Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op Iktus Ruffaud van 14 t/m 21 april 2018!

Na een aantal maanden de Iktus Facebook te hebben gevolgd was het voor ons duidelijk; Op Iktus Ruffaud moest het gaan gebeuren en dit kon wel eens een hele leuke week worden. Een aantal grote uitzettingen stonden gepland in de winter, met een grote diversiteit aan karpers. Mooie schubkarpers, grote spiegels en zelfs koi’s werden aan het bestand toegevoegd.
Zaterdag 14 april zijn wij afgereisd naar het schitterende meer Iktus Ruffaud. een stuk noordelijker in plaats van het al langer bekende Iktus bij Pau. Alsnog een flinke 950 kilometer rijden, maar wat later bleek de moeite meer dan waard.
De bedoeling was om het diepe gedeelte van het meer te bevissen, aangezien ze in de winter uitgezet zijn en dit toch in eerste instantie ook wel een soort “hangplek” kon zijn. Zodra de vissen dan weer beginnen te azen ben je er snel bij!. De tactiek: meerdere hengels met verschillend aas en op verschillende dieptes vissen. Zodra een hengel resultaat bleek te geven, konden we daar de lijn op doortrekken.
Bij aankomst om 14:00 ging het vlot, boot een aantal keer vol laden en vrij snel stonden alle spullen op de stek.
De eerste nacht vangen wij 2 spiegels. Allebei iets over de 10kg, en allebei vanaf dezelfde hengel. 1 hengel extra op dezelfde tactiek geplaatst, en deze 2 hengels zorgen de volgende dag voor nog een aantal vissen. Allen tussen de 10 en 15 kg. De hengels opnieuw klaarmaken voor de nacht, en wederom om 03:00 begint de vis zich te vertonen. Een aantal fraaie vissen worden die dag gevangen, voornamelijk in de ochtend.
Op maandagochtend vangen wij de eerste 17kg vis, een mooie dikke spiegel. Hierna volgen een 15kg spiegel en een witte koi. We hebben inmiddels 10 vissen kunnen landen, en het lijkt alsof ze voorkeur geven aan de boilie, de hengels beaasd met particles wordt niets op gevangen.
Op maandag begint ook het weer beter te worden. Er staat nog een aardig windje, maar met een volle zon lijkt er toch wat te gebeuren onder water. De hengels die in de eerste 2 dagen af bleven lopen, bleven nu verdacht stil. De hengel met particles beaasd loopt af, en een mooie 22,5kg spiegel wordt geland. Het 12 jaar durende PR van Roy (19kg in 2006) wordt eindelijk verbroken. Een double-run zorgt er voor dat er ook een 19kg spiegel op de mat beland. Dit kan maar 1 ding betekenen: Champagne! Ook deze dag volgen er nog een paar vissen. De kom bij stek C (3) blijkt een holding area te zijn voor deze opwarmende dagen. Tussen 30 koi’s bevindt zich een serieus aantal spiegel en schubs die lekker op liggen te warmen. Ze zijn helaas nergens mee te strikken. Dan maar zorgen dat ze het voer rondom de kom kunnen vinden zodra ze weer gaan azen. Danny komt nog even langs om te vragen hoe het gaat, en of ze ons nog ergens mee van dienst kunnen zijn. Aan service geen gebrek bij Iktus Ruffaud!
Op dinsdagochtend komen er nog een aantal vissen uit, waaronder een 21,5kg spiegel, de 2e 20kg vis deze week. We staan inmiddels op 23 met een aantal andere mooie exemplaren op 21 vissen. De woensdagochtend blijft angstvallig stil. Een strakblauwe lucht en iets minder wind. Je kunt de koi’s vanaf stek C (3) in de kom al zien liggen, het zou toch niet stil vallen… Op donderdag vangen we er nog een fraaie schub bij die de 18kg aantikt, en ook een 18kg graskarper is in het net beland.
We besluiten op vrijdagochtend weer af te reizen naar Nederland. Het inpakken gaat voorspoedig en om 11:00 meren we de boot aan bij het restaurant.
Met 2x 40+, 6x 30+, 2x koi en de rest bijna allemaal tussen de 10 en de 15kg een heel mooi resultaat, maar boven alles: Een top vakantie op Iktus Ruffaud!
Het is mooi geweest, time to go home!
Roy en Thijs
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Iktus Ruffaud

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8208 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met een geweldig aanbod aan diverse wateren kom je al snel uit bij The Carp Specialist. Door de enorme klantvriendelijk en goede begeleiding zal je niet teleur gesteld worden. Het enigste wat hun je niet kunnen garanderen is dat je gaat vangen. Al de rest word in de puntjes geregeld voor je!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Edwin Stoffels
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 63.084 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Cipro Baits
RidgeMonkey
Nash Tackle
MTC Baits
PK Baitboats
Grain Baits
Korda
Solar Tackle
Dragon Baits
Dynamite Baits
NTEC
Carplounge Tackle
Koicenter Tiel