Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Lizette & Bianca's karpervisvakantie op Domaine de Bouxier!

Zaterdagmiddag 20 juli kwamen we aan. De reis was goed verlopen en we hadden zin in een mooie vissessie voor een week. Domaine de Bouxier is prachtig landelijk gelegen in Frankrijk in de regio Allier op ongeveer 700 kilometer rijden vanaf Utrecht. Het water is ruim 21 hectare groot en bestaat in totaal uit 7 stekken. De stekken zijn zo verdeeld dat stek 1 en 2 en 6 en 7 redelijk dicht bij en tegenover elkaar liggen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld met een wat groter gezelschap samen wilt vissen op eigen stek en toch op korte afstand van elkaar wilt bivakkeren. Elke stek is voorzien van een blokhut, waardoor het opzetten van brolly of bivy niet nodig is, hoewel hiervoor wel voldoende ruimte op de stek aanwezig is.
Op dit water is een mooi karper bestand aanwezig; er zijn topvissen van meer dan 25 kilogram te vangen, maar ook veel mooie kleinere exemplaren die kunnen zorgen voor vele runs en slapeloze nachten. De omgeving van Domaine de Bouxier is prachtig. Uniek in haar rust, ver weg van de geciviliseerde wereld gelegen in een bosrijke, heuvelachtige omgeving. Ideaal voor de mensen die echt voor het vissen komen en volop van hun sport willen genieten. Bij aankomst hoefden we ons niet te melden en na wat rondvragen bij de al aanwezige vissers, bleek dat we zelf naar onze stek konden gaan. Wij visten deze week op stek 1. De beheerder Jean Jacques kwam even later bij de stekken langs voor een kennismaking. Op stek 2 direct naast ons hadden zich een drietal vissers verzameld die in totaal 9 hengels hadden uitgezet gericht op een 8-tal in het water uitgelegde markers. Op onze opmerkingen hierover werd door de beheerder niet positief gereageerd. Hij besloot te negeren. Hierdoor werd duidelijk dat het voor ons deze week nog wel eens een harde sessie kon worden. Zowel stek 6 als 7 tegenover ons was bezet, naast ons lagen vele lijnen in het water en er was geen optie om te verkassen aangezien alle stekken geboekt waren voor die week. Er lag voor ons een mooie uitdaging te wachten!
Tijdens de eerste nacht bleven onze i-3’s dan ook zorgwekkend stil. We hadden ervoor gekozen om onze stek op verschillende plaatsen flink aan te voeren met in liquid attractors gesoakte baits. Dit met als doel de naar het midden van het water getrokken karpers ondanks de vele lijnen toch te verleiden om onze stek te bereiken. De volgende dag bleek ons aas van de hair te zijn verdwenen. In het water zwemmen veel dwergmeervallen en rivierkreeften en onze stek zat vol met dit laatste gezelschap. Uitdaging nummer 2 kwam om de hoek! We kozen ervoor om ons haakaas te beschermen met krimpbare baitprotection. Als aas gebruikten we zoete Dynamite Baits White Chocolate & Coconut Cream en Pineapple Tigernut Crunch. Zoete boilies hebben immers minder attractiewaarde voor de rivierkreeften en dwergmeervallen dan boilies op vismeelbasis. Bovendien gebruiken we groot aas. We voerden aan met Frienzied Mixed Particles, maize, hennep en Chopped Tigernuts. Dit bleek een succesvolle keuze. Tijdens de volgende nacht wisten we een mooie spiegelkarper van zo’n 15 kilogram te landen.
De eigenaar van het water kwam ons die dag ook gastvrij welkom heten en stond ons allerhartelijkst en vriendelijk te woord. Hij gaf aan dat het bestand van het water nog niet compleet in kaart is gebracht, hetgeen zo af en toe best voor mooie vangstverassingen kan zorgen. Naast Domaine de Bouxier is het nabije gelegen Etang de Mont van deze zelfde eigenaar. Hij heeft mooie plannen met beide wateren. Verder gebeurt het geregeld dat karpervissers de ene week op Etang de Mont vissen en de week erna op Domaine de Bouxier. Twee totaal verschillende wateren, maar toch erg dichtbij elkaar gelegen. Vol trots vertelde hij ons vervolgens, dat voor wat grotere gezelschappen op zo’n 4 kilometer afstand een gite gehuurd kan worden die voorzien is van alle luxe en gemakken.
We hadden enkele hengels op onze stek mooi tegen een bosrand gelegd, maar deze leverden de eerste twee nachten geen vis op. De runs kwamen over het algemeen van wat dichter onder de eigen kant op zo’n 2 tot 3 meter diepte en van een voerplaats in het midden van ons vak. Overdag lieten we de hengels eruit om zo de druk van onze stek te halen. De derde nacht wisten we tegen de avond een mooie spiegel van 14,7 kilogram te landen op de 15 mm. pop-up versie van de White Chocolate & Coconut Cream boilie aangeboden op een whitypool rig. Een puntgave vis waar we erg blij mee waren! Er was vanwege de verzengende hitte die week veel alg in het water, dus het drillen moest extra voorzichtig gebeuren. Goed bodemonderzoek is overigens aan te raden bij dit water. Er bevinden zich veel harde platen in het water alsmede wat zachtere delen met enige begroeiing. Er is veel bodemverloop, maar het water is obstakelvrij voor zover wij dat konden ontdekken met onze visvinder. Boten zijn toegestaan dus de stek kan goed verkend worden.
De volgende dag werden we rond 6 uur in de ochtend gewekt door een brute run. Er werd direct vele meters lijn van onze spoel genomen en dit allemaal begeleid door een volle keiharde fluiter. Lizette spurde het water in en na een pittige dril bleek er een fantastische grande dame in ons net te zijn beland. Wat een beauty van een vis! Dit was de kroon op ons vele werk tijdens deze harde sessie. Gevangen op een tweetal Monster Tigernuts aan een combi-rig gemaakt van 20 lb. Camo Core op een ACE Razor Point haakmaat 6 van het type BBP. We werden direct verliefd op haar mooie schouders en dikke buik. Magisch! 23,3 kilogram schoon aan de haak. We waren er dolgelukkig mee.
Domaine de Bouxier is naar onze mening bijzonder geschikt voor rustzoekers, die graag in een landelijke idyllische omgeving willen vissen, ver weg van de geciviliseerde wereld. De karpervissers die echt en alleen voor het vissen gaan. Tegelijkertijd kan gebruik gemaakt worden van het gemak dat een blokhut op de stek kan bieden. De stekken zijn niet verhard, dus het dragen van lieslaarzen en/of waadpak is geen overbodige luxe. Je staat letterlijk met je laarzen in de spreekwoordelijke klei. Het gebruik van een dieptemeter is aan te raden, zodat het bodemverloop en -toestand van de stek goed in kaart kan worden gebracht. Onbeperkt gebruik van markers en het vissen met meer dan twee vissers op een stek wordt door de beheerder toegestaan die overigens niet continu aanwezig is. Een tip is om ter plekke zelf met de betreffende buurvissers te spreken over de stekverdeling. Qua baits raden wij Monster Tigernuts aan en het gebruik van zoete boilies zoals de White Chocolate & Coconut Cream en Pineapple Tigernut Crunch van Dynamite Baits waar wij deze sessie goed op gevangen hebben. Bescherm de baits wel met sterke krimpbare bait protection tegen de hongerige rivierkreeften. Arma Mesh helpt uit onze ervaring helaas niet. Wij gebruikten combi-rigs, whitypool rigs en de hinged stiff rig, groot aas en als attractors Mixed particles, maize, chopped tigernuts en hennep. Veel succes op dit uitdagende water!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Domaine de Bouxier

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Cipro Baits
Korda
Nash Tackle
NTEC
Dynamite Baits
MTC Baits
PK Baitboats
Grain Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits