Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Supersessie op La Ramade voor Jeroen, Joyce & Michael

Al flink zuidelijk in Frankrijk, om precies te zijn zo’n 700km vanaf de Belgisch-Franse grens ligt La Ramade… een groot, rustig en ‘ruig’ meer. Met zijn drie grote baaien en uitgestrekte vergezichten heeft ’t water iets weg van een klein Cassien. Ook qua visserij en voorzieningen is het water prima vergelijkbaar met openbaar water: echt een bestemming voor de visser die prijs stelt op rust, ruimte, een mooie omgeving en een aantrekkelijk prijskaartje. En het karperbestand? Da’s prima in orde! In oktober 2019 reisden het koppel Michael & Joyce samen met hun vismaat Jeroen af naar het water, niet wetende dat het echt een DROOMSESSIE zou worden...

Na enige planning en wachten was het zover, onze trip naar La Ramade begon. We hadden met 3 personen geboekt, maar zouden uiteindelijk maar met 8 hengels vissen om de lijndruk niet te hoog te laten worden.

De lange droogte in de regio waar La Ramade ligt, gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat we moesten uitwijken naar een dieper gelegen stek in een ander deel van het water. We hebben een grote voerstek aangelegd waar we met 6 hengels op zouden gaan vissen en 2 hengels er buiten. Nadat onze kampement was opgezet, ging het voer ging erin en de hengels werden op scherp gezet. Door de lange reis hadden we afgesproken om de hengels die afliepen in de eerste nacht niet meer terug te gooien. En jawel bij het ochtendstond in de morgen was er geen 1 hengel meer die in het water lag.

Op zondag zijn we begonnen met het uitgebreid voeren. De vis was kennelijk nog aanwezig want het leverde al snel 3 mooie vissen in de ochtend uren op, maar hierna viel het stil tot etenstijd. Rond etenstijd begon het plots weer te lopen en vingen we 24 karpers met 2 keer een dubbelrun. Dit zouden we vaker mee gaan maken de komende week. Rond een uur of 3 midden in de nacht hebben we alle hengels binnen gedraaid en zijn we van onze welverdiende nachtrust gaan genieten.

De maandag zijn we al vroeg opgestaan om de voerstek weer aan te voeren. Ook deze dag vingen we de nodige karpers en begonnen we aardig vermoeid te worden. De nacht ervoor had er aardig in gehakt en we besloten om rond middernacht alle hengels uit het water te halen. Dit zouden we voor de rest van de week doen om de stek en vissers genoeg rust te geven.

Dinsdag ochtend na het voeren begonnen we direct weer vis te vangen. We vingen 5 karpers tot de middag, waarna de hengels weer uit het water gingen om vervolgens boodschappen te kunnen gaan doen. Na terug komst, hengels erin en net zoals in de ochtend volgde de runs zich in rap tempo na elkaar op. We merken dat de gewichten toe begonnen te nemen en vingen deze dag een mooie 23.2 kilo vis.

Ook woensdag weer hetzelfde patroon en vingen we 27 vissen van 6,5 tot 22 kilo oplopend. En jawel wederom meerdere dubbel runs zorgden ervoor dat deze dag zelfs zonder eten tot een einde liep. Zelfs de helikopters van het leger die laag over het water heen vlogen hielden de azende vis niet tegen.

Op donderdag was er een kleine omslag in het weer, de wind viel stil, het water veranderde in een spiegel en er leek direct minder activiteit op de stekken te zijn. Het duurde even voordat de vis vandaag op gang kwam, maar uiteindelijk konden we 14 mooie vissen vangen. Wat wel opviel was dat de gemiddelde gewichten stegen met het dalen van de aantallen. Opeen volgend kwam er een  23.3, 21.4, 18.3 en 20.6 kilo vis in onze netten terecht. Als mooie bonus woog onze 100ste vis 20.6 kilo.

Op vrijdag was de wind weer harder gaan waaien en dit leverde een ware schranspartij op. In een tijdsbestek van 6 uurtjes werden er nog zo’n 20 karpers gevangen met als topper een schitterende 24.5 kilo spiegel karper. Na deze vis hebben we besloten om op te gaan ruimen, want er werd voor vrijdag nacht/zaterdag ochtend regen voorspeld en we wilde graag droog inpakken. 

Met 123 vissen in 6 dagen vissen keerden we dan ook tevreden terug naar Nederland. La Ramade is een super water waar je leuke vangsten kan boeken. De natuur is bijzonder mooi, door de afgelegen ligging zijn de sterren hemels betoverend mooi. Verwacht hier niet teveel ondersteuning van de beheerder ter plekke. Dit was voor ons overigens geen probleem! 

Jeroen, Joyce en Michael

We zullen zeker nog eens terug komen!
Jeroen, Joyce & Michael
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek La Ramade

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8014 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met een geweldig aanbod aan diverse wateren kom je al snel uit bij The Carp Specialist. Door de enorme klantvriendelijk en goede begeleiding zal je niet teleur gesteld worden. Het enigste wat hun je niet kunnen garanderen is dat je gaat vangen. Al de rest word in de puntjes geregeld voor je!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Edwin Stoffels
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.783 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
Korda
NTEC
Dragon Baits
Grain Baits
Nash Tackle
Dynamite Baits
PK Baitboats
KWO