Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Kenneth & Mathijs op het uitdagende betaalwater in Italie: Wild Lake!

Kenneth & Mathijs wonnen vorig jaar een trip naar het uitdagende Wild Lake! In september reisde zij af naar Italië. Hopend op de mooie vissen en een nieuw avontuur.
Voorafgaand aan de trip hadden we al de nodige informatie opgezocht over Wild Lake, al snel werd duidelijk dat er veel vis zou zwemmen en dat je er voor de schoonheid heen moet!! Dat was ook de voornaamste reden dat ik mee deed aan deze verloting.
Aangekomen bij het complex komen we erachter dat er geen woord is gelogen aan de schoonheid van Wild Lake!! Wat ons meteen opvalt is de rust en ruimte rondom dit water !! We worden vriendelijk ontvangen door de beheerder en naar onze stek gebracht (4) de meest ruime stek op dit complex! Inmiddels loopt de temperatuur al mooi op richting de 25 graden en besluiten we eerste met de boot een verkenning's ronde te varen' heerlijk met dit mooie weer! Nu al aan het genieten en we zijn er pas een uur! Al snel zien we een aantal potentiële stekken en besluiten dan de eerste dag ook maar meteen te gaan gaan vissen. Na 3 warme uurtjes liggen de eerste hengels in en kan de rest uitgepakt en opgezet worden. Inmiddels begint het al donker te worden en hebben we nog geen beet gehad geheel tegen onze verwachting in ! Zou het dan moeilijker zijn dan we verwachten ??!! Laat in de avond tijdens de eerste bbq loopt er plots een hengel af !! En hoe ! De hengel slaat krom en vervolgens valt de lijn slap! De eerste vis heeft zich gelost voordat we de hengel konden pakken :( even schrikken maar snel ligt de hengel weer op dezelfde plek! De nacht valt en gek genoeg (in onze ogen) gebeurd er die nacht vrij weinig 1 karper meld zich !! Een schubje van een kilo of 3...
Smorgen's worden we gewekt door de domein wachter die ons verse brood komt brengen 07:30 dit kom hij overigens de hele week doen! Goed geregeld! Inmiddels is het al snel weer warm en twijfelen we of we andere stekken moeten gaan zoeken, of we meer moeten voeren of gewoon moeten wachten en kijken wat de dag ons zal brengen. Ik vis met Mathijs dus er word gekozen om maar zo snel mogelijk andere stekken te zoeken (wachten op een vis? wie doet dat deze dagen nog?) .Snel worden er andere stekken gekozen en besluiten we nog niet al te veel te voeren, eerst maar eens zien wat nou echt de hotspots/holdings zijn.
Die middag gebeurd er weer helemaal niks...
We beginnen erg te twijfelen aan de moeilijkheidsgraad van dit water! We twijfelen natuurlijk niet aan onze aanpak of aan onszelf
Inmiddels beginnen er wel over de gehele stek kleine karpertjes te springen. Jaa klein ergens tussen de 500gr en 1.5kg dat geeft ons toch iets meer vertrouwen als de kleine actief worden zullen de groten dit ook wel worden.Deze avond loopt er een hengel af bij Matthijs hij besluit met de boot de vis te gaan halen,deze hengel viste hij zeer strak op de obstakels, ik bekijk vanaf de kant hoe heftig en lang zijn dril is !! Dit moet een mega bak zijn! Helaas slaat het noodlot toe !! Zijn voorslag van 72mm gaat gewoon doormidden!! Oké dit is dus wildlake ?! We zijn allebei onder de indruk van dit toch wel wat ligubere water! Die nacht melden zich twee kleine spiegels ergens rond de 4/5 kilo . In de ochtend komen hier nog 2 iets grotere spiegels bij tot tegen de 10 kilo !! Niet groot maar groots in schoonheid !
Prachtige vissen en voor mij is de week al meer dan geslaagd, Mathijs heeft echter die nacht maar 1 klein schubje mogen vangen en besluit weer nieuwe stekken te zoeken. Ik hou mijn plekken aan en besluit er wat meer voer op te leggen. En dit blijkt de sleutel te zijn !! Het moment dat ik mijn stekken aanvoer vanuit de boot zie ik Mathijs mijn hengel pakken, oké dus ze azen tijden het voeren ? Of zou het geluk zijn geweest ? Ik vaar terug dril de vis af in een heerlijk middag zonnetje en weer is het een super mooie spiegel ! Snel de hengel weer terug en voer erover is mijn gedachten! Dit gebeurd dan ook in een hoog tempo!!met als resultaat 4 vissen die middag!
Inmiddels heeft Mathijs nieuwe stekken gevonden en aangevoerd, en zit het goed met zijn vertrouwen. Hij voelt dat het goed zit! En dat vertrouwen belangrijks is blijkt maar weer want die nacht krijgt hij 5 aanbeten ! Geen oog dichtgedaan dus. Terwijl het bij mij die nacht stil bleef . Dit bleek de rest van de week zo te blijven ik overdag en Matthijs s'nachts de beten. Al snel hadden we het trek en aasgedrag van de vis door en hebben daar voor zo ver als mogelijk is de rest van de week op in gespeeld.
Na 5 dagen waren we te tel kwijt toen zaten we ergens rond de 35 karpers, met een gemiddeld gewicht van 6/7 kilo maar dat mocht de pret niet drukken met af en toe en uitschieter tot 13/14 kilo!
Het was een prachtige week !! We komen nog eens terug op Wild Lake!! Wil je een heerlijke week met voldoende actie en verassingen dan is dit een echte aanrader!
Belangrijke tips voor de mensen die willen gaan:
  • Begin rustig, zoek eerst naar de juiste stek je zult er meer zien dan je er in één week kan bevissen
  • Zorg ervoor dat je voldoende aas mee hebt
  • En vergeet de partikels niet
  • Blijf je stekken aanvoeren, voeren is vangen op dit water
Nogmaals dank voor deze mooie week,
Kenneth en Matthijs
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
Grain Baits
Koicenter Tiel
KWO
Nash Tackle
Korda
Dragon Baits
Dynamite Baits
NTEC
PK Baitboats