Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Mijn recordsessie op De Karperhoeve - Timmy’s Lake!

Maandag 24 juli was het weer zover...
Zoals elk jaar onder mijn hoofdverlof stond er ook nu weer een weekje Karperhoeve - Timmy’s Lake op de planning. De week voor ik er zou gaan vissen organiseerde The Carp College een jeugdweekend op De Karperhoeve, hier heb ik dus ook een bezoekje gebracht om even te kijken hoe het water erbij lag. Eenmaal aangekomen op De Karperhoeve heb ik eerst een praatje gemaakt met Alex, want Timmy zelf was de groote tonijnen achterna. Daarna ben ik een rondje gaan maken rond de vijver, wat mij meteen opviel was dat er voor het 2e jaar op rij een enorme wiergroei aanwezig was, maar ik zag ook enorm veel activiteit van onze gevinde vrienden die zich regelmatig aan het wateroppervlak lieten zien. Nadat ik met sommige jonge karpervissers een praatje gemaakt had was het al snel duidelijk dat het ook dit jaar niet makkelijk ging worden om de visjes tot in het net te krijgen. Nadat ik sommige jongens nog enkele tips had gegeven en nog even in de cafetaria heb gezeten ben ik dan terug huiswaarts gegaan.
Maandag 24 juli was het dan zover en mocht ik zelf de vissen gaan belagen. Nadat ik op tijd was opgestaan om de laatste voorbereidingen te doen, zette ik koers richting de karperhoeve (wat voor mij maar 20 min rijden is). Eenmaal aangekomen werd ik hartelijk onthaald door Timmy en Tine, waarbij ik het eerste drankje van Timmy kreeg aangeboden. Na een beetje bijgepraat te hebben met timmy over zijn visvakantie die volgens mij zeker geslaagd was met een tonijn van maar liefst 130 kilo (jha dat is even wat anders dan een karper van 20 kilo) ging ik eerst even met de polaroid bril kijken op de stek waar ik het eerste deel van de week zou gaan doorbrengen. Veel goede hoop had ik er in het begin eigenlijk niet in omdat ik wist dat de vangsten weer redelijk waren teruggevallen door het groote aanbod aan natuurlijk voedsel. Wat me ook meteen opviel was dat het wier op een week tijd nog veel erger gegroeid was en nu echt tot boven het wateroppervlak kwam.
Ik dacht meteen dit gaat moeilijk worden en gevaarlijk voor de voerboot (breng deze zeker mee want het is echt een groot pluspunt op De Karperhoeve en best een goede dieptemeter erop) nadat ik een half uurtje de stek had afgekeken was mij al snel duidelijk dat het met de activiteit van de karpers wel goed zat. Ik zag regelmatig enkele vissen draaien aan het water oppervlak. Hierdoor kreeg ik toch al iets meer hoop dat er enkele vissen in het net zouden gaan belanden. Ik had genoeg gezien, snel de auto halen en de spullen opzetten. Eenmaal aangekomen met de auto op de stek beging ik een groote blunder. Ik dacht even de auto achteruit tot tegen de stek te rijden maar voor ik het wist stond ik met de achterste wielen al op de stek en met de onderkant van de auto tot op de zand, KLOTE. Na 3 nutteloze pogingen om terug naar boven te rijden zat er maar 1 ding op, heel de zooi uitladen zodat de auto wat hoger kwam en nog een keer proberen. Dit lukte gelukkig van de 2e keer wel. Aan de auto was gelukkig ook niets aan. Toen moest ook een deel van het materiaal weer terug in de auto. Na ong een uur in de weer te zijn geweest om die auto los te krijgen zonk de moed mij al in de schoenen en was mijn humeur niet al te best.
Eindelijk kon om 2 uur het opzetten beginnen. In snel tempo zette ik de tent neer en maakte ik de hengels in orde. Daarna ben ik even met de voerboot op het water geweest om de harde platen en kuilen te zoeken. Hier hecht ik heel veel aandacht aan, ik vind het zeer belangijk dat de hengels goed gepositioneerd worden, ik vind dit de grootste reden ofdat je goed vangt, slecht vangt of zelfs blankt. Nadat ik een mooie harde plaat en 2 mooie kuilen waar het van 1,4 m uitliep tot 1,8 meter had gevonden was het tijd om de hengels te gaan beaazen. Hengel 1 werd voorzien van een snowman van een 15 mm red angel uit het eddy sterckx gamma en een 10 mm magic mango pop upje (deze combi brengt altijd vis op de kant bij mij) hierbij worden enkele hele boillies gevoerd enkele halve boillies en voor de rest enkel gecrushte boillies. Hengel 2 werd voorzien van een klein tijgernootje met pop up maisje, deze hengel werd na 2 nachten veranderd naar dezelfde snowman als hengel 1 omdat ik merkte dat op de tijgernoot stok enorm veel graskarper kwam welke ik liever niet vang. Dan tot slot nog hengel 3, deze werd voorzien van en rigje dat ik altijd met heel veel vertrouwen inzet op de karperhoeve, de CHODRIG. Dit is in mijn ogen de beste rig om een pop up in te zetten op een water als de karperhoeve met enorm veel slijk en het nodige wier.
Als tips qua aas heb ik deze nog:
 • Partikels is veel graskarper (ik gebruik meestal enkel boillies)
 • Gebruik klein tot heel klein aas
 • Wafters of gewichtsloos aas werkt goed
 • Gebruik de red angel
 • Om bij te voeren, gebruik veel gecrushte boillies en weinig hele boillies.
 • Gebruik weinig aas. (ik heb op een week 12 kilo boillies gebruikt wat al veel is voor hier, maar hieronder zul je snappen waarom)
Nu even een woordje uitleg over de montage hoe ik er meestal vis. Meestal vis ik al mijn stokken met een wartellood. De montage die ik gebruik bestaat uit een flying backlead, een stuk rig tube, een leadclip waarbij het lood snel vrij komt (hierover sews meer) , een lood van 100 tot 120 gram en een kort gecoat onderlijntje van 14 a 18 cm met een groote haak (meestal maat 4).
Ik vis op De Karperhoeve al mijn stokken met een DROP-OFF SYSTEEM OM HET LOOD SNEL TE VERLIEZEN (dit zal Timmy ook aanraden). Er staat op het moment enorm veel wier vooral vlak voor de stekken tot 20 á 30 meter uit de kant. Als je op deze plaatsen het lood nog aan de lijn hebt hangen tijdens een drill dan trek je de vissen gegarandeerd vast in het wier en zullen ze niet snel los komen of gewoon losschieten. Ook vis ik er drop-off omdat de grotere vissen er perfect weten hoe ze het lood moeten gebruiken om de haak uit de bek te schudden. Er is met een drop-off systeem nog perfect te vissen, als je het lood meteen na aasopname kwijt speelt zal de vis meteen naar boven komen en kan hij zich ook niet meer losschudden op het gewicht van het lood, en je kan de vis perfect door het wier door trekken als je maar zorgt dat de vis hoog genoeg in het water blijft, moest hij vast zwemmen, hou gewoon druk op de lijn en je zal zien dat de vis na een tijdje gewoon weer vrij komt, blijf vooral rustig tijdens de drill en alles komt goed. Ook zou ik aanraden om een hoofdlijn te nemen die goed schuurbestendig is omdat de vissen zich proberen vast te zwemmen in de plukken wier. Meestal lukt het de vissen ook wel, als je dan druk op de lijn houd zal hij terug loskomen, maar wel met een hoop wier waar je lijn constant door schuurt op het einde van de dril. Dus neem een goede hoofdlijn. Somige mensen vinden dit niet de beste methode. Ik zie dit echter anders. Je betaalt tenslotte een redelijke som geld om er te vissen, ikzelf vang dan liefst ook zoveel mogelijk vissen i.p.v. dat ik ze allemaal verspeel. Ik ben liever een loodje kwijt dan dat ik telkens mijn vis kwijt ben. Iedereen bepaald het voor zichzelf maar ik adviseer absoluut om drop-off te vissen. Genoeg over tacktieken nu, we gaan vissen.
De hengels werden redelijk laat pas in positie gelegd door het voorval met de auto. Nadat ik de eerste hengel had inliggen kwam Timmy al langs met het avondmaal, eerst maar even eten dan, er stond lasagne op het menu. Complimenten aan Tine die altijd zorgt voor het lekkere eten dat op de stek geserveerd wordt. Nadat het eten op was kon ik verder gaan met uitvaren en werden ook de andere twee hengels op hun posities gelegd. Nu kon het wachten beginnen, ik ging de eerste nacht in met niet al te veel vertrouwen wat totaal onterecht was. Om 11 uur ben ik dan maar gaan slapen, maar nog voor ik in slaap viel gilde mijn beetmelder het al uit. De eerste run was een feit en na enkele minuten was ook de eerste vis tot in het net beland. Yes, de kop is er af. Een schubje van een kilo of 7-8 was de sigaar. Dit was het begin van een onvergeetbare sessie.
De eerste nacht was het er ook meteen vol op, zo kon ik de eerste nacht en morgen al meteen 6 vissen bijschrijven van : 7 - 8 - 13 - 10 - 7 en 11.5 kilo. Niet slecht voor een eerste nacht dacht ik bij mezelf, hierdoor kreeg mijn vertrouwen en heel groote boost, toen was mij meteen duidelijk dat ik er nu vol voor moest gaan, je komt tenslotte niet om uit te slapen. Om 12 uur werden even de hengels opnieuw uitgevaren zodat ze weer perfect op hun plek lagen. Er werden per hengel ook enkele boillies verspreid bij gevoerd omdat ik na de eerste nacht het gevoel had dat de vissen goed aasden. Ik wou met het verspreid voeren de vissen op de stek houden en dit lukte me aardig. 2 uur nadat ik de hengels opnieuw had uitgevaren liep de eerste hengel al weer af wat resulteerde in een mooie 13 kilo schub. Vlak daarna kwam er ook een mooie schub van 12 kilo even de onthaakmat bezoeken, deze vis had ik met de winterpas ook al een keer gevangen. Dinsdag avond nadat ik heerlijk stoofvlees met frieten had gegeten vonden de vissen ook dat het tijd was om te eten. Ik ving meteen na het eten een graskarper van een kilo of 8 op de tijgernootstok. Deze werd meteen terug op de juiste plaats gelegd en nog geen half uur later liep dezelfde stok opnieuw af, ook was het wederom een graskarper van hetzelfde formaat die zich vergrepen had aan het verkeerde tijgernootje. Net voor middernacht vergreep zich ook nog een klein schubje zich aan de red angel snowman die perfect in 1 van de kuilen gedropt was. Hierbij zat de tweede dag van de week erop.

Woensdag

Ook na middernacht bleven de aanbeten komen zo ving ik deze nacht tot 9 uur smorgens opnieuw 6 vissen (allen boven de 10 kilo), hierbij zat ook de eerste spiegel van de sessie, een prachtige vis van 10.2 kilo. Nadat ik bijna geen nachtrust gehad heb was ik echt doodop, ik dacht even een tweetal uurtjes bij te slapen maar de vissen besloten er anders over en alweer ging er een hengel vandoor, dit resulteerde in 1 van de mooiste vissen die ik tot nu toe op de karperhoeve heb gevangen, een prachtige rijen van 11.2 kilo, hier laat ik mijn slaap natuurlijk graag voor. En alsof het nog niet mooi genoeg was ging er tijdens het terugzetten van de vis alweer een hengel er vandoor. Hangeuuuuu. Ik voelde meteen dat het nu om een betere vis ging, en dacht bij mezelf deze mag ik niet verspelen. Nadat de vis keer op keer vastzwom in elke pluk wier dat hij tegen kwam zag ik hem voor de eerste maal boven komen, dit is een beste vis, maar opnieuw zwom hij zich vast in het wier vlak voor de stek. Ook nu kwam de vis terug los door druk te blijven zetten en natuurlijk door het lood dat al lang kwijt gespeeld was. Nadat ik een berg wier van de lijn verwijderd had met de hand kon ik de vis veilig scheppen, YES die zit erin, even bekijk ik wat er in het net zit, een mooie goed gevulde schub. De vis word in het water onthaakt en daarna veilig naar de onthaakmat gebracht, hierna word de vis gewogen en blijft de naald hangen op 18.2 kilo, prachtig. Nog even een kleine vermelding, dat er ter plaatse goede onthaakmatten, weegzakken, gloednieuwe netten en een weegpaal ter beschikking zijn om de vis veilig te landen en weer terug in zijn elemant te plaatsen nadat hij verzorgd is met het verplichte ontsmettingskitje.
Na de zware schub besluit ik al de hengels binnen te halen, 2 van de drie stekken iets zwaarder aan te voeren met 15 mm boillies (ong een halve kilo per stek) en dit heel de namiddag met rust te laten zodat de vissen de hele namiddag rustig kunnen azen zonder 1 lijn tegen te komen (ik vind dat dit zeker zijn vruchten afwerpt). Na een frisse douche in het propere sanitaire stuk en enkelle drankjes in de cafetaria ga ik terug naar mijn stek om snel nog wat onderlijntjes bij te knopen, en om de stok met tijgernoten te vervangen door een tweede snowman. En de chod rig die het deze sessie niet echt goed doet te vervangen door een normale rig met een wafter erop, hierbij heb ik gekozen voor de boillies van carpelicious, ik wou een keer iets anders proberen. dit is dan ook de eerste keer dat ik de boillies van ronny inzet op de kaperhoeve en dit met groot succes.
Rond 5 uur ben ik de hengels terug beginnen uitvaren, en nog voor ik de kans kreeg om de laatste stok terug uit te varen ging de eerste hengel er alweer vandoor. Echt niet normaal. Ze lagen dus duidelijk goed op het voer wat er rond de middag ingegaan was. Voor middernacht ving ik nog 3 vissen van: 10.8 - 7 en 14.7 kilo. Iets na middernacht rond 2 uur verspeel ik nog een mooie spiegel vlak voor het net. Ik was echt doodop en ben hierdoor volgens mij in een diepe slaap geraakt. Rond half 6 in de morgen word ik wakker van twee piepende stokken. Ik was even verward maar sprong meteen op en ging kijken wat er aan de hand was. De twee stokken op de rodpod lagen alle twee te piepen. Ik dacht meteen ik heb door een run doorgeslapen (wss maar enkelle piepjes gehad) dus ik neem een hengel en zie dat de vis helemaal naar links is gezwommen. De vis is door mijn andere lijn door gezwommen en zit nu vast maar ik voel wel dat de vis er nog aanzit. Dat is BALEN. Ik voer de duk lichtjes op en na enkele minuten begeeft de knoop het en is de vis er met mijn onderlijn vandoor. De rest van de montage komt meteen los, maar de andere stok krijg ik geen beweging in (deze is wss vast getrokken in het wier zonder dat ik op die hengel een aanbeet had) , ik besluit deze stok gewoon vast te laten liggen tot ik smorgens timmy kan bereiken en niet om kapot te trekken en zo onodige meters lijn in het water te laten liggen.

Donderdag

Rond 8 uur bel ik timmy even op wat ik best kan doen, timmy is iemand die steeds alle vissers wil helpen waar nodig is, chapeau daarvoor. Hij verteld me dat hij binne een uurtje op elke stek wier gaan ruimen voor de stekken zodat het makkelijker word om uit te varen en om de vissen veilig en makkelijker te landen. Echt dikke chapeau voor de mensen van de karperhoeve wat ze allemaal doen om het de vissers zo aangenaam mogelijk te maken. Hij verteld me dat hij mijn lijn ook zal los maken met zijn duikpak. Ik besluit om de laatste hengel die nog inligt te laten liggen tot timmy er is en voor de rest van de tijd nog wat onderlijntjes bij te maken. Iets voor de middag komt timmy aan op mijn stek om het wier te ruimen. Ook maakt hij even snel mijn lijn los en ik heb heel mijn montage weer terug. Even ter informatie timmy is heel de namiddag bezig geweest met wier ruimen op alle stekken. Op 1 namiddag heeft hij samen met cisse 3.5 ton wier uit het water gehaald.
Nadat het wier op mijn stek geruimd was konden de hengels weer terug te water. Alle 3 de hengels worden nog een keer ververst voor de laatste nacht. Timmy verteld me dat hij deze nacht ook een nachtje naast mij komt vissen samen met een vriend van hem. Gezellig ... Rond 2 uur liggen de hengels weer goed en je kan het al wel raden, een uur nadat alle stokken inliggen loopt de eerste alweer af. Voor middernacht vang ik al 6 vissen waarvan 4 boven de 11.5 kilo. Savonds maak ik nog even een praatje met timmy en hij verteld mij dat ik heel kort bij het record kom kwa aantal op een midweek wat op naam van davy stevens staat. Ik vraag hem wat het record is, blijkbaar is dit 33 vissen. Ik stond toen (21:00 uur) op 27 vissen, dit betekend dat ik nog 13 uur de tijd had om nog 6 vissen te vangen. Vol vertrouwen ga ik verder de nacht in zonder enige nachtrust uiteraard, want ook na middernacht gaat het volledig los met nog 5 vissen van : 13 – 9 – 11.2 – 15 en 10 kilo. Smorgens om 9 uur besef ik dat ik geen oog heb dicht gedaan, stikkapot ben en het record met 1 vis verschil net niet geëvenaard heb. Ik ben zeer tevreden over het eerste deel van de weeksessie met 32 vissen en maar 3 of 4 verspeelde vissen. maar ik had toch graag het record gehaald nu dat ik er zo kort bij was, met nog een uur te gaan bleef ik hopen op die ene run nog, wetend dat de morgend 1 van de beste periodes is. Ik begin in snel tempo alles op te ruimen en binnen no time zit alles weer in de auto, enkel de hengels lagen nog in. Wanneer de overbuur nog een praatje komt maken voor hij aan de reis huiswaarts begint krijg ik 1 piep op de middelste hengel. Ik denk jha gaat het toch nog gebeuren op het laatste moment, ik ga bij de hengel staan en zie opeens de top lichtjes krom gaan zonder ook maar 1 piep te krijgen, ik twijfel geen seconde en grits de hengel uit de rodpod en maak direct contact met een sterke vis. DEZE MOET IN HET NET !!!! . na een stevige dril van bijna een kwartier lukt het mij om een mooie geblokte schub van 15.2 kilo in het net te loodsen.
YES MISSION COMPLETED!
Ik ruim snel de 2 andere stokken ook op want het is bijna 10 uur, ik vertrek vol trots naar de cafetaria waar timmy al wist dat ik het record geëvenaard heb. Hij wenst mij proficiat met het record. Ik ga nog even snel iets drinken bij tinne en praat nog wat na over de topsessie. Daarna ga ik even langs huis om nog wat aas bij te halen, En om te beginnen aan deel 2.

DEEL 2

Na eerst even wat gegeten en gedronken te hebben in de cafetaria vertrek ik rond 2 uur helemaal uitgeput naar stek 8 waar ik het laatste deel van de week zou gaan doorbrengen. Eenmaal aangekomen op de stek zie ik ook meteen activiteit van karper, regelmatig rolt of springt er een vis tegen het eiland en tussen de plukken wier aan de linkerkant in de hoek. Het motto voor dit weekend was: alles wat ik vang is bonus. Ik hoopte stiekem dat ik nog 4 mooie spiegels kon vangen en dan was het goed geweest voor mij (maar daar hield het niet mee op). Ik besloot om eerst alles rustig op te zetten en daarna pas de hengels in orde te maken. Nadat ik alles weer opnieuw had opgesteld was ik echt doodop en zag ik er eigelijk een beetje tegenaan om de hengels nog uit te varen. Ik dacht bij mezelf ik vaar ze 1 keer snel uit, gaan ze snacht’s af, top . gaan ze niet af: ook goed, dan kon ik eindelijk een beetje bij slapen. De eerste avond verliep vrij rustig met nog enkele springende vissen. Ik bon rond 10 uur in slaap gevallen zonder dat ik het zelf besefte. En rond 2 uur in de nacht werd ik gewekt door een gillende beetmelder. Ook hier was de eerste vis de klos, en ook hier ging het over een klein exemplaar van een kilo of 6. De vis werd snel terug gezet zonder foto, en de stok bleef tegen de tent staan. De rest van de nacht is het dan ook heel stil gebleven.
Rond 10 uur in de morgend werd ik wakker en nog geen 5 minuten nadat ik mijn ogen opende ging er opnieuw een hengel vandoor. Dit was de hengel die ik op de plaats had liggen die timmy mij aanrade, hij had aan de linkse kant van de doorgang een hele hoop witte zand gekapt om een soort zandbank te maken waar het hard was, hier kwamen de betere vissen vandaan vertelde hij mij. Ik nam de hengel uit de steunen en voelde meteen dat timmy wel eens gelijk kon hebben, dit was echt wel een beste vis. De dril verliep vrij normaal maar het is erg ondiep op stek 8 (60 a 90 cm water). De vis was ongeveer halverwege het water en opeens draaide de vis helemaal om en toen gebeurde er wat elke karpervisser een klotegevoel geeft, de vis schiet los, en met een groote staartslag zie ik de vis verdwijnen en ik blijf met lege handen achter. GVD dit was een dikke vis...
Ik besluit dan de laatste hengel ook maar binnen te draaien en alle 3 de stokken opnieuw goed in orde te maken en opnieuw uit te varen. Ik kies ervoor om 1 hengel te vissen met een snowman van de red angel, hengel 2 met de boillies van carpelicious en een wafter aan de hair en hengel 3 met de chod rig. Net toen ik de eerste hengel had uitgevaren kwamen mijn ouders even op bezoek. Ik maak eerst een praatje met mijn ouders en ga dan verder met uitvaren. Bij het uitvaren van hengel 2 liep het volledig mis, echt een drama. Wanneer ik bijna op de plaats ben waar ik mijn hengel wil droppen raakt de voerboot vast in het wier en krijg ik er bijna geen beweging meer in. Gelukkig zat de montage nog in de boot en kon ik hem helemaal terug trekken tot aan de stek. Geen enkel probleem zullen jullie denken. Maar nu komt het: ik wil dus de boot uit het water nemen. Nu moet je weten dat de stek pas opnieuw is aangelegd. Ik had gezien dat de stek in het midden een beetje schuin naar beneden liep, dus ik dacht dit zal zo langs de zijkanten ook wel zijn. NIET DUS. Er lag wat wier vlak naast de kant en het leek mij niet echt diep te zijn dus ik zet twee stappen om aan de voerboot te kunnen en bij de tweede stap gaat het volledig mis. Ik ga meteen een meter diep het water in en voel meteen dat ik begin weg te zakken in het slijk en voor ik het wist zat ik tot mijn borstkas in het water en tot mijn knieen in het slijk. Het eerste waar ik aan dacht was F*CK, de afstandsbediening van mijn boot hangt nog rond mijn nek. Snel doe ik de afstandsbediening van mijn nek maar dit was al te laat natuurlijk. De afstandbediening was geheel onder water geweest en hing volledig onder de modder, ik kon wel beginnen janken. Maar toen kreeg ik ook door dat ik steeds verder en verder wegzakte in de modder en ik besefte dat ik hier zo snel mogelijk uit moest geraken.
Na enkele minuten te hebben zitten kl*ten heb ik me dan uiteindelijk kunnen lostrekken uit het slijk en ben ik terug op de kant kunnen kruipen. Wat was me dat een heftig kwartiertje zeg. Dus bij deze: stek 8 is echt een prachtige stek, maar GA ZEKER NIET TE VER IN HET WATER ZEKER ALS JE DE BODEM NIET ZIET, EN DRAAG ZEKER GEEN WAADPAK OP STEK 8! Maar wat met mij was alles weer in orde buiten dat ik er uit zag als een varken dat 5 uur in een modderpoel gerold had. Na mij snel wat te hebben afgespoeld bekeek ik de afstandsbediening en het enige wat ik mij toen kon bedenken was: die is voor de vuilnisbak. Ik heb dan de afstandsbediening ook maar wat afgespoeld. Mijn vader en moeder hebben dit alles dan ook nog eens zien gebeuren en waren ook niet echt happy. Het enige wat ik op dat moment wou was in de douche gaan en zo snel mogelijk alles in de auto jassen en richting huis vertrekken. Mijn ouders stelden voor dat zei wel even op de hengel pasten die nog inlag en dat ik eerst kon gaan douchen. Hun woorden waren nog niet koud en de hengel liep al af. Helemaal onder het slijk kon ik dus ook nog eens beginnen drillen. Tijdens de dril zei ik tegen mijn vader wedden dat deze vis er afschiet, dan had ik het echt helemaal gehad en was ik naar huis vertrokken. Gelukkig bleef de vis er aan zitten en kon ik zo de tweede vis van het weekend scheppen. Een spiegel van 13 a 14 kilo. Hierdoor werd ik toch al terug wat beter gezind en kon ik en mijn ouders er toch ook wel een beetje mee lachen (spijtig dat van dit alles geen fotos zijn). Nu dat alle stokken er uit waren besloot ik om eerst te gaan douchen want ik zag er niet uit. Mijn ouders besloten dan ook maar terug huiswaarts te gaan, ik vroeg aan mijn vader of hij de afstandbediening mee naar huis wou nemen en wou opendraaien en de rest van het weekend wou laten drogen. Dit heeft hij dan ook gedaan waarvoor enorm veel dank.
Nadat ik gedouched had en mijn verhaal bij Timmy en Tine had gedaan ben ik dan maar terug naar de stek gegaan, ondertussen waren we de 2 uur al gepaseerd. Terug aangekomen op de stek wist ik dat ik de rest van het weekend al smijtend moest gaan vissen en dat dit wss niet veel vissen meer ging opleveren. Dus ik ben meteen begonnen met twee stokken om te bouwen naar een chod rig omdat ik dit de beste rig vind op De Karperhoeve als je moet uitgooien. Voor 1 hengel had ik snel een onderlijntje gemaakt om met een pva stickje te vissen met wat stickmix in om zo bij het smijten toch goed te liggen als ik bv op een beetje wier of slijk lag te vissen. Net toen ik alle 3 mijn stokken klaar had om uit te smijten (dit zal rond 4 uur geweest zijn) kreeg ik telefoon van mijn vader met de woorden: ik denk dat de afstandbediening het weer doet, ik heb ze helemaal opengedraaid en helemaal droog geblazen. Als je de afstandbediening zou gezien hebben zou je dat nooit geloven. Ik vraag hem of hij zin heeft om de afstandbediening terug te brengen. Na het voorstel dat ik mijn ouders trakteerde op een gratis etentje heeft hij de afstandbediening weer terug gebracht en wonder boven wonder deed de afstandbediening het gewoon weer. Yes... wat een geluk kan je hebben!
Ondertussen had ik voor te eten De Karperhoeve burger gekregen, daar wordt je zeker wel weer goedgezind van, echt heerlijk die burger. Nadat ik gedaan had met eten rond half 6 kwam mijn vader terug aan met de afstandbediening, en idd hij deed het gewoon weer. Super. Ik had de tijd tussen de telefoon van mijn vader en het eten gebruikt om twee van de 3 hengels weer opnieuw om te bouwen om met de voerboot te vissen. 1 hengel werd gewoon met de chod behouden. 1 hengel werd weer terug vorzien van een snowman met red angel en de andere stok werd terug voorzien met de boillies van carpelicious en een wafter aan de hair. Het zal zaterdag rond 7 a 8 uur geweest zijn voor alle stokken terug op hun plaats lagen en voor ik eigenlijk de eerste keer dit weekend fatsoenlijk ben beginnen vissen. Na een volledig verspeelde dag hoopte ik nu met de voerboot toch nog enkele vissen te kunnen vangen. Wel had ik de verspeelde namiddag gebruikt om de stekken wat verspreid aan te voeren met enkele boillies en zo ook hier de vissen de nodige rust te gunnen en ze zo met vertrouwen te laten azen en dit wierp dan ook zijn vruchten af in de nacht die volgde. Om 22:30 uur kreeg ik de eerste aanbeet op de hengel met de boillies van Carpelicious, deze hengel lag bij de marker op de harde plaat die voor het eiland loopt. De aanbeet resulteerde opnieuw in een klein schubje van een kilo of 6 . later die nacht ving ik op deze hengel nog 2 spiegels van 13.2 kilo en 12.5 kilo, ook werd ik zondag morgend rond 8 uur opnieuw gewekt door dezelfde hengel met als resultaat een schub van 12.5 kilo.
Vlak na de laatste schub kwam tinne het ontbijt brengen wat zoals altijd weer zeer lekker was. Daarna besloot ik om vandaag (zondag) de hele dag door te vissen omdat het de laatste dag was en omdat ik er het maximale wou uithalen. De stekken werden opnieuw voorzien van een 300 gram boillies per stek. En de hengels werden er meteen bovenop gelegd. Lang moest ik niet wachten want om 10:30 vergreep er zich weer een spiegel van 10.5 kilo aan de wafter bij de marker. Nadat deze hengel terug op de goede positie was gelegd besloot ik om de toffe kerels van stek 6 even te gaan helpen omdat zei op het hele weekend nog maar 1 vis hadden gevangen. Ik heb alle 5 hun lijnen uitgevaren in de hoop dat zei ook nog enkele vissen konden vangen maar spijtig genoeg wilde dit niet lukken voor de jongens. Eenmaal terug aangekomen op mijn stek was het rond 14:30 weer goed raak op de hengel met de wafter, dit in de vorm van een prachtige spiegel van 15,8 kilo. Echt een prachtbeest. Snel werd de hengel terug op de juiste plek gelegd. De rest van de namiddag bleef het redelijk rustig. Rond 6 uur bracht tinne het avondmaal langs: ribbekes met frieten. Heerlijk. Echt een aanrader. Ik heb nog steeds geen betere ribbekes gegeten als die van Timmy. Complimenten aan de chef. Na het eten zat ik nog een beetje na te genieten van de mooie avond zon die over het complex van de karperhoeve scheen en ook stond ik even stil bij het feit wat voor een topsessie ik hier eigenlijk neergezet had. Ik had op die moment 41 vissen wat echt niet normaal is voor Timmy’s Lake.
Terwijl ik nog enkele onderlijntjes bij knoopte voor de laatste nacht (moest het nog een keer los gaan) kreeg ik rond 20:30 opnieuw een aanbeet op de stok met de wafter. Ook dit voelde aan als een betere vis, ik was dan ook niet verbaasd toen er een prachtige donkere spiegel in het net gleed. Deze vis bleek goed te zijn voor 16 kilo spiegelvlees. Ik had het gevoel dat ik eindelijk de betere vissen op de stek had door regelmatig wat 12 mm boillies verspreid te voeren over de stek, en ik besloot dan ook om de stek waar bijna alle runs van kwamen net voor de donker nog een laatste keer stevig aan te voeren met een 500 gram 12 mm boillies verspreid over een oppervlak van 15 m. Ik hoopte zo de grotere vissen aan te trekken. Het was alles of niks. Maar dit had ik achteraf gezien mss beter niet gedaan want het bleef de hele nacht verder stil. Maandag morgend rond 7 uur werd ik dan voor het eerst terug gewekt door de hengel waar ik redelijk veel op gevoerd had, het resultaat was een prachtig spiegeltje van een kilo of 8 a 10 . terwijl ik de vis aan het onthaken was in de onthaakmat ... piep piep piep piep pieeeeeeeeeeeeeeep. En jawel ook stok nummer 2 liep af. Wat nu? Even de onthaakmat dicht gedaan. En de stok aangeslagen, volgende probleem: EEN NET. Enkel de steel lag nog binnen handbereik maar het net lag nog in de onthaakmat met de vis er nog in. Al drillend loop ik met een kromme hengel richting onthaakmat, en probeer ik de vis uit het net te krijgen, wat na een beetje sukkellen ook lukt, snel maak ik de vis goed nat en doe de onthaakmat weer terug dicht. Snel ga ik met het net richting het water en probeer daar het net in elkaar te steken met een kromme hengel in mijn handen. Gelukkig lukt dit vrij snel. De vis is ook zo goed als bij de kant, en ligt bijna klaar om te scheppen. Als ik hem bijna kan scheppen zie ik een spiegel boven komen met enorm veel schubben. Ik denk even dat ik Pareltje aan de andere kant van de lijn heb, maar eenmaal hij op de onthaakmat ligt besef ik dat het niet pareltje is maar wel een prachtige volschub. Er worden fotos gemaakt van beide vissen en deze krijgen beide hun vrijheid terug. daarbij is het ong half 9, ik denk bij mezelf nog snel de hengel aan de marker erin, mischien kan ik op 1.5 uur tijd nog een vis vangen. Ik denk dat de hengel nog geen kwartier inligt wanneer hij opnieuw vertrekt met als resultaat nog een klein spiegeltje van een kilo of 8. Hiermee sluit ik het weekend op stek 8 af met 12 vissen en 1 verspeelde vis.
Eenmaal aangekomen in de cafetaria vraagt timmy mij hoeveel vissen ik nu gevangen heb. IK VERTEL HEM DAT IK 45 VISSEN GEVANGEN HEB (33 op een midweek en 12 op een weekend) EN OP DE HELE WEEK SLECHTS 4 OF 5 VISSEN VERSPEELD HEB, dit is volgens mij zeker te danken aan het dropp off systeem en aan de vlijmscherpe groote haken die ik gebruik. Ik vind persoonlijk dat er nog perfect te vissen is met al het wier want je hebt op elke stek zeker plaatsen waar geen wier staat en waar de montage perfect kan worden aangeboden, het is enkel de kunst om deze plaatsen te vinden. Timmy, Alex en Cisse doen ook al het mogelijke om het wier zo weinig mogelijk te laten hinderen voor de vissers, TOP MANNEN.
Terwijl ik in de cafetaria nog nageniet met een heerlijke spagettie komt Timmy me nog iets vertellen. Nu blijkt dat hij zich vergist had en dat ik het record niet geëvenaard had maar met maarliefst 10 vissen verbroken heb. Blijkbaar stond het record maar op 23 vissen. Nice...
Timmy vertelt me ook dat Bas nog een cadeautje voor me heeft maar dat ik dit maar aan hem zelf moet vragen. Hierbij reken ik alles af, en vertrek ik met een moe maar voldaan gevoel weer richting huis. Eenmaal thuis aangekomen stuur ik meteen en berichtje naar Bas wat hij voor me heeft. Hij verteld me dat ik een Winterpas gratis krijg omdat ik het record heb verbroken en omdat ik steeds een mooie review schrijf. Ik heb er meteen een tweede Winterpas bij besteld, dus visjes wees gewaarschuwd want ik heb 10 nachten de tijd om het jullie weer ferm lastig te maken, tot dan! Bij deze wil ik enkelle mensen ook nog bedanken:
 • Timmy: voor de gastvrijheid, de hulp voor het wierruimen en alle tips
 • Tine: voor de gastvrijheid en het zeer lekker eten
 • Bas: voor het regelen van mijn visvakantie en de gratis Winterpas
 • Eddy Stercks en Ronny Geens: voor het top aas
 • Alex: top gevist ook op clos de lac, verzorgt u goed, en vangt volgende keer wa minder dikke vissen eh (grapke)
Tot aan de oevers van het prachtige Timmy’s Lake!
Niels
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
Grain Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Dynamite Baits
NTEC
Korda
Dragon Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
KWO