Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Live-verslag karperssessie op Le Taillis des Landes!

Zaterdagochtend vroeg vertrokken mijn vismaatjes Maikel, Joep, Jasper en broeder Joost voor een weekje richting Le Taillis des Landes. Een prachtige bestemming, met gezellige eigenaar, een mooie omgeving en interessant visbestand. Via het wifi ter plaatse houdt Maikel ons dagelijks op de hoogte van de vangsten en ervaringen aan het water. Volg u hen ook?
Update zondag
We hebben 24 uur volle bak regen gehad, maar 't is nu eindelijk droog. We zijn prima opgevangen hier en de natuur met alle herten, paarden, ezels etc. is een leuk extraatje. We hebben inmiddels 5 vissen. Joost zit op de stek waar de vis zit, maar ook de stek met de eilandjes, takken en bomen in het water. Er zijn er daar 3 gevangen en een paar verspeeld. Joost heeft 19 en 34 pond (schub) en Jasper 20 pond. Joep en ik hebben er ieder 1: Joep van 24 pond en ik een 34 pond schub. Al met al een prima start op een prachtig water!
Update maandag
Het weer blijft niet mee zitten, de buitentemperatuur komt niet boven de 10 graden uit en snachts gaat de temperatuur richting de 0 graden. De vis kiest er dan ook voor om in de diepe hoek van het water te blijven zitten. Joost kan zijn geluk dan ook niet op en wist afgelopen nacht 7 runs te krijgen waarvan hij en Jasper er 5 verzilverden. Een aantal mooie twintigers en een dertiger schub. Inmiddels al 3 schubs boven de 30 pond! Aan de kant van Joep en mij bleef het rustig. De laatste aanbeet hebben we inmiddels zo'n 24 uur geleden gehad. Op zich apart, aangezien het meer links en rechts een kopie van elkaar is met eilanden, overhangende bomen etc.

Om de eilanden bij Jasper en Joost is het circa 3 meter diep en aan onze kant is dit 1,5 meter. We hopen dus vurig op een beetje zon, zodat de vis zich wat meer gaat verspreiden over het meer. Tot op heden: Joost 5 karpers waarvan 1 x 30,5 pond en 1x 34 pond, Jasper 4 karpers waarvan 1 x 39 pond, Joep 1 karper van 24 pond en ik heb er ook een van 34 pond... Nieuwe dag, nieuwe kansen.... Morgen meer!
Update dinsdag
SMS Jasper
't Is weer zover, gruwelijk ******weer. Gister een lekker middagje gehad, nu weer de hele nacht regen. Het regent zelfs te hard om de hengels in te leggen. Maar wat een bestand, flink gemiddelde. Joost en ik vangen prima, 7 vissen pp. Slechts 5 vissen onder de 25 pond!
E-mail Maikel
De afgelopen 24 uur stond in het teken van regen, non-stop stortbuien gaan over ons heen en de watertemperatuur is inmiddels van 16 graden bij aankomst gedaald naar 12,8 graden. Op de stek van Joep en mij is het weer de hele dag/nacht rustig geweest. Geen piepje gehad, wel weer lekker bijgeslapen.... maar goed, daar hebben we inmiddels genoeg van.
Joost en Jasper hebben de afgelopen 24 uur nog 5 mooie vissen weten te landen. 1 x 20 pond, 2x 28 pond, 1x 29 pond en 1x 31 pond. De vissen die gevangen worden zijn dus allemaal van een mooi formaat, met een gemiddelde van tegen de 28 pond een water met een zeer mooi bestand. Volgens de eigenaar trekt de vis normaal gesproken (wanneer het zonnig is) in de maand april uit de diepe hoek en verspreid zich over het hele meer. Helaas lijkt het dat door het tegenvallende weer de vis langer op 1 plek blijft.
Verkassen is lastig, er is een andere mooie stek, alleen dan zouden we de "weg" richting de stekken van Joost en Jasper onderbreken, waardoor zij waarschijnlijk minder vangen of erger nog: de vis trekt alsnog uit de hoek, alleen zit er dan niemand meer aan de andere kant. Jasper en Joost blijven dus lekker doorvangen en Joep en ik hopen op een kentering... Gelukkig staat er een mooie stacaravan aan het water, dus we vermaken ons met een biertje en een potje kaarten...
Update woensdag
Vandaag lijkt de vis eindelijk een beetje uit de hoek van Joost en Jasper te trekken. Gelukkig voor hen blijft er ook nog genoeg vis over, want ze weten de afgelopen 24 uur 6 karpers te vangen tussen de 15 en 31 pond. Wij kregen gisterenavond na 48 uur niks ineens een 1e aanbeet. Een mooie 25 pond spiegel was het resultaat. Ook in de nacht kregen we nog een aantal aanbeten.

Een koikarper van 6 pond, een schub van 31 pond en een spiegel van 28 pond waren het resultaat. De vissen zijn allemaal mooi op gewicht en geven een goed gevecht. De teller staat inmiddels op 8 dertigers en een overall gemiddeld gewicht van 27,4 pond. Niet slecht dus! Met nog een paar dagen te gaan hopen we nog op een van de 20kilo+ vissen. Volgens de eigenaar komen die meestal van het midden van het meer, al hebben deze stekken vaak een paar dagen nodig... Die dagen hebben ze gehad, wie weet komt vannacht dan een van die 20kilo vissen eruit!
Update vrijdag
Gisteren scheen voor het eerst deze week de zon een hele dag. Eindelijk een dagje buiten... De vis verspreidde zich ook direct over het meer, waardoor Joep en ik er nog 4 met een gewicht tussen de 25 en 31 pond wisten te vangen. Ook bij Jasper en Joost ging het lekker door. Zij wisten er in totaal nog 7 te vangen. Voor het eerst vingen ze een vis onder de 20 pond. De overige vissen wogen tussen de 24 en 32 pond.
Tussendoor wist Joep zijn PR met de pen nog te verbreken. Tijdens het struinen langs de overkant zag hij een groepje vissen liggen en wist hij een mooie 32 ponder te verschalken. Vandaag helaas weer opgestaan met regen en harde wind, maar we gaan ons best doen om toch nog een 20 kilo vis te vangen, want daar zwemmen er hier aardig wat van rond...
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Cipro Baits
Dragon Baits
MTC Baits
Grain Baits
NTEC
PK Baitboats
KWO
Dynamite Baits
Nash Tackle
Korda