Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Mijn februarisessie op Lac de Villedon!

Na een drukke Februari periode met onder andere Carp Zwolle en als afsluiter het Forum van Montlucon, was het tijd om voor het eerst dit jaar zelf de lijnen weer eens nat te maken! Omdat ik tijdens de beurs toch al in Frankrijk ben, is natuurlijk niets makkelijker dan ook direct de visspullen mee te nemen. Zelf had ik nog nooit op Lac de Villedon gevist, maar op aanraden van enkele andere leden van Team Pro Line wilde ik het zelf ook eens bekijken.
Omdat ik toch al in de buurt ben, is nu de ideale kans. Daarbij is het water maar heel ondiep is zal het snel opwarmen. Het perfecte water dus voor mijn inmiddels standaard geworden openingssessie van het jaar! Na de beurs plan ik een aantal dagen op dit mooie 30 hectare grote meer. Helaas was ook hier het ijs pas een aantal dagen verdwenen en schat ik de kansen niet te hoog in. De voorspellingen zijn echter gunstig, zelfs meer dan 15 graden bleek voorspeld! Of de voorspellingen ook uitkomen is altijd maar afwachten, maar het geeft de burger moed. Bij aankomst wordt ik door John en Paul getrakteerd op een lekkere bak koffie. Op hun aanraden neem ik meteen de boot om hopelijk wat zonnende vissen te vinden.
Na een tocht van bijna 2 kilometer richting het ondiepe achtergedeelte, blijken daar toch behoorlijk wat vissen van de eerste zonnestralen te genieten en ontwaken zij rustig uit zijn winterslaap. Ze zijn nu al een paar maanden niet bevist geweest en zijn ze hebben hopelijk weer zin in een boilie. Ondanks dat ik de luxe van een kleine maar comfortabele Cabin tot mijn beschikking heb, kies ik ervoor om verschillende stekken licht te gaan aanvoeren. Na de eerste voerdag en eens goed bijgeslapen te hebben, maak ik de hengels op maandag in orde. De eerste stek achterin levert vrij snel de eerste buffel van het seizoen op. Een 4kg zwaar schubje heeft zich aan mijn 15mm ProLine Wintermix-Kelp-Peach boilie vergrepen. Waarschijnlijk kon hij het felroze ProLine Squid pop-upje niet weerstaan.
Ook de eerste nacht verliep meteen voortvarend op een stek in het middengedeelte met een 4 tal vissen waaronder twee mooie dertigers. Uiteindelijk heb ik op 6 nachten een 5 tal verschillende stekken bevist en toch een 19 tal vissen weten te vangen. Hiervan een zestal mooie dertigers en zelfs de eerste veertiger van het seizoen. Waar de Villedon vissen normaal verzot zijn op voer, is het deze tijd van het jaar toch vooral zoeken naar die ene aanbeet. De beste tactiek bleek gedurende de week een mini snowman met daarbij enkele gecrushte boilies, wat kant en klare fijne vogelzaden (ProLine Party Mix) en een handje hele boilies. Na een aantal dagen lekker in het zonnetje gevist te hebben (ja, ja, de voorspellingen bleken ook daadwerkelijk te kloppen), wordt ik in het weekend afgelost door de eerste groep vissers van het seizoen. Ook op zoek naar waarschijnlijk de eerste vissen van het jaar. Zelf ben ik met enkele mooie vissen op de mat ook dit jaar voor mijn gevoel lekker begonnen, is de batterij weer vol en heb ik volop zin om nu ook in Nederland aan de slag te gaan.
Tight Lines!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
Cipro Baits
Grain Baits
Dragon Baits
Dynamite Baits
Nash Tackle
Korda
KWO
MTC Baits
Koicenter Tiel
NTEC