Lees hier: Ricardo & Rob last-minute op karpervisvakantie op Etang de Mont

Geplaatst door Ricardo & Rob op 27-10-2017

https://www.thecarpspecialist.nl/karperklets/lees-hier-ricardo-rob-last-minute-op-karpervisvakantie-op-etang-de-mont

Grote plannen voor een trip naar Cassien gaan niet door. De voorbereidingstijd ontbreekt. Ze gaan de koelkast in. Maar wat gaan we nu doen? De mooie plekjes op betaalwateren die wij graag willen bezoeken zijn vol. We kunnen gaan zoeken en vragen maar we kunnen ook Bas van Klaveren bellen van The Carpspecialist. “Wat heb je vrij in de week van 14 tot 21 oktober waarvan jij denkt, dit is wat voor jullie?” Hij heeft niet veel maar wel een paar leuke opties en de keuze valt op Etang de Mont. Een langgerekt water in het midden van Frankrijk, midden in de natuur. Geen echt ‘biggenwater’, zoals wij dat noemen, maar wel een mooi bestand en kans op een uitschieter. We gaan ervoor, boeken stek 7 en we hebben zin!

 

Inpakken en wegwezen!

Het is een flinke rit van zo’n 9 uur rijden. Vooral de laatste kilometers zijn een genot om te rijden want wat is het hier mooi zeg. Schitterende omgeving en het weer zit ook erg mee. Lijkt wel zomer! Dat hebben we wel is anders meegemaakt in oktober. Als we het terrein oprijden zijn we direct verkocht. Werkelijk waar een prachtig uitzicht vanaf de heuvels op het water. We rijden het pad af langs alle stekken en zien op stek 2 mensen zitten. Drie personen die met 4 hengels pp vissen op stek 1, 2 en 3. Mmmmm.... dat vinden wij toch wel erg vreemd en jammer want deze stekken waren door ons niet te boeken door The Carpspecialist vanwege werkzaamheden. En aangezien wij graag op stek 1 en 2 hadden gevist balen we toch wel een beetje. Later bleek dat het vriendjes waren van de eigenaar. Dit went toch echt nooit he, dat gedoe. Hier hebben we al vaker irritaties over gehad en besluiten om dat deze week niet te laten beinvloeden! Op stek 5 zitten twee Nederlanders waarvan we wisten dat zij er zouden zitten. Twee leuke Brabanders met wie we de hele week een prima contact hebben. Stek 6 is leeg en stek 7 is voor ons. Volgens Bas van Klaveren een zeer ruime stek ten opzichte van de rest maar dit is ons inziens niet helemaal het geval. Net zo ruim als alle stekken die keurig zijn aangegeven met paaltjes in de bomen aan de overkant. Ik zeg nu net ‘zo ruim’ maar dit is niet helemaal waar. Als er bijvoorbeeld op stek 5 tot 8 op elke stek 2 personen zouden zitten wordt het toch een krappe aangelegenheid. Eigenlijk zou elke stek door één man met 4 hengels bevist mogen worden. Wil je samen zitten? Boek dan twee stekken dan heb je de ruimte naar links of rechts.

Rechts op stek 8 zit nog een Frans stel met één visser. Hij vist naar rechts richting stek 9 dus daar komen we niet mee in de knoop. En omdat stek 6 leeg is hebben we ook nog wat extra ruimte naar links. Genoeg geluld.... vissen!

 

Het gehuurde bootje ligt klaar en de verhuurder is er al vlot om de accu’s, laders en motor in te hangen en, waar nodig, nog wat uit te leggen. Prima service en goed werkende spullen. Heel de week goed gebruik van kunnen maken. Wat voor ons ook wel even wennen was want wij zijn toch echt wel van het casten. Werpend en spombend aan de slag maar dit was toch ook wel weer is erg leuk. We gaan met de boot het water op en zoeken naar een rivierbedding, net over het midden. Die is snel gevonden! In deze vissen, er net over en tegen de bosrand aan de overkant schijnt de truc te zijn. Er worden wat markers geplaatst en we zijn er klaar voor. De hengels en rigjes worden klaargemaakt. Varend worden er wat lijntjes neergelegd. Sommige met een tijgernoot, anderen met een boilie of popup. Aangepast op de dwergmeerval die hier flink kunnen huishouden hebben we gehoord. Dit blijkt ook wel maar al vrij snel hangt er één aan een boilie. Elke bol die ook maar het water raakt, zoet, kruidig, vis, popup, wordt meteen gepakt. Dus schakelen we over op de noten met wat mais en zoete pellets. Niks meer aan de hand. Het wachten is begonnen.......

 

Op zaterdag en zondag geen piep. Op stek 2 is er wat leven maar ook steeds minder. Dit komt volgens ons echt door de lijndruk. Later in de week blijkt ook wel dat dit een flinke invloed heeft op het aasgedrag op dit water. Wordt vervolgd... Stek 5 weet een aantal aanbeten te krijgen, heel dicht onder de bomen aan de overkant. De meesten worden verspeeld in de takken. De afstand is hier gewoon te groot voor. Ruim 150 meter. Wij verplaatsen ook wat lijnen tot echt in de takken en er komen wat aanbeten. Vijf zelfs op maandag, een dag dat werkelijk alles fout gaat. Alle aanbeten worden niet verzilverd! Drie keer vast in de takken en twee keer vlak voor de kant schieten ze los. En dan laten we de rest van de ellende deze dag maar even achterwege. Vooral voor Rico is dit een dag om snel te vergeten! Als we op dinsdag ook geen piep meer krijgen hebben we even contact met Bas van Klaveren. Hij raadt ons aan is te gaan kijken op stek 9 die vrij is. Een stek aan het eind van het water op een eiland op een zeer ondiep gedeelte. We twijfelen dus gaan eerst inderdaad is even kijken. Om 14:30 uur staan we op de stek en zijn gelijk verkocht. Een appje naar Bas dat we ervoor gaan. “Hoe regelen we dit Bas?”...... “Gewoon gaan jongens! Ik regel het verder voor jullie!!”   Kijk, dat is het antwoord waar je op hoopt. Een service waar anderen nog een puntje aan kunnen zuigen. Om 17:00 uur zitten Buurman en Buurman op deze werkelijk schitterende stek en zien we zowaar vis zwemmen! En ook nog is de mooie bijkomstigheid dat de kerel op stek 8 weg gaat en stek 7 en 6 ook nog steeds vrij zijn hebben we nu een gigantische stuk water tot onze beschikking!

Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont

Vooral het ondiepe achterste gedeelte, een soort privémeertje voor stek 9, trekt de aandacht. We zien veel vis en gaan het water op om het bodemverloop is te checken. Hier is wel wat te vinden en er gaan vrij snel twee lijnen op open water. Links en rechts wordt er nog eentje aan de kant gelegd. Vooral links, tussen kant en eiland, lijkt een hotspot te zijn voor trekkende vis. Blijkt ook zo te zijn later al pak je ze niet makkelijk! De lijnen in het midden leveren eigenlijk direct twee visjes op. Maar dan ook echt visjes van 5 en 8 kilo. Maar we zijn blij. We vangen in ieder geval iets! En eigenlijk direct stoppen de vissen met zich te laten zien. Ze trekken weg naar plekken waar wij niet bij kunnen komen. Lijndruk, echt duidelijk hier op deze plas. Aan de achterkant van het eiland worden ook wat hengels geplaatst. De jongen die op stek 8 zat viste met alles naar de overkant en ving niks. Dus even anders aanpakken. Eén hengel werd pal voor stek 8 neergelegd. Naast de steiger. Laat dit nou de hengel zijn die ons deze paar dagen de meeste en grootste vissen opleverde! We gingen niet verder dan stek 8, laat de vis maar naar ons komen. En ja hoor, springende vis op stek 6 en vooral 7. Waar wij die dagen geen kringetje hadden gezien was het nu een grote dolfijnenshow daar. Mooi om te zien en nu de kunst daar niet te ver heen te vissen. En dit werkte. Van dinsdag tot zaterdag vangen we 12 vissen van 3 tot ruim 15 kilo. Geen echte biggen dus maar stuk voor stuk wel erg mooi. Alles met de tijgernoot, kunstmaisje en een kleine scherpe haak. Het waren dus juist de niet logische en aangewezen plekken waar we de vis hebben gevangen. Stek 2 en 5 waren ondertussen ook al naar huis. We hebben de laatste 24 uur zelfs de gehele plas voor ons alleen gehad! Toch wel een machtig gevoel.

Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont

We hebben echt een supergave week gehad op dit geweldige water. Dit water heeft ons inziens echt alles om een topwater te worden. Mooi en gezond water en ook vissen. Prachtige stekken met als fijne bijkomstigheid de safaritenten die er op staan. Sanitair heel netjes. Het is alleen het visbestand wat echt nog te wensen over laat. Om 3 uur s’nachts worden gewekt door een karper van 3 kilo....tsja.... Daar komen we niet voor. Het gemiddelde gewicht is echt erg laag. De dwergmeerval maakt het ook niet makkelijker en is op deze plas wel heel irritant aanwezig. Maar of ze dit er ooit af krijgen lijkt me niet. Die beesten hebben tig verstopplekken daar waar ze nooit gevonden worden als er zou worden afgevist daar. Dit is het enige wat ons voorlopig tegenhoudt er nog is terug te keren. Maar buiten dat toch echt een aanrader voor iedere karpervisser dit water is te bezoeken!

 

Groet,

Ricardo Reijchard en Rob van Gulik 

Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont
Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont

Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont
Rob Ricardo vissen betaalwater frankrijk etang de mont


 

 

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners