Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd: The Carp Specialist karperjeugdweek van 2-10 augustus 2013!

Elk jaar biedt The Carp Specialist traditiegetrouw jeugdige karpervissers de mogelijkheid om een weekje met ons mee te gaan karpervissen in Frankrijk. Met een touringcar voor bloedfanatieke (jeugd)vissers, een verhuiswagen vol karpermateriaal en een flinke portie adrenaline zetten we dit jaar op vrijdagavond 2 augustus koers richting Lac de Villedon!
Vanaf deze pagina doen we voor én tijdens de Karperjeugdweek regelmatig verslag van onze belevenissen. Leuk voor het thuisfront van de jongens (en meiden), en natuurlijk ook leuk voor alle karpervissers in Nederland & België om onze belevenissen op dit bijzondere water te volgen. 't Gaat ongetwijfeld een mooie week worden: een week met nieuwe persoonlijk records, zon, veel plezier en kennisoverdracht... maar ook een week waar we keihard zullen moeten werken om onze vis te vangen. Spannend dus!
In de week voorafgaand aan de Karperjeugdweek vissen de vaste begeleiders Kevin Kerstens & Jasper Arntz al een weekje op het water om de visserij op het water goed 'in de vingers te krijgen'. Ze zullen ons, en wij u, via deze pagina daarvan ook op de hoogte houden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk voor de deelnemers. Wilt u onze belevenissen volgen? Bezoek deze pagina dan regelmatig en laat, als u dat leuk vindt, gerust een reactie achter voor de deelnemers.

WhatsApp karpersessie-update Kevin & Jasper

28 juli:
Hoi Bas,
We zijn net pas aan het vissen, hebben vannacht onze rust gepakt en vanochtend alles verder in orde gemaakt voor de visserij. Het is behoorlijk warm en we hopen op een goede regenbui.
28 juli:
Heb er 2 gelost vanmiddag. Ben niet gewend om met licht lood te vissen, even omschakelen.
29 juli:
Goedemorgen Bas,
Jasper had vanochtend de eerste vis en ik had niets. Nog steeds hopen op een weersomslag, hopen dat het goed hard gaat regenen.
29 juli:
Vanmiddag hebben we niet gevist en boodschappen gedaan, even wat rust op de stek.
31 juli:
Het gaat echt dramatisch... de vis zit niet op de stek, aast maar matig en het is heel erg warm.
1 augustus:
De eerste voor Kevin is binnen: 20,2kg!
2 augustus:
2 vissen vannacht: 1 van 16,8kg en 1 van 16,2kg. De vissen azen van 1 tot 6 's nachts, daarna viel het stil.
2 augustus:
Hi Bas, weer 3 vissen erbij: 22,8kg en 2 van 17,8kg!

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update zaterdagavond 3 augustus

Na een behoorlijk intensieve reis, 't was tenslotte 'zwarte zaterdag' kwam de touringcar rond 10:00 aan op Lac de Villedon. Bas & Jeroen, die het busje met de materialen bestuurden, kwamen rond 11:15 aan. Uitgeput, maar voorzien van een flinke portie adrenaline hebben we het water vanaf de dijk bekeken. John, Paul & Damien hebben ons hartelijk ontvangen, en onder het genot van een drankje werden de reglementen, het plan van aanpak en de laatste 'tips en tricks' doorgenomen. Ook verliep de stekverdeling erg soepel, en rond half 1 kon begonnen worden aan een monsterklus... het vervoeren van de spullen naar de stekken. Door een uitstekende samenwerking van alle 35 karpervissers en de begeleiders, en de ruime aanwezigheid van boten, motoren en accu's verliep alles voorspoedig. Jasper en zijn vismaat wisten zelfs de eerste vis al te vangen vanmiddag: een dikke twintiger op een single hookbait.
Damien, de chefkok van Villedon, bereidde rond de klok van vijven een heerlijke Pasta Carbonara, en met een goed gevulde maag werd koers gezet naar de stekken. Klaar voor de eerste nacht op Lac de Villedon en met de eerste vis al op de kant een veelbelovende start!

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update zondagavond 4 augustus

11 karpers waarvan 5 dertigers tot 19.2kg en maarliefst 5 nieuwe persoonlijk records: het resultaat na de eerste nacht vissen. Super!
Na het uitvaren van het ontbijt hebben we een flink rondje gemaakt langs de stekken, erg gezellig en leuk om te zien dat iedereen zich opperbest vermaakt.
We hebben weer vroeg gegeten 's avonds: de befaamde Villedon-burger met frietjes. Daarna zijn de jongens (en meiden) verrast door sponsors Berkley Gulp! Carp en JRC met boilies en een bijbehorend T-Shirt. Als afsluiter verzorgde Damien, voordat er weer naar de stek werd gegaan, een leerzame clinic over het vissen met PVA-zakjes, iets wat op Lac de Villedon goed van pas komt. We zijn benieuwd wat de tweede nacht gaat brengen en vertrouwen volledig op de deelnemers!

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update dinsdagochtend 6 augustus

Goedemorgen allemaal! Excuses voor de verlate update. Gisteravond onweerde het wat in de verte, en dit bleek voldoende om het internet in de omgeving compleet plat te leggen. Ondenkbaar in Nederland, maar op het Franse platteland de normaalste zaak van de wereld. Geen zorgen dus... hier gaat alles uitstekend! Het weer is in de afgelopen 24 uur flink omgeslagen: van een strakblauwe hemel, geen wind en hoge temperaturen tot een grijs wolkendek, wat regen en een behoorlijke wind. Perfecte condities om vis te vangen!
Tot en met maandagavond zijn er nog maar 4 koppels zonder vis, alle anderen hebben al 1 of meerdere karpers gevangen. Flink wat (hoge) dertigers, 2 veertigers (tot 23kg) en uit mijn hoofd al 8 nieuwe persoonlijk records. Gaat uitstekend dus! Onderstaand wat sfeerimpressies en vanavond volgt een uitgebreide update met vangsten per stek. Met dit weer gaat er vandaag naar verwachting nog flink wat bijkomen.

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update dinsdagavond 6 augustus

Vandaag was een memorabele dag: vreselijk weer, keiharde regen met afwisselend droge perioden en veel actie op de meeste stekken. Ook kregen we behoorlijk wat onweer over ons heen, waarbij de inslagen van de bliksem gevaarlijk dichtbij kwamen. De vissen deerde het gelukkig niets, maar het was voor sommige vissers wel even schrikken!
Zoals beloofd hebben we een update van de vangsten per stek gemaakt:
Stek Deelnemer Vangstenupdate dinsdag
3 Marc Hamberg -
3 Erwin Hamberg 1 vis
4 Niels Weij -
4 Patrick Weij -
4 Rosa Garate -
5 Maarten Snoek 4.9, 7.2, 14, 13.9, 15 (PR) kg
5 Tom Snoek 23 (PR), 18, 14, 15 kg
6 Sander Neeckx PR
6 Willem de Witte PR
7 Kees Adams 1 vis
7 Kenny Adams 1 vis
8 Kerim Lafta 11.8, 14, 5 kg
9 Jasper van der Spek 14.5 kg
9 Roy Bakker 15.4 (PR), 12.6 kg
10 Boy van der Sluis 12.5 kg
10 Pepijn de Wit 17, 22.5 (PR) kg
11 Jerzy van Gool -
11 Caz van Leeuwen -
13 Jannes Vestjens 10, 16.5 (PR) kg
13 Jeroen Vestjens 17, 18 (PR) kg
14 Mitch Golsteijn -
14 Jelle Mansvelt 6, 11, 17.5 (PR) kg
15 Ken Dassen 11.4 kg
15 Leroy Jacobs 17 (PR) kg
15 Mike Ticheler 8.4, 12.5 kg
16 Wesley Arets Verschillende vissen en nieuw PB van 16kg
16 Timo Quadackers Verschillende vissen en nieuw PB van 20kg
17 Patrick Jansen 6, 16 (PR) kg
17 Joris Kusters 16 (PR) kg
18 Jurrien Dijst 17, 14, 21 (PR) kg
18 Tom Visser Steur 16, 16.5, 11, 20 (PR) kg
19 Joep van Rijn 14, 15.3 & 17.5 (PR) kg
19 Roy den Dubbelden 7.5, 12 kg
20 Tjeerd van der Ploeg -
20 Bart Gelan -

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update woensdagavond 7 augustus

Na een stormachtige nacht waarin de regen met bakken uit de hemel kwam maakten we 's ochtends tijdens de bezorging van het ontbijt de balans op. 10 karpers gevangen, waarvan 4 nieuwe persoonlijk records en maarliefst 2 veertigers. Een klasse nacht dus! Door de vele regen is de watertemperatuur gezakt naar zo'n 23 graden en het zuurstofgehalte en waterniveau flink gestegen. Ideale omstandigheden na enkele warme weken voor de vis om te gaan azen op vissersaas!
Ook overdag bleek deze vlieger op te gaan... zo ving Tjeerd zijn eerste vissen vanaf stek 4, en werd er op de rest van het water met grote regelmaat ook vis gevangen. Caz & Jerzy op stek 11 wisten de vis na enkele dagen proberen helaas niet te vangen en besloten 's middags te verkassen naar de diepere stek bij de gite. Spannend, en hopelijk weten ze daar de sessie nog te redden. Ook is het spannend bij Erwin & Marc, die op stek 3 nog langzaam op gang komen. Ondanks de terugval in temperatuur trekt de vis nog niet geheel door naar dieper water, maar de aanpak van de mannen is uitstekend... dat zal de komende dagen vast goedkomen.
's Avonds genoten we vandaag van een heerlijke aardappelgratin met rollade, echt genieten! Na het eten wordt er snel terug naar de stek gegaan en na een kwartiertje is het al raak voor de mannen op stek 11. Binnen een paar uur volgen daar zeker een stuk of 5 aanbeten: de vis ligt er dus overduidelijk dubbeldik op de stek. Flink aanvoeren en werken is het daar. Zelf bezoek ik samen met Jeroen, Damien & John de stekken 3 t/m 8. Bij Kerim op stek 8 knopen we wat nieuwe rigs en zetten we alles op scherp voor de nacht, en op de terugweg stoppen we bij alle koppels voor een praatje. De broers Niels & Patrick hebben een topdag achter de rug met beide nieuwe PR's van 40 en 45 pond, en tijdens ons bezoek loopt er een volgende hengel af. Patrick weet na een lange dril het net te schuiven onder een wel erg dikke bak voor zijn broer Niels. En na de gebruikelijke onthaak- en weegsessie blijkt de eerste vijftiger gevangen tijdens een Karperjeugdweek een feit! Met precies 25kg op de schaal een absolute monstervis, en de 55e vijftiger die er in 2013 op Villedon is geland. Super!
We zijn erg benieuwd wat de nacht gaat brengen, dus tot de volgende update!

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update donderdagavond 8 augustus

Vannacht zijn 15 karpers gevangen met een 21,5kg als uitschieter voor Roy op stek 9. Ze wisten er nog 3 andere karpers bij te vangen, en ook de stekken 10, 13 & 14 op ondiep water wisten vis te vangen. Op het middelste gedeelte leveren vooral stek 15, 18 & 19 vis op, waarbij vooral stek 19 de laatste 2 dagen uitzonderlijke vangsten boekt. De jongens zorgen ervoor dat de vis mooi op de stek blijft rondhangen door het voeren van flinke hoeveelheden van een aantrekkelijke mix van (halve) boilies, boiliekruim en pellets. Ook op stek 20 komt de vis (eindelijk) op de kant, en Marc & Erwin op stek 3 wisten hun tweede vis van de sessie te vangen.
Overdag bleef het rustig, maar de dag werd in stijl afgesloten met een heerlijke barbeque! Net op 't punt dat de eerste kippetjes het rooster opgingen kwam er een wolkbreuk aan, gelukkig konden we de barbeque kwijt in de schuur en het team in het restaurant. Super! Nog 2 nachten te gaan, hopelijk met goede vangsten. Nog 3 deelnemers zonder vis, dus werk aan de winkel!

Karpervissen in Frankrijk met de jeugd - update vrijdagavond 9 augustus

Wat een geweldige dag en nacht hebben we achter de rug! Er zijn meer dan 30 karpers op de kant gekomen, waarvan weer diverse dertigers en veertigers... en nieuwe persoonlijk records natuurlijk. Ook op stek 3 komt de vis eindelijk los, en kwamen 2 nieuwe PR's voor Erwin & Mark op de kant: 18.8kg en 24.3kg. Prachtig!
Vannavond aten we nasi, en maakten we ons klaar voor de laatste nacht! Een kleine tussenstand:
Stek | Deelnemer | Aantal karpers | < 30 | 30 - 40 | 40 - 50 | 50+ | PR
3 Marc Hamberg 2 1 1 JA
3 Erwin Hamberg 2 1 1 JA
4 Niels Weij 8 4 2 1 1 JA
4 Patrick Weij 8 4 2 2 JA
4 Rosa Garate 1 1 JA
5 Maarten Snoek 11 5 5 1 JA
5 Tom Snoek 10 9 1 JA
6 Sander Neeckx 6 3 2 1 JA
6 Willem de Witte 4 2 2 NEE
7 Kees Adams 2 1 1 JA
7 Kenny Adams 1 1 NEE
8 Kerim Lafta 3 3 NEE
9 Jasper van der Spek 5 4 1 JA
9 Roy Bakker 5 1 3 1 JA
10 Boy van der Sluis 2 1 1 JA
10 Pepijn de Wit 3 1 1 1 JA
11 Jerzy van Gool 0 NEE
11 Caz van Leeuwen 0 NEE
13 Jannes Vestjens 8 2 5 1 JA
13 Jeroen Vestjens 4 1 3 JA
14 Mitch Golsteijn 5 3 2 NEE
14 Jelle Mansvelt 8 3 5 JA
15 Ken Dassen 2 1 1 JA
15 Leroy Jacobs 2 1 1 JA
15 Mike Ticheler 4 3 1 NEE
16 Wesley Arets 6 5 1 JA
16 Timo Quadackers 3 1 2 JA
17 Patrick Jansen 2 1 1 JA
17 Joris Kusters 2 1 1 JA
18 Jurrien Dijst 6 1 4 1 JA
18 Tom Visser 6 2 3 1 JA
19 Joep van Rijn 20 18 2 JA
19 Roy den Dubbelden 20 19 1 NEE
20 Tjeerd van der Ploeg 3 3 NEE
20 Bart Gelan 3 2 1 NEE
In totaal zijn er tot en met vrijdagavond 177 karpers gevangen, waarvan 107 vissen onder de dertig pond, 55 dertigers, 14 veertigers en 1 vijftiger! Hierbij nog een laatse fotoselectie:
Vanuit The Carp Specialist is dit de laatste blog aangaande de Karperjeugdweek 2013. Geen zorgen hoor... komende week volgt een selectie aan de foto's op de vangstenpagina van Lac de Villedon en uiteraard gaan we druk aan de slag met de video. Deze belooft spectaculair te worden!
We danken u hartelijk voor alle aandacht, enthousiasme en de vele leuke reacties. We kijken namens de begeleiding, het team van Lac de Villedon en alle deelnemers terug op een buitengewoon geslaagde week met 25 nieuwe persoonlijke records, veel gezelligheid, leerzame momenten in een prachtige omgeving. We'll be back!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
KWO
PK Baitboats
Dragon Baits
MTC Baits
NTEC
Dynamite Baits
Cipro Baits
Grain Baits
Korda
Nash Tackle