Lees hier: Fam. Braad beleeft een super karpervisvakantie op Windmill Lake!

Geplaatst door Mark de Zwart op 11-12-2017

Jeffrey genoot, samen met zijn hoog zwangere vrouw, van een geweldige karpervisvakantie bij ons op Windmill Lake. Hieronder lees zijn belevenis op één van onze top bestemmingen!

Windmill Lake, een pittoresk stuk land, wat voor mij een stukje hemel op aarde is. Als ik hier een week verblijf komt rust, genieten en vissen voor mij bij elkaar. Tussen de velden en de heuvels van de regio Vaumas waar je geen andere geluiden hoort dan de wind door de bomen, in het najaar de eikels die van de bomen vallen en hoogstens één keer per dag een auto die voorbij rijdt. Deze is dan van Pieter Post, verder alleen maar natuur en rust. Hier kan ik samen met mijn vriendin en hond(je) genieten, hier laat ik het drukke Randstadsleven achter mij. Geen hectiek van de dagelijkse werkzaamheden, geen files, geen luchtvervuiling en geen race tegen de klok. Alleen maar natuur, rust, goed gezelschap en vissen.

Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
Uitzicht stek 2

Zoals ik al eerder zei Windmill Lake is voor mij dat waar alles samen komt. De combinatie van een luxe vakantie en karpervissen. Windmill Lake is met zijn 2.5 hectare geen groot water, maar biedt ruimte genoeg om hier met 4 vissers te vissen. De houten chalets op stek 1 en 2 en het grote chalet op stek 4 geven die extra luxe waardoor je er een geslaagde gezinsvakantie van kan maken. Heb je geen zin om te koken dan is dat geen probleem. Anton en Diane maken de lekkerste ontbijtjes, lunches en avonddiner klaar, welke genuttigd kan worden op de stek of in de gezellige bistro. De Bistro genoot altijd mijn voorkeur. Even de hengels uit het water en met zijn alle genieten van een vers en met liefde bereide maaltijd waar Diane hard voor heeft staan zwoegen in de keuken. Het is zeker aan te raden.

Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
Uitzicht stek 1

In de afgelopen twee jaar ben ik vier keer afgereisd naar dit mooie kleine stukje natuurpracht waar Anton en Diane zorgen dat hun gasten niets te kort komen. Vorig jaar in het voorjaar reisde ik er samen met mijn kleine harige vismaatje Daisy voor het eerst heen. In deze tijd had ik het even helemaal gehad, op mijn werk verliep het niet zo als ik wilde ik en alle hectiek om mij heen was het tijd om het hoofdje weer eens leeg te maken. Gelukkig had mijn lieve vriendin dit snel door en merkte op dat ik er maar even tussen uit moest.
Dat betekent voor mij maar één ding en dat is contact opnemen met onze Bas van Klaveren. Mijn persoonlijke visvakantie specialist. Gezien ik niet echt een held ben en mijn Frans niet verder komt dan Bonjour Ca va en iets vanuit uit mijn Franse les van de middelbare school wat klinkt als Qu’est que c’est “vandaag de dag van nog steeds geen idee wat het betekent” (sorry meneer Rietveld van de leraar Frans middelbare school) maar ja ik heb er nog geen ruzie door gekregen, dus het zal wel goed zijn.
Hierdoor raadde Bas mij aan om naar Windmill Lake te gaan waar je weinig Frans hoeft te praten want de eigenaren Anton en Diane zijn Nederlands. Nou ja ze komen van Scheveningen. Lekkah uit de Haagse windstreek.

Na het advies van Bas op te volgen viel de reis door het prachtige Franse land inderdaad mee. Na een reis van iets meer dan acht uur draaide ik een smalle onverharde weg, tussen de weilanden en heuvels en reed ik zo het schitterende domein van Windmill Lake op.  Zenuwen, spanning en een stukje rust namen meteen de overhand (als een kind in een snoepwinkel) maar na de lieve glimlach van Diane en de vrolijke Anton was het ijs meteen gebroken. Zenuwen en spanningen vielen weg en de week vloog voorbij. Met een aantal zeer fraaie vissen kon ik deze mooie week afsluiten en waren ik en mijn kleine vismaatje verkocht aan dit mooie stuk natuur en gezelschap van Anton en Diane.
Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
Daisy

Tijdens deze week had ik mijn vriendin al redelijk bestookt met berichten dat wij samen hier gaan terugkeren. Het is namelijk zo dat mijn vriendin het niet meer red om een week in een tent op stretcher te leven, omdat zij nek en rugklachten heeft vanuit een auto ongeluk een aantal jaren geleden. Op dat soort momenten mis ik haar wel. Om dus weer heerlijk samen een week op pad te gaan en te genieten, was Windmill Lake een prachtige oplossing gezien de luxe chalets.

Bij thuiskomst heb ik meteen voor het najaar weer stek 1 geboekt, alleen dan voor ons drie. Dus vol verwachting gingen wij weer terug en inderdaad wat ik had verwacht klopte helemaal. Dit was voor ons ideaal om samen te kunnen genieten van een week vissen in Frankrijk.

Helaas was er al een lange tijd weinig regen gevallen en hierdoor stond het water bijna 50 cm lager dan normaal wat voor mij betekende dat ik maar weinig water overhield. Na één vis op zondag bleef het verder heel stil. Gelukkig kon ik nog genieten van de omgeving en trokken wij er regelmatig op uit om in de omgeving te wandelen en lekker te ontspannen. Daardoor maakte ik mij niet zo druk over de vangsten.

Door het gezamenlijke eten in de Bistro ontstond er een gezellig contact met alle vissers op Windmill Lake in goed overleg met Stek 4, mocht ik meer naar het diepere gedeelte vissen. Ik kan wel zeggen, dit bracht mij geen windeieren.  Na wat zoek werk kon ik een hengel mooi kwijt tegen het eiland waar op dat moment 1.2 meter water stond. Klein beetje voer erbij (maden in combinatie boilie kruim) en na de een gehele week met maar één vangst kwam alles bij elkaar en mocht ik op donderdagnacht één van de 40 ponders vangen die het water rijk is.
Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
Één van de grote karpers van Windmill Lake

Na deze ervaring hadden wij meteen voor 2017 in het voorjaar en het najaar geboekt. Alleen werd ineens op 14 februari onze planning voor het najaar in de war geschopt. Door een mooie wens die in vervulling kwam moesten wij gebruik maken van de welbekende service van Bas van The Carp Specialist. Mijn vriendin was zwanger en in de week dat wij geboekt hadden zou zij 37 weken zijn.  Dat zou wel erg spannend worden. Natuurlijk geen probleem, Bas regelde wel dat we een paar weken eerder konden. Voor de zekerheid ook maar meteen stek 4 geboekt met de caravan met toilet. Want tegen die tijd zou het niet handig zijn dat Nancy steeds naar het toiletgebouw moest lopen.

Maar eerst in het voorjaar op stek 2. Onderweg kwamen wij erachter dat de service van Anton, Diane en Bas veel verder gaat, want wij kregen een WhatsApp of we rustig aan wilde doen i.v.m. hevige storm die was voorspeld. Deze bleef gelukkig achterwege en de reis volgde voorspoedig. Bij aankomst werden wij die week vergezeld door Joan en Lisette en Bianca. Wat een top week hebben wij gehad. Opnieuw mooie vangsten en ik mocht weer één van de mooie 40 ponders op mijn lijstje schrijven. Lisette en Bianca wonnen die week de welbekende Windmill cup, maar wat wil je wat een top meiden zijn dat. (zie ook hun geweldige verslag).
Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
42 pond

Terwijl ik dit verslag aan het maken ben, komt via Facebook het bericht dat Joan niet meer onder ons is. In een week tijd heb ik Joan leren kennen als de grote vriendelijke reus. Een man met charisma, die hield van de mensen om zich heen en net als ik verkocht was aan het mooie plekje Windmill Lake. Rust zacht beste man. Je hebt een special plekje bij Anton en Diane op Windmill Lake gekregen dat weet ik zeker.
Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje
Joan, de grote vriendelijke reus

Hoe herken je luxe tijdens een visvakantie? Dat kan ik jullie wel beschrijven toen wij dit najaar voor stek 4 gingen. Mijn vriendin Nancy was 34 weken zwanger. Omdat wij daarom niet 's nachts wilden rijden, kregen wij van Anton en Diane het aanbod om dan vrijdag op de dag aan te komen en de nacht te mogen verblijven in het gastenverblijf. Dat was natuurlijk super voor Nancy. Deze week betekende dus voor ons in feite de laatste keer met zijn drietjes (Nancy, Daisy de hond en ik) op Windmill Lake. De week ervoor had de man die verbleef op stek 4 veertig vissen gevangen op 3 hengels. Daar kun je dus alleen maar respect voor hebben.
Deze week heb ik eigenlijk niet zo veel gevist en liet de nachten een beetje voor wat ze waren. Ondanks dat en het wisselende weer, wat niet ten goede kwam, kon ik nog 15 vissen landen en ieder karper weer in zijn eigen pracht en kracht. 

Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje

Het mooie nieuws kwam 3 weken later (maar goed dat wij omgeboekt hadden). Nancy beviel en wij zijn de trotse ouders geworden van een prachtige dochter Sanne. Ik kan wel zeggen de mooiste vangst met haar 6 pond die je als visser maar kan hebben.


Onze prachtige dochter Sanne

 

Ik kan iedereen Windmill Lake dan aanraden. Er is voor ieder wat wils. Kinderen hebben de ruimte, er is een zwembad, lekker eten en je kunt in alle rust genieten van een welverdiende vakantie. Wil je hardcore vissen, grote vissen najagen of gewoon lekker rustig aan, alles is hier mogelijk en ik kan wel zeggen in een vijf sterren accommodatie. 

Eind dit jaar is het meer leeg gepompt en zijn er nieuwe vissen vanuit het kweekmeer uitgezet. Een deel van het oude bestand mogen rustig herstellen en zijn verwijderd van het water. Je kunt dus weer hele mooie nieuwe exemplaren aan karper vangen.

Anton en Diane zijn erg zuinig op water en dat merk je ook aan het onderhoud en de conditie van de vissen. Je hebt er geen last van witvis, daardoor kun je met klein en attractief aas vissen wat ik iedereen aan kan raden.

Karpervissen op betaalwater frankrijk windmill lake met huisje

Lets find some beautiful places to get lost - Jeffrey Braad

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners