Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen op Lac de Villedon - Afscheid met een traan van geluk...

Er zijn van die (vis)verhalen die je bijblijven en ons doen beseffen dat vissen vaak veel meer is dan 'gewoon' maar even een weekje aan de waterkant verblijven is. André neemt ons in deze Karperklets mee naar zijn voorjaarssessie op Villedon van maart 2019.

Ik zie dikwijls vele vissers aankomen welke zo snel mogelijk hun hengels in het water willen hebben, vervolgens kilo’s voer in het water storten, dan denk ik, je zit een hele week, het komt niet op dat ene uurtje aan, bovendien weet je vaak niet wat je voorganger heeft gevoerd. Voer wat er éénmaal in ligt kan er niet weer uit, bijvoeren kan altijd nog. Na grondig onderzoek kunnen de hengels uitgevaren worden, we kiezen ervoor om met slechts 4 hengels te starten, en in een halve boog te gaan liggen, we vissen niet op extreme afstanden, de vis moet naar jou toekomen, je moet ze niet van je afdrijven. Er wordt gekozen voor een simpele onderlijn, al jaren boek ik de meeste successen met de gewone line aligner. Aangezien de wind niet echt gunstig is voor onze stek verwacht ik dus een rustige start van de week, echter maandagavond zal de wind gaan draaien. De eerste dagen verlopen zonder aanbeten, echter vervelen doen we ons niet. De natuur op Villedon is prachtig, als je het maar wilt zien, mijn vader spot de ene bijzondere vogel naar de andere. Een witvishengeltje brengt de nodige (dikke) voorns op de kant. De dinsdag is aangebroken, de teller staat nog op nul stuks, echter goed nieuws, de wind is gedraaid. Ik heb nog steeds vertrouwen in een goede afloop, vertrouwen in je stek en aas is voor mij van groot belang. Wat betreft aas is er voor mij maar één die er de laatste 10 jaar ver bovenuit stijgt, Eddy Sterckx Freezerbaits. Wat hebben deze boillies mij al veel prachtige vissen opgeleverd, elke sessie weer. Over de stek twijfel ik geen moment, deze heeft mij nog nooit in de steek gelaten. We noteren dinsdagmiddag 13.00, ik hoor letter en figuurlijk een teken van leven, een  swinger beweegt zich langzaam richting onderkant van de hengel, ik gris de hengel van mijn rodpod, na een rustige dril wordt de eerste vis gevangen. We starten met een mooie 16kg spiegelkarper, eindelijk van de hatelijke nul af. 

Elke vis telt, ongeacht het gewicht, het geeft je altijd extra zelfvertrouwen, het geloof in meerdere aanbeten neemt daardoor bij mij altijd toe. 

We maken ons klaar voor de dinsdagnacht, de nachten zijn behoorlijk koud met de nodige vorst aan de grond. We kruipen onder de wol, helaas worden we wakker van de vogels die volop hun zang doen in de vroege ochtend. De nacht heeft niets gebracht, gelukkig is de wind nog steeds hetzelfde. Woensdagmiddag om exact hetzelfde tijdstip als de dinsdagmiddag wederom een aanbeet op dezelfde hengel, echter na een (te) korte dril wordt de vis verspeeld. Het zit nog niet echt mee, maar we geven niet op, we hebben immers nog 3 dagen voor de boeg. Woensdagavond, de hengels worden voorzien van nieuw aas, meestal ververs ik 1 keer per 24 uur, doorgaans voordat de zon ondergaat. Hopelijk gaat de nacht dit keer wel iets moois opleveren, de hele dag in de buitenlucht maakt je lekker rozig, slapen maar. 

Voor mijn gevoel lig ik nog maar net op één oor, het is inmiddels toch al 02.30 als mijn beetmelder een signaal afgeeft, een trage aanbeet, vaak zijn dat de voortekenen van de zwaardere vissen... 

Zal ons geduld en vertrouwen toch beloond worden, na een mooie gecontroleerde dril van een kleine tien minuten zie ik een grote witte schim aan het wateroppervlak verschijnen, we kunnen het bakbeest gelukkig in één keer in het schepnet loodsen. Voorzichtig probeer ik de vis uit het water te tillen, dat valt tegen, toch maar even de weigh sling eronder, veiligheid voor de vis is geboden. Ik hang de weigh sling aan de unster, pffffff de naald gaat over de helft, een goede blik geeft aan dat de spiegelkarper 26 kg weegt. Ik kijk naar mijn vader, dat zegt genoeg, ons doel bereikt. Snel wat foto's, daarna de vis terug in zijn element, in het water, daar hoort hij thuis. 

Ik kan de slaap vervolgens moeilijk vatten, toch wordt het gewoon donderdag. De gehele donderdag is onze vangst gesprek van de dag, voordat we het weten is het alweer bijna avond. Zullen we verversen of alles laten liggen, we kiezen om 2 hengels te laten liggen en 2 hengels te verversen. De nacht mag wat ons betreft beginnen, we gaan er vroeg in, afgelopen nacht iets minder slaap gehad, en wie weet wat de nacht nog zou kunnen brengen. Ik lig als een god in Frankrijk op mijn bedje, maar zou best gewekt willen worden hoor. Het blijft akelig stil, zo uit het niets rond 06.00 in de ochtend een piep, ik schrik wakker, het blijft stil, 5 minuten later wederom een piep, dit herhaald zich nog 5 keer. Het zal toch niet een kleine meerval zijn ofzo, persoonlijk vind ik dat lelijke vieze beesten. 

En ja hoor, piep, ik wil de hengel eruit halen, vlak voordat ik bij mijn hengel arriveer, gaat de piep over in een run. Ik pak de hengel uit de steunen, bij het strak trekken van de lijn verneem ik een vis welke tergend langzaam van ons af zwemt. 

Ik weet het zeker, dit is een zware vis, inmiddels staat mijn vader achter me, ik geef de hengel over, het is zijn beurt. (We vissen altijd om en om) Ik hoor hem telkens zeggen, “deze vis geeft niks mee…..” De spanning neemt toch een beetje toe, echter rust bewaren in deze situatie is de beste remedie. We zijn inmiddels 20 minuten verder, de vis raakt nu toch wel wat vermoeid, het grote gevaarte komt in zicht. Nog één keer duikt “het” onder, uiteindelijk glijdt hij dan toch soepel in één keer in ons schepnet. Zo die is binnen, de afmeting en omvang van de vis is onbeschrijfelijk. 

Wederom een blik naar vaders, net als gisternacht, een grote glimlach verschijnt er op mijn gezicht. 

Uit voorzorg toch maar even de weigh sling gevouwen onder het schepnet, zit ik nu vast aan de steiger …… Poging twee om de vis uit het water te tillen, nu lukt het wel, de weigh sling zat zeker niet vast. Ik weet het zeker, deze voelt nog zwaarder aan dan de vis van gisteren. Jeetje wat een week, waarschijnlijk de tweede vijftiger. 

Het weegmoment is daar, de naald blijft net steken voor de 28 kg, we ronden af op 27.5 kg !! 

Wauwwww een persoonlijk record, dik, maar dan ook dik verbroken. Zo trots als een pauw schud ik mijn vader de hand, wat een fijn moment. Van de ijskou merken we niets, alleen bij het fotograferen zie je dat het koud en vochtig is. Toch weten we wat mooie foto's te schieten, altijd leuk om zulke biggen vast te leggen. 

Wel staat het welzijn van de vis voorop, de spiegelkarper wordt snel weer vrijgelaten. 

Het is inmiddels bijna licht, we gaan maar niet meer slapen, zal ook vast niet lukken, lichaam zit vol adrenaline. We nemen een Dolce Gusto, wat valt dat bakkie goed zeg. De laatste dag is aangebroken, de wind is draaiende, ach wat maakt het uit, onze week is toch al geslaagd. 

Mijn vertrouwen/gevoel heeft me zeker niet in de steek gelaten, de laatste dag gaat snel om, er volgen geen aanbeten meer. 

We kunnen zaterdags alleen maar concluderen dat we verwend zijn met mooie herinneringen voor het leven. 

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
NTEC
Nash Tackle
Koicenter Tiel
Grain Baits
Korda
KWO
Dragon Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits