Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Bepaal uw favoriete karperstek op Livardière!

Deze zomer was Bianca te gast op één van onze eigen favoriete betaalwateren in Frankrijk: Etang de la Livardière! Ze beleefde een topvakantie met geweldige vangsten en dikke karpers op de kant... maar daarover in een volgend artikel meer. Om het voor onze gasten gemakkelijker te maken om hun gewenste stek te kiezen heeft ze de beschikbare karperstekken van Etang de La Livardière voor u in beeld gebracht vanuit de lucht met interessante visinformatie per stek. Deze dronebeelden zijn gemaakt op 2 augustus 2019.

Etang de La Livardière
Op het Domaine de Saint Frimbault op steenworp afstand van de bekende stad Le Mans in West-Frankrijk verwelkomen de heer De Goulaine en beheerder Bernard Feuilly u met open armen. Het 17,5 hectare grote water Etang de la Livardière ligt op het schitterende landgoed van de eigenaar en wordt al eeuwen door zijn familie bewoond.

Stek 2 - 2 vissers is waarschijnlijk de minst beviste stek van het water. Geen gemakkelijke stek, echter kan deze door zijn centrale ligging voor goede vangsten zorgen. De baai aan de rechterzijde is redelijk ondiep en modderig. Op open water is de vis vaak te onderscheppen op het smalle gedeelte, en ook de linkerzijde van de stek biedt (ook onder de eigen kant) interessante hotspots.

Stek 3 - 2 vissers is een prachtige stek, gelegen aan de ondiepe zijde van het water en uitkijkend over diverse eilanden. Een stek met ruime mogelijkheden, waarbij het gebruik van een boot een must is. Bevis de ondiepe en obstakelrijke baai aan de rechterzijde, maar onderschat open water ook zeker niet. Op de landtong zit u bovendien bijzonder rustig en geniet u van veel privacy.

Stek 4 - 1 visser is prachtig gelegen aan de zuid-oostzijde van het water. Vanaf deze stek kunt u een groot eiland links voor u bevissen, er links langs vissen richting een ondiepe baai en ook op open water voor u zijn er ruime mogelijkheden. Tip: vis uw rechterhengels richting de ingang van de baai rechts van u. Hier trekt de vis vaak zeer dicht onder de kant voorbij.

Stek 5 - 2 vissers is zonder twijfel één van de meest populaire stekken van het water. Niet zonder reden, hoewel de vis uiteraard rondtrekt is dit over het algemeen een stek die goede resultaten boekt. De baai aan uw linkerzijde is vaak een echte holding-area, maar kan zeer snel verstoord worden. Gebruik de boot zo min mogelijk, vis niet te ver weg en probeer lijndruk te minimaliseren.

Stek 7 - 2 vissers is wellicht de meest ondergewaardeerde stek van het water. Niet direct een zeer gemakkelijke stek, maar zeker het bevissen waard. Op deze stek zijn het vooral de oevertaluds die resultaat brengen. Een dieptemeter is een must, en ook een prikstok kan uitkomst bieden om de bodemstructuur in kaart te brengen. Bevis deze stek met rust en geduld. Normaal gesproken geen stek met veel vis... echter wel met zware vangsten!

Stek 8 - 2 vissers biedt een scala van mogelijkheden en is eigen het gehele jaar door prima te vissen. Open water, de baai aan uw rechter zijde en de eigen kanten. Tip: bevis de diepe kuil in de uiterste rechterhoek van de baai. Blokkeer de baai niet door deze met andere lijnen af te sluiten, funest voor de vangsten!

Stek 9 - 2 vissers is direct aan de faciliteiten gelegen en daardoor uitstekend te bevissen wanneer u niet-vissend gezelschap meeneemt. Een redelijk diepe stek, waar vaak opvallend zware vis wordt gevangen in vergelijking tot de andere stekken. Naast open water is de westzijde van het water een prima plek om uw aas te droppen, hier onderschept u ongetwijfeld langstrekkende vis. Vis met uw linkerhengels vooral niet te ver weg, omdat u daarmee uw andere hengels zult blokkeren.

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Gerelateerde blogs

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
KWO
Dynamite Baits
Nash Tackle
Cipro Baits
Dragon Baits
MTC Baits
Korda
NTEC
Grain Baits
Koicenter Tiel