Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen of carnaval?

Als Brabander heb je tijdens de carnavalsdagen eigenlijk maar twee keuzes: meedoen of zorgen dat je weg bent. Aangezien wij beide niet zo van carnaval houden was voor ons de keuze simpel: Karpervissen!
De winterpas van De Karperhoeve had nog een aantal nachtjes over en het zou niet heel erg koud worden. Kortom... ideaal om samen de eerste visnachten van het jaar te pakken. Na de storm van donderdag zou het water flink 'omgeschut' zijn en dat kon nog wel eens positief uitpakken. Ook de luchtdruk zou ons goed gezind zijn en het zou net boven nul blijven.
Vrijdag eerst nog een half dagje werken want de verlofdagen mogen niet al te snel op zijn en daarna snel richting België. Een uurtje later zou vrouwlief daar dan ook aankomen rechtstreeks van het werk. In de taverne de laatste stand van zaken besproken onder het altijd hartelijke welkom met een kopje koffie en toen kon de stekkeuze besproken worden. In eerste instantie was er gereserveerd voor stek 2 op Timmy's Lake, maar omdat Tine's Lake geheel vrij bleek te zijn was ook dat een goede optie. Uiteindelijk mocht het vrouwtje kiezen en die koos voor "meer zekerheid" en daarmee voor Tine's Lake stek 1.
De keuze was gemaakt en tijdens het opbouwen van de tent zou het plan van aanpak ook wel uitgedacht worden. We hadden al vaker op deze stek gezeten dus we wisten al gauw hoe we het zouden gaan doen. Manlief aan de rechterkant en vrouwlief aan de linkerkant van het water. Alles stond snel op de goede plek en we konden van de rust gaan genieten. Ver weg van alle feestende carnavalvierders. Echte rust zou er echter niet zijn. Er stond nog een beetje wind die de lijn toch af en toe te pakken zou krijgen wat voor de nodige korte piepjes van de beetmelders zou zorgen. Nu is dat opzich niet zo heel erg. Vele van ons kunnen de gevoeligheid verstellen en dan heb je daar al snel weinig last van. Echter, als je in het bezit bent van papegaaien is het een heel ander verhaal. Onze Timneh grijze roodstaart houdt ervan om de beetmelders na te doen en welk deuntje of piepje je er ook opzet hij heeft binnen de kortste keren door dat hij ons daarmee voor de gek kan houden.
Het avondeten werd zoals gewoonlijk op de Karperhoeve weer netjes op de stek gebracht en we hebben weer genoten van de friet met stoofvlees. Na het eten koelde het al snel af en werd het toch wel wat kouder dan voorspeld. De papegaaien mochten daarom in de auto slapen en Sharon zocht haar nieuwe 5 seizoenen slaapzak op om daar eerst nog even wat te lezen voordat ze zou gaan slapen. De hele avond zouden de korte piepjes aanblijven, wind, lijnzwemmers en misschien wat nieuwschierige vissen die met de onderlijnen speelden. Ook in de nacht waren de piepjes er meermaals en zelfs een aantal korte fluitertjes. Kwam je echter je slaapzak uit om ze aan te slaan dan waren de vissen ineens gevlogen. Tine's Lake staat redelijk bekend om volle runs, dus een enkele piep is zeker niet de moeite om achteraan te gaan. Inmiddels vroor het en werd het gras al wit. Niet echt aanstootgevend om snel op te staan bij een twijfelaar, dus maar blijven wachten op die volle run.
Uiteindelijk rond 5 uur in de nacht was het zover. Op de hengel van Sharon een run over de beetmelder heen. Toch maar opstaan en aanslaan. Yes, eindelijk een vis eraan! Snel Sharon geroepen om uit haar warme slaapzak te komen en haar vis binnen te halen. Helaas was het een kleine vis die door de kou er nog niet helemaal zin in had om te vechten. Voordat vrouwlief warm aangekleed bij haar hengel aankwam hoefde ze alleen nog maar het net te pakken om te scheppen. Een mooi, klein spiegeltje van 5 kg. De nul is eraf! Allebei snel terug de slaapzak in en hopen op meer. Helaas bleef het stil de rest van de nacht. Na zonsopkomt was het helaas erg bewolkt wat er voor zorgde dat de temperatuur ook laag zou blijven. Voor de zekerheid de papegaaitjes maar grotendeels van de dag in de auto gelaten. Doordat de wind verder wel was gaan liggen werden de beetmelders ook weer wat rustiger, de vissen echter niet. De vissen beginnen langzaam aan wat los te komen en het was dan ook mooi om te zien dat de eerste karpers al eens boven water kwamen kijken door te springen en te happen naar verse lucht. De tweede nacht bleef het helaas stil, hoewel de temperatuur toch een graad of vijf warmer was en het aangenaam zou zijn om er een mooie spiegel of schub uit te halen. Het was ons helaas niet gegund. Na het opruimen nog genoten van een heerlijk ontbijtje in de taverne en nog gezellig wat nagepraat met de watereigenaar. De nul is eraf en er staan nog vele vistripjes gepland voor dit jaar. We hebben er zin in...
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Tine's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8014 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik kan gerust zeggen dat ik na zo'n 5 jaar reserveren bij Bas, Mark & Jeroen altijd even beleefd en snel wordt geholpen. Elk jaar komen er leuke wateren bij en al met al is The Carp Specialist een leuk en vertrouwd bedrijf die het iedere visser probeert naar de zin te maken!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Dimitri Kesler
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.783 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Dragon Baits
Korda
Nash Tackle
KWO
Dynamite Baits
NTEC
Cipro Baits
MTC Baits