Karpervissen in Frankrijk op Etang du Yéti!

Geplaatst door Gerrie, Sharon & Johan op 05-11-2018

Zaterdagochtend 13 oktober gaat om 5 uur de wekker. Het is tijd voor een hopelijk leuke visvakantie in Noord-Frankrijk. Net na zessen rijden we aan richting Luxemburg. Dat is voor ons niet geheel de kortste route, maar wel de meest vertrouwde route aangezien we nog wel eens naar Frankrijk afreizen om te gaan vissen. Meestal stoppen we dan in Luxemburg om te tanken en voor de sanitaire stop. Deze keer zijn we ook even snel de Dunken Donut ingedoken voor een lekkere versnapering bij aankomst. Om 12 uur waren we bij het kerkje in Argers en een half uurtje later zou Johan ook arriveren. De beheerder spreekt altijd af op een nabij gelegen neutrale plaats om je van daaruit naar de stekken te begeleiden. Een kwartiertje na de aankomst van Johan kwam de beheerder ons ophalen en enkele ogenblikken later stonden we op de steiger bij het schitterende huisje aan Etang du Yeti wat we voor deze week gehuurd hadden. We kregen kort wat info over het water en een rondleiding in het huisje en toen kon het uitpakken beginnen.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Aangezien Johan de eerste dag en nacht niet wilde vissen konden we rustig aan doen met uitpakken en alles in gereedheid brengen. Rond half vijf hadden we alles in kannen en kruiken en kon de vakantie beginnen. De rubberboot was klaar voor gebruik, de slaapkamers ingericht en de eerste koffie al genuttigd. Het was tijd voor een inspectie rondje op het water om de stekken te bestuderen en alvast wat voor te voeren. Na het avondeten hebben we lekker gechilled in de gezellige woonkamer al alvast wat plannen en tactieken besproken over hoe we de week aan wilde pakken. Op tijd naar bed na toch een lange dag en zondagochtend er tegenaan. Gerrie kon het niet laten om toch twee lijnen willekeurig in te werpen, maar het zou stil blijven in de gehele nacht.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Zondagochtend eerst even ontbijten en daarna met de hengels aan de slag. Dat bleek geen verkeerde keuze want de hengels lagen nog niet eens allemaal in de steun toen de eerste beetmelder zich al liet horen. Gerrie mocht een lief klein spiegeltje vangen en nog geen 10 tellen later was ook het eerste schubje in het net beland. Een kwartier later mocht ook Johan zijn eerst vis op de mat aanschouwen en was iedereen van de spreekwoordelijke "nul" af. Net na het middaguur mochten we de eerste 30-er op de foto zetten. Een mooie spiegel die enkel bij de staart een paar schubben had. 14:15 uur was het tijd voor de eerste dubbel run en later op de dag zou er nog een triple run volgen. We sluiten de zondag uiteindelijk af met 23 vissen waarvan we in de avond een schub vangen van net geen 18 kilogram.
Het was al snel duidelijk dat deze week hoofdzakelijk zou bestaan uit de kleinere karper en dat er af en toe een leuke grotere tussen zou zitten. In de nacht zouden de heren nog ieder een vis in het net krijgen maar verder zou het rustig blijven.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Waar op zondag er een lekker windje stond daar was het maandag een spiegel op het water. Dit was ook te merken in de vangsten. Er zouden overdag slechts 4 vissen op de foto gaan, een schril contrast met de dag ervoor. Waren we de eerste dag verwend of hadden we nu gewoon een dag pech? We zouden het dinsdag gaan merken.
Het huisje wat we op deze stek gehuurd hadden heeft 3 slaapkamers een gezellige woonkamer, een badkamer met ligbad en een keuken met alles erop en eraan. We hadden besloten om iedere dag gewoon zelf te koken en we hadden voor het weekend de boodschappen vanuit huis meegenomen. Dinsdag was het dus ook de hoogste tijd om verse producten te gaan halen in de supermarkt. Dit zorgde ervoor dat we pas direct in de middag konden beginnen met vissen maar dat bleek geen enkel probleem te zijn. Om 12:00 uur vangt Johan gelijk een mooie spiegel en Sharon vangt niet veel later een aardige schub en om 21:00 uur vangt Gerrie nummer 16 van die dag, ook weer een mooi spiegeltje van een kilo of 7. Op de een of andere manier valt het met het donker worden ook nagenoeg stil. We zullen in de gehele week nog geen 10 vissen vangen in de nachturen.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Op woensdagochtend beginnen we met een knaller. Gelijk de eerste schub is er één van ruim 13 kg en deze wordt gevolgd door een ghost koi van een kilo of 6. Deze dag zullen we er ook weer een 15 vangen. Het weer is hier echt perfect voor midden oktober. Iedere dag zo rond de 25 graden en met een lekker windje op de maandag na dan. Door de laag hangende zon is een pet met zonnebril geen overbodige luxe want de schittering in het water is wel af en toe wat vervelend zeker met de vissen die toch van een 200-240 meter af komen en die lekker gaan hangen. Ook een vis van 5 kilo zorgt dan voor de nodige kracht training in de bovenarmen en knijpende oogjes van de schittering op het water. Donderdag iets na 15:00 uur zou Johan de mooiste vis van deze week vangen. Een schitterende witte koi met een aantal oranje vlekken. Met net geen 6 kilo nog geen knaller qua gewicht, maar een hele mooie vis voor op de foto. Met nog een aantal dubbel en triple runs zitten we inmiddels al over de 90 karpers. Echt een fantastische vakantie.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Vrijdagochtend, de laatste dag dat we kunnen vissen is al weer aangebroken. Sharon vangt haar tweede grote vis van net geen 18 kilo en geeft daarmee qua gewicht de heren het nakijken. Net voor half vijf wordt het symbolische target van 100 vissen gehaald en uiteindelijk zullen we er dan nog 10 vangen voordat we in de avond besluiten voor het slapen gaan de lijnen uit het water te halen zodat we ook weer een goede nachtrust hebben en uitgerust terug naar Nederland kunnen afreizen. Na 110 karpers is het mooi geweest. We hebben ontzettend genoten van het weer, iets wat je absoluut niet kunt plannen... maar we hebben zeker ook genoten van de accommodatie. Een schitterend huis met echt alles erop en eraan. Een keuken waar je zelf kunt koken, de beheerder brengt naar wens iedere ochtend brood, er is wifi aanwezig en een tv en stereo installatie. Alles wat een niet-visser nodig heeft om zich te kunnen vermaken in de tijd dat de visser(s) zijn hobby uitvoeren. Met een picknicktafel buiten hebben we iedere dag heerlijk buiten kunnen eten en dan heeft Sharon nog erg genoten op het boventerras waar je heerlijk kunt zitten en liggen in de luie stoelen die er staan en waar ze heerlijk een boek heeft proberen te lezen tussen al het vis vangen door. Soms kwam ze niet verder dan 3 regels en dan was het alweer raak maar aan de locatie heeft dat zeker niet gelegen.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Etang du Yéti!

Etang du Yeti is zeker een aanrader voor mensen die met hun partner of gezin willen gaan vissen en dus graag wat meer luxe hebben voor de niet-vissers!

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners