslaagde karperjeugdweek met 33 deelnemers. Hiervan zijn er 29 in geslaagd om 1 of meerdere karpers te vangen. We hebben veel nieuwe persoonlijk records zien sneuvelen en in vergelijking met vorig jaar hebben we minder vis gevangen (zo'n 110 ipv 180 stuks), echter lag het gemiddeld gewicht veel hoger met 2 vijftigers en naar schatting 15 veertigers als topvissen. Dank aan alle deelnemers, het team van Villedon, de topservice van busmaatschappij Bovo Tours en natuurlijk de begeleiding. Tot 2015!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Dragon Baits
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
Grain Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Korda
Nash Tackle
NTEC