Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd: The Carp Specialist karperjeugdweek van 31 juli t/m 8 august

Elk jaar biedt The Carp Specialist traditiegetrouw jeugdige karpervissers de mogelijkheid om een weekje met ons mee te gaan karpervissen in Frankrijk. Met een touringcar voor bloedfanatieke (jeugd)vissers, een verhuiswagen vol karpermateriaal en een flinke portie adrenaline zetten we dit jaar op vrijdagavond 31 juli koers richting Lac de Villedon!
Vanaf deze pagina doen we voor én tijdens de Karperjeugdweek regelmatig verslag van onze belevenissen. Leuk voor het thuisfront van de jongens, en natuurlijk ook leuk voor alle karpervissers in Nederland & België om onze belevenissen op dit bijzondere water te volgen. 't Gaat ongetwijfeld een mooie week worden: een week met nieuwe persoonlijk records, zon, veel plezier en kennisoverdracht... maar ook een week waar we keihard zullen moeten werken om onze vis te vangen. Spannend dus! Helaas hebben we in de afgelopen bezoeken aan Lac de Villedon gemerkt dat het internetbereik alles behalve stabiel is, en we niet 100% zeker zijn of we elke dag beschikking hebben over internet. We doen onze uiterste best om dagelijks een update te doen.

Update zondagavond 2 augustus

Gisterochtend zijn we rond 10 uur aangekomen op Lac de Villedon. Na een lange reis met wat vertraging, veroorzaakt door een ongeluk, werden we echter hartelijk ontvangen door John, Damien, Quirin & Eline. De Karperjeugdweek is van start!
Na het gebruikelijke welkomswoord van Bas & John en de uitleg van de reglementen was het tijd voor het belangrijkste punt van de dag: de stekverloting! Uiteindelijk bleken er vier 3-persoonskoppels te zijn, deze zijn op de stekken 7/8, 10, 15 & 19 gaan zitten. Het inladen van de boten gaat voorspoedig, en binnen 'no time' zitten de deelnemers op hun stekken. Door de samenwerking gaat het prima, vele handen maken licht werk!
Om 17:00 staat De Karperburger voor iedereen klaar, en dat werd smullen :-) Daarna vlug terug naar de stekken, en vissen maar!
's Ochtends blijkt er goed gevangen te zijn: de stekken 5, 6, 7/8, 14, 16, 20 & 21 vingen al vissen... met een tweetal veertigers en 2 nieuwe PR's erbij voor Tom (stek 7/8) en Ted (stek 14).
De stekverdeling is als volgt:
 • Stek 3: Joost & Jacco
 • Stek 4: Marnick & Olivier
 • Stek 5: Pieter & Hendrik
 • Stek 6: Jasper & Mees
 • Stek 7/8: Tom, Jurrien & Clint
 • Stek 9: Coen & Mark
 • Stek 10: Patrick, Max & Jelle
 • Stek 14: Ted & Mark
 • Stek 15: Jietse, Jonas & Tom
 • Stek 16: Jessy & Jasper
 • Stek 17: Boudewijn & Lex
 • Stek 18: Maarten & Gerrit
 • Stek 19: Jitse, Toon & Roy
 • Stek 20: Tobi & Ashley
 • Stek 21: Kenny & Tim
De zondag verliep prima... we hebben een rondje gelopen en elke stek bezocht. 's Ochtends werd er eigenlijk prima gevangen, en met 7 stekken van de 15 die al vis hebben gevangen zijn we zeker niet ontvreden. Helaas is er door het warme weer wel wat last van dwergmeerval, maar met krimpkous rond het haakaas gaat het prima. Na een lekkere lasagne zijn we weer klaar voor de nacht!
1 klein nadeeltje (as usual): de telefoon- en internetontvangst is zeer slecht. We proberen dus een dagelijkse update te verzorgen, maar wel zonder foto's waarschijnlijk :-)

Update donderdagochtend 6 augustus

De tijd vliegt gedurende de jeugdweek, en (mede) daarom is de dagelijkse update er vaak bij ingeschoten. Het gaat dit jaar aardig met de vangsten, maar we lopen nog wel wat achter qua aantallen op voorgaande jaren. Door de extreme warmte en droogte vormen de aanwezige dwergmeervallen een probleem. Gelukkig biedt het krimpen van het haakaas en het vissen met zoet aas, harde boilies of particles uitkomst. Momenteel zijn er zo'n 50 karpers gevangen, tot ruim 23kg voor Patrick. 6 veertigers tot nu toe, en het is duimen voor die vijftiger die we eigenlijk elk jaar wel weten te vangen.
Het eten is heerlijk, de sfeer is opperbest, we hebben al enkele clinics (oa. Kevin's onderlijnen en Bas & Mark's fotografie) achter de rug en gisteravond gezamenlijk de verjaardag van Boudewijn gevierd.
Met nog 2 nachtjes voor de boeg is het duimen voor een kleine weersomslag, het is vooral erg warm geweest de afgelopen dagen met een onweersbuitje op dinsdagavond. Een beetje wind en regen kan wonderen doen de laatste dagen, dus we wachten in spanning af op wat komen gaat. De teller staat nu nog op 10 deelnemers zonder en 24 deelnemers met karper, en we werken er hard aan om de mannen 'op de vis' te krijgen.
Groeten vanuit Frankrijk!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!