Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervissen met Gerrie & Sharon op het Windmill Family Lake!

Gerrie & Sharon kennen al heel wat van onze bestemmingen... de ene keer gaan ze op jacht naar 'big fish' en de andere keer mag 't allemaal wat luxer en relaxter zijn. Doordat hun eerdere visvakanties op Windmill Lake zo goed zijn bevallen stond het direct al vast: zodra het nieuwe Family Lake zou openen, dan zouden ze er een weekje vertoeven. Hierbij het uitgebreide verslag van hun geweldige visweek op het water!

Zaterdag 11 mei

Tegen 3 uur in de nacht waren we klaar om te vertrekken. Helaas hadden we veel regen onderweg wat het rijden vermoeiender maakte dan normaal. Rond half zeven waren we in Luxemburg. Daar uiteraard getankt en tevens wat gegeten en gedronken. Ook gelijk wat lekkers mee genomen voor bij de koffie bij de aankomst. Chauffeur wisseling en gelijk weer verder. Nadat er in Frankrijk weer getankt diende te worden gelijk gebruik gemaakt van een sanitaire stop en weer een chauffeurs wissel. 

De laatste pak-en-beet 50 km werden we achtervolgd door een grote zwarte auto met NL kenteken. We hadden al vrij snel in de gaten dat het de andere gasten van Windmill waren die stek 4 gingen bevissen. In het laatste dorpje nog even de auto getankt zodat we daar geen omkijken meer naar hebben en even de laatste boodschapjes gedaan zodat we alles wat we wilde hebben ook vers hadden. 

13:15 uur waren we op bestemming. Daar werden we zoals altijd hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk met ons zessen een bakkie koffie gedronken met daarbij een heerlijke donut! Wij hebben deze week de primeur door als eerste officieel gebruik te mogen maken van het nieuwste huisje op het “nieuwe” water van Anton en Diaan. Nieuw in de zin van dat dit nu een echte stek is geworden. Het water is voor de meeste beter bekend als het penwatertje waar de bistro op staat. Nu hebben ze op het eiland een gezinshuisje gezet met een brede steiger om vanaf te vissen. Na een heuse opening met lintje doorknippen en bubbels mochten we de stek gaan bewonderen. Door middel van een brug kun je het eiland bereiken. De brug is in de avond en nacht keurig verlicht zodat je goed kunt zien hoe je moet lopen als je naar de wc moet. Daarna loop je naast het huisje af en kom je op het terras. Deze is geheel afgezet met een houten hek wat er voor zorgt dat het veilig is voor de kleine kinderen. De brug kan bij het huisje ook afgezet worden met een hekje zodat de kleine spruiten en niet vandoor kunnen gaan. Op het terras staat een bankje met twee stoelen en een tafeltje. Je kunt hier heerlijk buiten zitten. Ook heeft het huisje een klein afdakje wat prettig is als het een beetje regent om toch nog droog te kunnen zitten of eventueel wat spullen droog te houden. Ook de trap naar de steiger om te vissen kan van boven afgezet worden met een kinder rekje. Voor ons is dat deze week niet nodig. 

Het huisje is erg knus. Je komt binnen in de woonkamer met open keukentje. De keuken is voorzien van een vier pits gasfornuis en een aanrecht met daarop een waterkoker en Senseo koffieapparaat. Er is geen stromend water dus de afwas moet in een teiltje gedaan worden. Er staat wel een 8 liter fles water ter beschikking daarvoor. Verder is en in een van de kastjes een magnetron en is er een koelkast aanwezig. Ook pannen en bestek is er voldoende aanwezig. 4 borden en koffie kopjes en 4 bekertjes om fris of melk uit te drinken. Het huiskamertje is voorzien van een verwarming en een 3 persoons bankje en een bijbehorende stoel. Als tafel is er een soort dekenkist die tevens dienst doet als voorraadkast. Het is gezellig ingericht door Diaan met wat ditjes en datjes. De master bedroom heeft een twee persoons bed voorzien van kussens en een dekbed en aan beide kanten een klein nachtkastje met nachtlampjes erop. Je kunt net om het bed heen lopen aan beide kanten. De tweede slaapkamer is voorzien van een stapelbed en geschikt voor kinderen. Verder staat er een klerenkast. Beide slaapkamers hebben deuren die ook door een sleutel afgesloten kunnen worden. 

Nadat we alles uitgeladen hadden en een beetje gesetteld waren de hengels eens voor de dag gehaald en voorzien van vers aas. We vissen deze week in principe met drie 3 lbs hengels (eigenlijk te zwaar voor hier), twee 1,75 lbs hengels en een pen hengeltje met dobber. Afhankelijk van hoe alles zal gaan lopen zullen en 3 ponders aan de kant gaan en vervangen worden door pen hengels. Als je er hier voor kiest om gebruik te maken van de dinerservice, iets wat zeker aan te raden is!!! Dan is het gebruikelijk dat de zaterdagavond het eten op de stek gebracht wordt. Dit geeft de eigenaren nog een klein beetje een vrije avond en is voor de vissers ook wel prettig aangezien je er toch al een hele reis op hebt zitten en je nog met van alles bezig bent. Op de zaterdag is het dan ook traditie dat er spareribs gebracht worden. En die zijn hier verrukkelijk en niet 100 maar 1000% aan te raden. 

Nadat we genoten hadden van onze frites en spareribs was het al vrij snel raak. Een 6,5 kg spiegeltje werd door Sharon enthousiast binnengehaald en hiermee was het water dus echt “open”. Tegen 21:30 uur mocht ook Gerrie zijn eerste spiegel vangen, eentje van elf kg. Nadat we een uurtje in bed lagen en regelmatig ‘piepen’ kregen besloot Gerrie dat het toch beter was de lijnen eruit te halen en te zorgen voor een goede nachtrust. 

Zondag 12 mei

Nog voor 8 uur was Gerrie al uit de veren en onder de douche geweest. Hij had goed geslapen en zin in te vissen. Dat werd om 8:45 uur direct beloond met een 6,7 kg spiegeltje. Niet veel later kwam Anton het ontbijt brengen. 

Het water is ongeveer 1 hectare groot en heeft een groen-melkachtige kleur. Het zou gevuld kunnen zijn met boswandeling aangevuld met melk haha. Nee zonder dollen, door de kalk en klei hier in de grond kleurt het water erg melkachtig waardoor je dus helemaal niks aan het water zelf ziet. Soms zie je wel een vis springen of een rugvin boven het water uitsteken als hij lekker ligt te zonnen. Dit zorgt er tevens voor dat de karpers hier een mooie en aparte gelige kleur hebben. Momenteel staat het water erg laag, een 80 cm beneden het normale peil wat er voor zorgt dat de steiger een beetje “hoog” staat. Bijna het hele meertje is goed te bevissen en alleen ‘onder’ de bistro en naast de bistro tot aan het steigertje achter stek 1 is het verboden te vissen. Naast dat het daar door de palen in de grond niet erg handig vissen is heeft Anton daar ook zijn veilige zone gecreëerd zodat de vis daar eventueel kan paaien en hij voert ze daar regelmatig bij. Verder kun je heerlijk rondstruinen en zijn er nog twee steigertjes die het mogelijk maken om er rustig en beetje ruimtelijker te pennen. 

Om 14:00 uur was het weer de beurt aan Sharon om een spiegel in het net te krijgen. Deze spiegelkarper was 14 kg en gevangen op de chod. Na deze vangst zijn de hengels op het droge gegaan want Anton had de heren uitgenodigd om Formule 1 bij hem te komen kijken. Een paar minuten voor de start zouden de ouders van Sharon arriveren en zo kon pa ook de start nog meepikken en de gehele wedstrijd zien. In de tussentijd hebben de dames lekker zitten kletsen en de nodige plannetjes kunnen smeden voor de maandag... Na het avondeten, lasagne in de bistro, zijn we weer gaan vissen en dat had als resultaat een dubbel run rond 21:15 uur. Voor Gerrie een 5,5 kg schub en voor Sharon een 10,6 kg spiegel. Na een klein half uur gevolgd door nog een spiegel van 14,3 kg en wederom een half uur later een klein spiegeltje van ruim 4 kg. 

Maandag 13 mei

Net na kwart over drie mocht Gerrie zijn eerste verjaardag karper vangen, een schubje van 5,4 kg. De rest van de nacht zou het stil blijven. In de ochtend, na het ontbijt zijn Sharon en moeder even boodschappen gaan doen voor de jarige job en samen met Diaan de bistro een beetje versierd. Als je 50 wordt moet je dat vieren :-). De ‘buurtjes’ van stek 4 kwamen ook nog even helpen en zo zijn we daarna gelijk even met z’n alle Gerrie gaan verrassen met vlaai en koffie. Na het koffiekransje moesten Anton en Diaan weer aan het werk en de buurtjes ook nog even boodschappen doen. 

Om 13:15 uur mocht Gerrie zijn eerste schub vangen met zijn verjaardag t-shirt aan, 6,7 kg en ruim een half uur later had Sharon ook haar eerste schub van 6,5 kg. Tegen vijven zijn we naar de bistro gegaan. Daar werd Gerrie zijn verjaardag verder gevierd. Speciaal voor zijn verjaardag hadden we afgesproken de bbq op maandag te houden. Gerrie werd flink verwend en in het zonnetje gezet. Na een heerlijke avond waar niets aan ontbrak zijn we weer terug naar de stek gegaan en de lijnen weer nat gemaakt. Dit gaf nog net voor het einde van de dag een kleine spiegel voor Gerrie, mooie afsluiter van zijn 50ste verjaardag. 


Dinsdag 14 mei

Om 00:50 kwam er een 8 kg spiegel op de mat. De rest van de nacht zouden we heerlijk slapen. Rond een uur of acht de hengels ververst en daarna weer lekker ontbeten. Tegen een uur of twee helaas een run verspeeld en verder geen actie meer gehad tot aan het diner. De wind staat nu al een paar dagen flink te blazen wat er voor zorgt dat het uit de zon toch behoorlijk fris is. In de zon en uit de wind is het heet maar in de schaduw en in de wind is het nog behoorlijk koud. We hebben wel heerlijk op ons terrasje gezeten en koffie gedronken en gekletst. Je moet immers wat als je niet kunt drillen. 

Net na zessen maar weer eens naar de bistro. Deze avond stonden de hamburgers op het menu. Ook nu weer heerlijk gegeten en een leuke avond gehad. In de avond de lijnen weer uitgelegd maar helaas mocht er geen snelle run komen. Dan maar lekker naar bedje toe. Om 22:30 uur was het dan toch raak een spiegel van rond de 5 kg kon op de foto gezet worden. 


Woensdag 15 mei

Rond een uur of een hadden we nog een run maar deze slimmerik probeerde via de andere kant van het eiland te komen. Dit resulteerde helaas is een verspeelde onderlijn en daarmee winst voor de vis. Om 6:45 uur was het dan toch weer raak. In het licht kon Sharon weer eens drillen en ook daar kwam een 5 kg spiegeltje in de weegsling. Na het ontbijt nog maar eens alles ververst. Sharon en haar ouders nog even een boodschap gedaan en daarna lekker knaks gegeten met z'n viertjes. De wind blaast nog steeds behoorlijk waardoor de vis er weinig zin in heeft. Uit de wind kun je wel heerlijk zonnen en een dutje doen. We hebben nog een paar uurtjes proberen te pennen maar dat leverde niets op maar tegen vijven mocht Sharon toch nog een schub van 3,5 kg vangen vanuit een van de gewone hengels. Daarna was het langzaam aan etenstijd. Op het menu stond vandaag kipschnitzel of zalm. Beide waren weer voortreffelijk bereidt. Na het eten en een drankje de hengels weer ingelegd en dat resulteerde vrijwel direct in een run. Helaas schoot deze een halve meter voor het net van het haakje af. 


Donderdag 16 mei

Tegen 00:20 uur kregen we weer een run. Ditmaal was het de enigste graskarper die er op dit water zit. De karper zat nog niet in het net voordat een andere beetmelder ook van zich liet horen. Daar zou even later een 11,9 kg spiegel te voorschijn komen. Rond de klok van half zes werden we gewekt door een klein spiegeltje van rond de twee kg. Na het ontbijt de hengels weer ververst en na de lunch weer heerlijk in het zonnetje zitten pennen. De wind is gelukkig heel aardig gaan liggen wat het een stuk aangenamer maakt. Korte broeken, t-shirtjes weer is het nu met toch nog maar een graad of 18 maar in het zonnetje is het heerlijk. Met de penhengel kwamen er twee spiegeltjes op de mat. Na het pennen weer heerlijk in de bistro gegeten. De halve kip stond op het menu en die was weer voortreffelijk. Daarna met z'n alle nog even een drankje gedaan op het terrasje buiten de bistro en toen het begon af te koelen de hengels maar weer ingegooid voor de komende nacht. Helaas zou het in de avonduren stil blijven. Eenmaal in bed zouden we veel wakker gehouden worden door de beetmelders maar helaas leverde dat weinig vis op. 


Vrijdag 17 mei

De vrijdag was aangebroken en rond tien voor twee zou er een 3,5 kg spiegeltje met schitterende tekening op de gevoelige plaat gezet worden. Tegen 5 uur waren we helemaal kapot van alle piepen op de beetmelders die geen vis opleverde dat de hengels eruit gehaald werden en we een paar uurtjes door konden slapen. Om 8 uur zou immers de wekker weer gaan om te helpen inpakken bij de ouders van Sharon want die vertrekken alvast een dagje eerder. Om 8:30 hadden we bij Diaan afgesproken om te ontbijten en dan moest de auto geladen zijn. Na een broodje en een kopje koffie of thee hebben we afscheid genomen van de ouders van Sharon en zijn wij weer gaan vissen. Ouders hebben het heerlijk gehad deze korte week en hebben weer een lange rit voor de boeg. Het weer was deze laatste dag totaal anders. Met enkele regenbuien was het ook weer wat frisser. Tussen de twee buien door hebben we nog even de pen uitgegooid en dat gaf een schitterende 4 kg spiegel als resultaat. Die vis wil ik graag over enkele jaren nogmaals ontmoeten!

Daarna ging het niet echt regenen naar meer flink miezeren. Dat gaf ons de mogelijkheid om de eerste spullen alvast in te pakken zodat er dat in de avond laat of morgen ochtend niet meer hoeft. Dat schilt weer. Helaas daarna niets meer gevangen. Op het menu stond vandaag kip kapsalon. Ook deze was weer voortreffelijk. Daarna hebben we nog even een drankje gedaan buiten maar het werd toch wat fris en dat was ook gelijk een mooie tijd om terug naar de stek te gaan. Nog even een paar uurtjes de hengels in op hoop van zegen maar ook dat mocht niet baten. We hebben de laatste nacht niet meer gevist omdat we toch ook weer fris wilde zijn voor de terugreis. 


Zaterdag 18 mei

Omdat we gister tussendoor al best veel ingepakt hadden waren we deze ochtend vrij snel klaar. Na het schoonmaken van het huisje nog even een ontbijtje bij Diaan op het terras. Kopje koffie erbij en nog even na kletsen met z'n allen. Daarna was het toch echt afgelopen met de vakantie en konden we weer aan de terugreis naar Nederland beginnen. We kunnen ons alweer gaan verheugen om volgend jaar weer met dezelfde mensen te gaan vissen. We hebben immers weer ‘samen’ geboekt. Peggy, Richard, (Mieke, Manus,) Diaan en Anton weer hartstikke bedankt voor de schitterende week en tot volgend jaar!


Wat hebben we genoten op Windmill Family Lake! We hadden ons geen betere plek kunnen bedenken om Gerrie's 50e verjaardag te vieren!
Sharon Spierings
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Windmill Family Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
KWO
Grain Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits
Dragon Baits
Korda
Koicenter Tiel
Cipro Baits
Nash Tackle
MTC Baits