Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Supersessie op CarpInsula - Mint Pool voor Alice & Ben!

Onze Engelse vrienden Alice & Ben visten in mei een mooie kapersessie op het mooie Mint Pool… onderstaand leest u een uitgebreid (en vertaald) verslagje van hun belevenissen…

Nadat ik bijgekomen was van de slapeloze nachten op Carpinsula, heb ik nu de tijd gehad om na te denken over mijn eerste buitenlandse visvakantie ooit - en wat een reis was het! Misschien heb je nog nooit van CarpInsula gehoord ... De reden hiervoor is dat het pas 2 maanden open is voor het publiek. De eigenaar, Jelle, pachtte de meren 10 jaar geleden al, puur vanwege zijn liefde voor de natuur en het visbestand, en dit toont echt hoe het tegenwoordig opereert.

Bij aankomst op CarpInsula rijd je via een smal landweggetje naar de poorten met het CarpInsula-logo duidelijk op de bovenkant geschreven. Als je eenmaal door de poorten bent, word je meteen getroffen door het wilde en jungle-achtige gevoel van de omgeving. De meren zijn zo natuurlijk mogelijk gehouden om het wilde visgevoel te creëren dat we meestal niet in Engeland tegenkomen. Je ogen kijken voortdurend naar links en rechts terwijl je de verschillende stille hoeken en baaien van de meren ziet die je passeert op je korte reis naar de parkeerplaats.

We werden begroet door Mark van The Carp Specialist, evenals Jelle, de eigenaar. We brachten een korte tijd door met het doen van introducties, maar wilden graag naar het meer gaan waar we het weekend visten: Mint Pool. We laadden onze visuitrusting op de aanhanger van een quad en de jongens van CarpInsula namen mijn visuitrusting rechtstreeks mee naar het meer en hielpen me mee met uitladen.

Op weg naar Mint Pool loop je voorbij andere meren waaronder Origin Pool waar we al snel twee grote albino-graskarpers zagen - niet iets dat je elke dag ziet! Eenmaal bij Mint Pool, een hoefijzervormig meer voor maximaal 2 vissers, vroegen we Jelle naar tips & tricks over het meer dat we de volgende 3 dagen zouden gaan bevissen. Hij begeleidde ons rond de hotspots, die vrij kort was gezien het meer slechts 0,5 hectare groot is. Zodra we begonnen te praten sprong er een vis in een hoek links en rechts en dat betekende dus dat we 2 hengels al op de juiste plekken konden liggen! Het was toen een geval van vaststellen hoe de bodem van het meer was en hoe we ons aas het beste konden presenteren. 

We kozen aanvankelijk voor een gevarieerde aanpak, omdat we geen idee hadden of onze in Engeland gebruikte tactieken in België zouden werken. We zijn begonnen met een fel geel pop-upje, pop-up maïskorrel en een bodemaas getipt met pop-up maïs. Jelle heeft zijn eigen aaspakket ontwikkeld waarmee hij de vis het hele jaar door bijvoert en we hebben het tijdens zijn reis gebruikt, waaronder:

  • Particlemix
  • Zoete maïs uit blik
  • Zak van 2 kg pellets
  • Zak van 2kg 20mm zoete boilies 

Onze aanpak was om dit alles samen te mengen en de sappen in de boilies en pellets te laten weken om te voorkomen dat de siltige bodem op plaatsen de smaak van het aas overmeesterde. Ik vond nog een interessante plek in de richting van waar we de vis hadden gezien en de hengels gingen uit. 

Er zwemmen ongeveer 60 vissen in de Mint Pool tot 44 Engelse pond, dus het was niet nodig om te zwaar te voeren met het vissen omdat we op een klein meer vissen in plaats van te proberen de vis van ver te halen. Toen werden de hengels geplaatst en we zaten met ingehouden adem te wachten.

Binnen 30 minuten na het uitwerpen, brulde de eerste beetverklikker. Ik haakte de vis die onze gele pop-up had opgepikt en dit was in mijn eerste Belgische karper. Ik had echt niet verwacht dat de actie zo snel zou komen, maar dat was het echt. De vis was sterk en veroorzaakte echte commotie op het wateroppervlak van de kleine Mint Pool. Na wat drilwerk kwam de vis veilig in het net.

Het was een spiegelkarper met zeer dikke schouders en een enorme kop en mond! Ik was er zeker van dat het een vis van 30 pond was, maar bij het wegen van de vis kwam ik erachter dat het 29 pond 8oz was - mijn PB- vis, dus ik was erg blij. Er werden foto's gemaakt, de hengel opnieuw uitgegooid op dezelfde plek, er werd meer aas toegevoegd en ik ging toen verder met het opzetten van mijn bivvy voor de komende avond. De stek ligt in het midden van het meer, zodat je het hele meer kunt benutten, de vissen kunt volgen en het meest effectief kunt stalken wat ideaal is! Het betekent ook dat met 2 vissers op het meer, je privacy hebt en bent omringd door de natuur in plaats van ingesloten door andere vissers.

Tijdens het opzetten van mijn bivvy en binnen 25 minuten van de eerste, liep de hengel weer af op dezelfde plek! Deze keer was het een mooie ghostkarper. Het was geen enorme vis rond de 14 pond, maar er werd mij verteld dat het één van de slechts 2 ghostkarpers in het meer was, dus ik was dolgelukkig met deze unieke vis. Na dit punt was het duidelijk dat de gele pop-up de juiste keuze was en we veranderden de andere hengels naar dezelfde set-up.

De actie duurde de hele avond en in de nacht met 6 vissen geland en 2 verloren binnen de eerste 24 uur op Mint Pool. Dit omvatte 4x 20 lb + vis tot 29lb 8oz, een ghostkarper en een enorme 34 pond graskarper! Ik heb nog nooit een graskarper gevangen en het was een nogal surrealistische ervaring (het was ook midden in de nacht!). Het voelde alsof ik in een brasem aan de lijn had tot het vlak hij vlak bij het net opdook, en ongeveer 1m lang was…  en ging er direct vandoor. Op de onthaakmat voor foto's gaf hij me een flink pak slaag op de mat, maar het was opnieuw een PB vis voor mij in de eerste 24 uur.

De actie ging het gehele weekend door en Ben en ik eindigden met het landen van 11 vissen in totaal, wat als er 60 vissen in het meer zijn een behoorlijke prestatie is! Ondertussen visten de Carpology-jongens, Joe en Luke, als een gek op Belly Pool met vissen tot meer dan 40lb en 2 meer dan 30lb. Er waren ook verschillende meervallen van King Pool die meer dan 2 meter lang waren en veel andere vissen die ik niet heb genoemd waren nog steeds 25 pond +.

Over het algemeen was mijn eerste visvakantie in België een geweldige ervaring op het gebied van vissen, ervaring en sociale onderweg. Wat echt bij me blijft na de reis naar CarpInsula is Jelle's aanpak en doel voor hoe hij wil dat CarpInsula is. Het gevoel zo één te zijn met wat als een wild meer aanvoelt, terwijl het goed doordachte aanpassingen bevat om de vakantie zo aangenaam te maken, zoals de quad, koelbox en afvalbak op de stek, eco-sanitair, aas, enzovoort. Echt een geweldige mix. Met het vissen op zo'n hoge standaard ook, is het echt moeilijk om de ervaring te bekritiseren. Ik heb een aantal fantastische nieuwe visvrienden ontmoet, mijn PB tweemaal gebroken en een manier van vissen gezien die ik nog nooit eerder in Engeland heb meegemaakt. Om dit allemaal op slechts 2 uur van Duinkerken of Calais te hebben is geweldig! Ik zou graag terugkeren naar CarpInsula en zou je zeker aanraden om het eens te proberen als je zin hebt om een aantal geweldige vissen te vangen.

Bedankt voor de geweldige ervaring!

Alice (@AnglerAlice)

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek CarpInsula - Mint Pool

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
NTEC
Grain Baits
MTC Baits
Cipro Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits
Nash Tackle
Korda
KWO
Dragon Baits