Lees hier: Het nieuwe record op De Koperen Plas!

Geplaatst door Mark de Zwart op 16-11-2017

De Koperen Plas november 2017

Het najaar, altijd een spannend moment om aan de waterkant te zitten. De vangsten nemen af maar tegelijkertijd zijn de vissen op top topgewicht zo vlak voor de strenge winter! Niet alleen voor de karpers is het zware periode, ook voor de visser. Koud, nat & veel wind. Er zijn betere betere momenten om aan de waterkant te zitten! Toch waagde Marco het erop om een te gaan karpervissen op een betaalwater in Nederland. De Koperen Plas was het 'slachtoffer' van zijn viskunsten. Hieronder vindt u het korte verslag van Marco Joor:

 

Na aankomst en een hartelijk en warm ontvangst op De Koperen Plas kon het vissen beginnen, hier had ik best wel naar uitgekeken na een jaar waarin ik niet veel gevist heb. Gelukkig had ik nog een goede voorraad Grainbaits boilies in mijn bezit.  Mijn favoriete smaken Strawberry Krill en Red Anijs zijn het hele jaar goed inzetbaar en hiermee kon ik de winterse  midweek wel mee rond komen. Het plan was om niet al te veel te gaan voeren.

In de week dat ik ging vissen waren de weersvoorspellingen niet heel erg goed.
De temperatuur zou best hard gaan dalen en ik had verwacht dat dit niet goed zou zijn voor de visvangsten. Met een vrij frisse week voor de boeg ging ik naar Zwolle. Na de eerste koude dagen (rond het vriespunt) ging de temperatuur gelukkig weer een paar graden omhoog en heb ik toch nog een hele goede vangstweek gehad. Dit komt mede omdat De Koperen Plas vrij diep is en lang zijn warmte behoudt. Hiermee is het een water  wat uitstekend geschikt is om in de koudere maanden te bevissen!

Het is een bijzonder water wat door zijn diepte verschillen een echte uitdaging is, maar dit zal met helder na denken absoluut omgezet kunnen worden in mooie vangsten. Het water bevat schitterende vissen die ontzettend hard vechten en een mooie dril geven. In totaal heb ik in de midweek dat ik op de Koperen Plas heb gevist, zeven vissen gevangen.  Ik mocht de gelukkige zijn om voor even de topvis van het water vast te houden! Deze topvis woog 25,70kg, wat betekende dat ik mijn PR direct had verbeterd, waar ik erg blij mee ben. Verder varieerde het  gewicht van de vissen die ik gevangen heb tussen de 10kg en 15 kg.

Grote karpers op betaalwater in Nederland de Koperen Plas via The Carp Specialist

Door de goede ervaring en de zeer mooie vissen op De Koperen Plas, samen met de uitstekende service die mij midweek compleet maakte, zal ik zeker nog een keer gaan vissen op De Koperen Plas!

Marco Joor

Grote karpers op betaalwater in Nederland de Koperen Plas via The Carp Specialist
Grote karpers op betaalwater in Nederland de Koperen Plas via The Carp Specialist
Grote karpers op betaalwater in Nederland de Koperen Plas via The Carp Specialist

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners