Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Lekker actief karpervissen: een dagje actie is zo gek nog niet!

Net zoals de meeste Frankrijkgangers draaien wij zelf ook regelmatig nachtjes in Nederland op ons vaste thuiswater. Heerlijk een nachtje onder de paraplu doorbrengen op jacht naar één van de moeilijke topvissen van het water: dat is onze visserij in Nederland! Naast deze nachtjes vissen we in de zomer regelmatig een avondje met de pen of korst. Hartstikke leuk, maar eigenlijk niet de ideale omstandigheden om te experimenteren met nieuwe systemen, onderlijnen, aas en aaspresentatie.
Een gevlochten hoofdlijntje, method feeder en kort nylon onderlijntje met hair: makkelijker kan het niet!

Actief karpervissen... kleine karper biedt spektakel op licht materiaal!

Afgelopen weekend werd ik door de jongens van MAD uitgenodigd om een dagje mee te vissen op één van de karpervijvers van 't Mun in Appeltern. Uiteindelijk kon ik pas s´middags aan het water zijn, maar met een heerlijk zonnetje en een vijver boordevol karpertjes tot een kilootje of 5 was dit dé plek om flink te experimenteren.
Naast karper zwemmen er ook een paar mooie steuren!
Net zoals de meeste karpervissers hebben we een in de visschuur een verdwaalde winklepicker, een penhengel en feedertje staan. Deze gaan dus mee! Allen voorzien van een dunne nylon lijn, een eenvoudig methodkorfje en nylon onderlijntje met hair en/of elastieken baitband. Als aas gebruikte ik de nieuwe Dynamite Baits Robin Red producten: een stickmix, 10mm boillies, 8 en 14mm pellets en een attractant. Dit aas gebruik ik dit seizoen voor het eerst, en deze sessie zal zeker helpen om het vertrouwen in het aas nog verder te verhogen!

Flink voeren om een goede karperstek op te bouwen!

Zo gezegd, zo gedaan 2 hengeltjes beaast met een voorgeboorde 8mm Robin Red pellet aan een haakmaatje 14 en deze strak onder de kant uitgelopen en aangevoerd met de sterk wolkende Robin Red mix. Binnen de kortste keren begonnen de lijnzwemmers en voorzichtige aanbeten, even later kreeg ik de eerste aanbeet.
Leuke jonge karpertjes, en leuke sport op licht materiaal!
Gedurende de middag vingen we gezamenlijk een tiental karpertjes, waarbij we naast een hoop lol ook enkele voorzichtige conclusies konden trekken die misschien ook in Franse vissessies van toepassing kunnen zijn op wateren met een extreme dressuur:
- de vis aast zeer voorzichtig en met het verkleinen van de haakjes en het aas namen de aanbeten toe
- de vis was zeer windgevoelig en aasde direct langs de steile kanten van het oevertalud
- de vis sprong vrijwel alleen op niet-beviste stekken. Direct na het springen deze plek bevissen met een opvallend aasje leverde vaak snel vis op
- de vis reageerde zeer voorzichtig op strakke lijnen. Het vissen met slappe lijnen gaf een slechtere beetindicatie, maar wel hardere aanbeten
Het elastiek in de method feeder fungeert als shockleader tijdens de dril waardoor je minder losschieters krijgt!
Al met al hebben we erg genoten van een actief dagje karperen natuurlijk is het erg leuk om eens een dagje erg veel vis te vangen om lekker bezig te zijn. Dat vergroot het doorzettingsvermogen weer om er keihard tegenaan te gaan op het thuiswater of tijdens een heerlijke Franse visvakantie!
Een prachtige onbeschadigde bek, een voorjaarszonnetje en vieze handen van het voer... wat wil je als karpervisser nog meer?
Tip: op onze bestemmingen Etang de la Livardière, Woodslake en Domaine des Iles loont het zeker om een feederhengeltje mee te nemen en eenzelfde visserij te beoefenen. Op Etang de la Livardière kunt u kosteloos op het kleine actiewatertje naast het grote meer vissen, op Domaine des Iles kan dit kosteloos op het actiemeertje La Carpière en Woodslake leent zich zelf erg goed voor deze visserij op kleine karper en graskarper.
Drie op een rij!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
MTC Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
Dragon Baits
NTEC
Grain Baits
Nash Tackle
Korda
Dynamite Baits
KWO