Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Karpervisvakantie op Castle Lakes!

Eindelijk was het dan zover... een weekje karpervissen in Frankrijk!
We gaan naar Castle Lakes, we zijn daar nog nooit geweest dus zijn erg benieuwd. Rond vieren 's nachts rijden we weg voor een rit van ongeveer 7 uur. Alles loopt vlotjes en we arriveren rond de klok van 10:00 uur 's ochtends. We maken eerst een rondje langs het meer en spreken daar een Engelsman die daar ook zit te vissen. Ze zijn met zijn drieën en bezetten stek 7 en hebben al een nachtje gevist, resultaat 1 karper op stek 7. We kijken eerst bij stek 19, de wind staat er vol op te blazen en we zien al enkele karpers springen. Helaas is deze stek te klein om met zijn tweeën te bevissen en ook wetende dat de wind de volgende dag gaat draaien gaan we verder kijken. We weten dat stek 16 en 17 normaal gesproken productief zijn, want dat heeft Bas ons ingefluisterd... maar eerlijk gezegd zijn wij het niet zitten om met de kleine bootjes de oversteek te maken. Normaal gesproken hebben ze daar een speciale boot voor om je spullen over te varen, maar aangezien dat er deze week niemand is gaat dat helaas niet lukken. We lopen verder de stekken af en eigenlijk hebben we het meeste vertrouwen in stek 10. Dan maar even een praatje maken met de Engelsen die op 9 zitten omdat ik best snap dat ze dat niet echt tof zouden vinden omdat er overal zoveel plek nog is. De Engelsen gaven aan dat het geen enkel probleem is en leggen uit waar hun zitten te vissen.
Voor ons blijft de grote kom over, genoeg ruimte om 6 hengels kwijt te kunnen. Je mag er daar met 4 hengels de man vissen, maar wij opteren om met 3 hengels per man aan de slag te gaan. Spullen uitladen en hup het water op om te zien of we wat interessante plekken kunnen vinden, helaas blijkt dit niet het geval te zijn. Het weer is nu rustig maar volgens de Engelsen is het de afgelopen nacht met bakken omlaag gekomen en aangezien we maar maximaal 1 meter diepte hebben op onze stek begin ik toch een beetje te twijfelen of we op stek 10 wel goed zitten en dat we niet te ondiep vissen gezien de tijd van het jaar. Patrick en ik hebben afgesproken om de eerste dag alleen maar te voeren en de eerste nacht niet te vissen. We strooien rijkelijk met sticks en een kilo of 8 bollen van ProLine, de RED ANGEL moet het deze week gaan doen. Als ik naar Frankrijk ga start ik mijn stek altijd rijkelijk op met sticks. Dit omdat als er niet veel vis zit de sticks in elkaar zakken en een makkelijk prooi worden voor de witvis en zo blijft er altijd weinig liggen. Na wat simpels te hebben gekookt en gegeten kan Patrick het niet laten om toch maar 2 hengeltjes in te gooien, heel begrijpelijk eigenlijk als je niet zo vaak naar Frankrijk gaat. We gaan op tijd slapen en de volgende morgen blijkt dat Patrick niets heeft gehad.
Na een lekkere bak koffie en een verlaat ontbijt ga ik op mijn gemak mijn rigs knopen. Ondertussen zien we al enkele vissen springen in het lelieveld tegenover ons, oké de vissen zitten in ieder geval in de buurt dus ben benieuwd. Voor ik mijn hengels ga uitvaren ga ik nog eerst bij de buren langs, kijken of ze een vis hebben kunnen vangen, helaas blijkt dat niet zo te zijn. De wind is inmiddels ook gedraaid en en waait onze kom in. Om 16:00uur liggen onze hengels erin en we wachten af. Aan het begin van de avond krijg ik een run en blijkt een meervalletje te zijn van een kilo of 7, in ieder geval vis. We gaan op tijd onze tenten opzoeken en ik word de volgende morgen al vroeg wakker en kom tot de conclusie komend dat de nacht visloos was. Patrick is een beetje teleurgesteld en zeg tegen hem: als we dinsdag nog niet veel is, dan gaan we verkassen naar stek 16. We zien wel steeds meer vis springen in het lelieveld en hebben dus goede hoop. We gaan het anders aanpakken en leggen 4 hengels tegen het lelieveld aan, kijken of dat iets uithaalt.
Patrick krijgt om 14:00 uur een aanbeet en na een mooie dril lgt er een mooie spiegel op de mat van 17kg, de eerste karper is meteen een mooie vis. Een uurtje later krijg ik een run en na ook weer een mooie dril een schub van 17kg. Nou als dat zo door gaat dan staat ons nog wat te wachten. Patrick en ik vissen run om run ik, dat doe ik altijd met mijn vismaat zodat we beide altijd vis vangen... alleen de oneven aanbeten is op de eigen hengel. De volgende vis meldt zich weer een uurtje later, dit keer een spiegelkarper van 14.4kg voor Patrick. We pakken tot de volgende morgen 8:00 uur nog 5 vissen waarvan 2 dertigers en zwaarste een schub van 17.4kg, gaat lekker zo. De aanbeten volgen elkaar op en tot de volgende ochtend 8:00 uur vangen we nog eens 15 vissen bij waar van 7 stuks boven de 15kg met als toppers een schubkarper van 23.6kg en een spiegelkarper van 20.4kg voor Patrick, tevens zijn PB schubkarper en spiegelkarper. Ik rijd naar de supermarkt om boodschappen te doen en haal tevens een flesje Champagne om zijn PB te vieren, onze vakantie kan niet meer stuk!
Woensdagmorgen voer ik nog een kilo'tje of 20 op mijn 2 stokken want ik wil de vis graag daar houden. Patrick vind het wel oké zo en blijft zo vissen als de afgelopen dagen. Inmiddels staan de schuimkoppen op het water, een windkracht 7 staat onze kom in te blazen en de één na de andere karper laat zich zien in het lelieveld. We vangen die dag nog 11 vissen erbij tot de volgende morgen 8:00uur met 3 dertigers en als topvis een spiegelkarper van 19.6kg. Dan valt Patrick een beetje stil met de aanbeten op zijn hengels en komen ze van mijn hengels af. We pakken nu 13 vissen tot de volgende morgen 8:00 uur, en met 4 dertigers hebben we weer niets te klagen. Het zijn allemaal oersterke vissen. De laatste dag en nacht gaan in en we hopen stiekem nog op een dikke bak. We hebben wel afgesproken dat elke aanbeet na 2:00 uur de hengel op de kant blijft na een aanbeet want we hebben de volgende morgen weer een lange rit voor de boeg. Tot 03:20 komen er nog 8 vissen op de kant, maar helaas geen bak meer... nog wel een paar zeer mooi beschubte spiegels tot zo’n 14.6kg.
De volgende pakken we voldaan onze spullen weer in en mogen terugkijken op een zeer geslaagde sessie. We hebben in totaal 56 karpers gevangen en 7 meervallen. Ik heb zelfs een paar nachten mijn hengels binnen gedraaid omdat ik te moe werd. De runs kwamen heel de dag door, zowel overdag als ’s nachts, je kreeg geen moment rust. Bij onze buren stond de teller naar 8 nachten helaas op 3 karpers en een meerval. Zo zie je maar weer dat je geluk moet hebben om op de juiste tijd op de juiste plaats moet zijn. We vonden Castle Lakes een super water, maar dat komt natuurlijk ook omdat we zo goed gevangen hebben. De enige nadelen vind ik alleen dat er teveel meerval op zit en dat de afstand naar de douche en toilet erg ver is. Wij hadden het geluk dat wij de auto mochten laten staan, maar normaal mag dat niet. Wij zeggen: Castle Lakes is voor iedere karpervisser een aanrader!
Veel visplezier aan de waterkant,
Maarten Bierings
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Koicenter Tiel
MTC Baits
Grain Baits
Dynamite Baits
Korda
Cipro Baits
NTEC
PK Baitboats
Dragon Baits
Nash Tackle