Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Actieve wintersessie op Jardin des Carpes!

Bianca & Lizette hebben afgelopen winter een camper aangeschaft... en wat is er nou lekkerder dan comfortabel vanuit de camper een mooie maartsessie te vissen op een nieuw water. Dit voorjaar verbleven ze een weekje op ons nieuwe water Jardin des Carpes en wisten enkele mooie vissen te vangen. Veel leesplezier!

Via The Carp Specialist mochten we begin Maart een nieuw karperwater ontdekken met de weelderige naam ‘Jardin des Carpes’. Dit water, gelegen in de schitterende Champagne streek in Noord-Frankrijk, wordt sinds enkele jaren vol bezieling beheerd door Florian en zijn familie die al generaties lang viskweker van beroep zijn. 

Bij aankomst doet de naam van dit water zich direct  alle eer aan. Jardin des Carpes is met een afmeting van 2.5 hectare een mooi intiem water en wordt aan alle kanten gesierd door prachtige weelderige bomen die met overhangende sierlijke takken zorgen voor een waar karperparadijs. Een genot voor het oog. Je ruikt de karper hier zwemmen. Klinkt vreemd maar ik kan het even niet anders omschrijven. Het gehele water doet in alle opzichten inspirerend aan op het gebied van karpervissen en alles wat hiermee te maken heeft. De stekken zijn via banken en tafels gemaakt van boomstammen en afbakeningen van boomstammen natuurlijkerwijs gaaf ingericht en bieden hiermee direct een fantasierijke achtergrond voor vangstfoto’s. Verder valt direct de grote drijvende blokhut op het water op. Dit spreekt enorm tot de verbeelding en vanaf deze blokhut is een mooi deel van het water te bevissen.

We kiezen voor onze sessie voor stek 1, die net als alle andere stekken is uitgerust met een nieuwe steiger waar we onze karperspullen ruimschoots op kwijt kunnen. Beide kanten van de stek zien er schitterend uit; prachtige karperspots tekenen zich zowel boven als voelbaar via de markerhengel onder water direct al mooi af. We weten onze hengels effectief weg te leggen en kiezen voor Dynamite Baits Complex-T en The Source als haakaas op een combirig. Als bijvoer maken we gebruik van de Grubby Groundbait gemixt met de vismeel Spod- en Bagmix verrijkt met pellets, chopped tijgernoten en mixed particles. Dit alles gevoerd met een spodhengel want deze sessie vissen en voeren we uitsluitend werpend. We hebben de boot wel opgezet zodat mocht de vis zich vastzwemmen in de takken we deze indien nodig veilig kunnen bevrijden. Dit is overigens onze eigen keuze want voerboten en roeiboten zijn gewoon toegestaan op Jardin des Carpes.

Na het uitmeten van de warps via de distance sticks liggen onze rigs al snel in en kan het grote wachten beginnen. Dit duurde niet lang, want binnen een aantal uren ligt de eerste karper al spartelend op de mat. We hadden wat pech met het weer aldus Florian die om de dag even langskwam om te zien of we het nog naar onze zin hadden. De week ervoor was het stralend weer geweest en de visser voor ons had in een lang weekend maar liefst 14 karpers gevangen, waarvan de grootste over de 20 kilo schoot. De vis was enorm actief geweest die week en had zich overal laten zien door te springen en te rollen in de stralende zon.

Jardin des Carpe is een gave bestemming die we iedereen aan kunnen raden. Wij hebben het er reuze naar ons zin gehad!
Bianca & Lizette

Ondanks deze weersverandering mochten we deze week qua vangsten zeker niet klagen. Elke dag heerlijke actie zowel overdag als s’ nachts met werkelijke keiharde runs en vissen die erom streden alsof het hartje zomer was zo sterk. De gevechten met de karpers waren hierdoor spectaculair en het kostte de nodige behendigheid om ze actief voor de obstakels weg te houden. Een prachtige sport op deze manier waar we enorm van hebben genoten. De karpers waren stuk voor stuk een lust voor het oog, niet eerder gevangen en oogden gezond en sterk. 

Jardin des Carpes is een schitterend water dat zich uitstekend leent om exclusief af te huren met je vismaten of samen met je vismaat aan te doen. Het is mogelijk om rondom het water ook buiten de aangelegde stekken stalkend te (pen)vissen. De drijvende blokhut is super de luxe uitgerust met douche, keukenblok, bedbank, gasfornuis en koelkastje. Het biedt plaats voor vier personen en het geeft zodoende een bijzonder gevoel om op deze manier vanaf het water te vissen. De service is verder prima geregeld. Florian neemt de eventuele accu’s mee die opgeladen moeten worden en staat je vriendelijk te woord met raad en daad. Aangezien hij passievol viskweker is weet hij precies welk bestand er in Jardin des Carpe rondzwemt en straalt het liefhebberschap van hem af. Jardin des Carpe is een gave bestemming die ik iedereen aan kan raden. Wij hebben het er reuze naar ons zin gehad!

Mocht je vragen hebben stuur ons gericht een berichtje via onze socials Facebook of Instagram.

Veel plezier en vang ze!

Bianca Venema & Lizette Beunders

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!