Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Onvergetelijke vader & zoon karpersessie op Timmy's Lake!

Dit was reeds mijn 3de sessie op De Karperhoeve dit jaar. De eerste sessie was echt een ramp met veel regen en heel veel wind ,maar toch wist ik 2 kleine karpers te vangen. De tweede sessie was heel wat beter met 8 karpers waarvan 3 boven de 15kg en een pareltje van een rijenkarper. Ik dacht toen dit kan niet beter maar niks bleek minder waar te zijn.
Op 17 maart waren mijn vader en ik aangekomen op De Karperhoeve. We hadden eigenlijk Tine's Lake afgehuurd, maar de medevisser die nog mee ging haakte dags ervoor af. Nu hadden we nog wat geluk dat Timmy's Lake vrij was en zo was de stek keuze snel gemaakt... stek 6 dus. Eenmaal alles uitgepakt te hebben konden de lijnen te water. We kozen ervoor om elk ene met de Naked Chod in te leggen en dat leverde na een paar uurtjes al meteen 2 vissen op. Ik ving een schub van 13.6kg en mijn vader een schub (two-tone) van 10.4kg, later die nacht kreeg mijn vader nog een run, maar die vis wist hem vast te zwemmen. Vroeg in de ochtend kreeg ik een run en wist een schubje van 8.8kg te landen. Ik ging erna mijn voerboot opladen en toen ik terug kwam stond mijn vader met een kromme hengel in zijn handen, na een leuke dril werd de vis zichtbaar wat een bak wat een bak riep ik mijn vader toe. Toen de vis op de mat lag werd me duidelijk welke mijn vader had gevangen. Het was een target van mij 'De Leder'. Dit is de kleinste 20kg vis van De Karperhoeve en weegt 20.2kg. Hoeveel geluk kan een mens hebben zeg, zijn eerste sessie op De Karperhoeve en lap voor mijn neus de leder vangen maar toch proficiat aan mijn vader. Hij kon zelf niet op de foto mits mijn vader nog te veel hinder ondervind van zijn operatie aan de pols maar wou jullie 'De Leder' niet onthouden.
Later die dag ving ik nog 2 schub karpers van 12.6kg en 10kg. Woensdagochtend ving ik een schubje van 5kg en kort erna een pareltje van 12.2kg (Picasso). We besloten om onze stek wat rust te gunnen en haalden onze lijnen een drietal uren in. Dat bleek een goede zet te zijn want na een twintigtal minuten dat de hengels terug gedropt waren kreeg ik een aanbeet en wist een mooie spiegel van 13.2kg te landen: wat een leuke sessie. Die avond wist ik nog een spiegel van 7.3kg te vangen: niet groot, maar wel mooi voor de toekomst. De nacht verliep rustig en kou er lag in de ochtend zelf wat ijs op de mat. Bij de eerste zonnenstralen kreeg ik een run en wist een schub van 18.2kg op de mat te krijgen een uurtje later was het weer raak deze keer een schub van 17.3kg... wat een ochtend. Overdag bleeft het vrij kalm en konden we genieten van een zon overgoten dag, in de late avond ving ik nog een spiegeltje van 3.5kg. Mijn vader had tot dan geen aanbeet meer gekregen en we besloten om de hengels een beetje te verleggen. Ik haalde mijn 2 verste hengels weg en legde die tegen het schiereiland, mijn vader legde zijn hengels op de plaats waar ik had gevist. In de vroege ochtend kreeg mijn vader een run, maar de vis wist jammer genoeg te ontkomen balen dus alhoewel mijn vader zijn sessie niet meer stuk kon met 'De Leder'. De sessie liep ten einde maar ik wist toch nog een schub van 14.4kg te vangen. We begonnen met in te pakken want er was regen op komst. We waren net op tijd enkel de hengels lagen nog in we hadden nog een 2 uurtjes te gaan en besloten in de auto te schuilen. Kort na dat we aan het schuilen waren zei mijn vader dat mijn middelste hengel afliep. Ik geloofde het niet en reageerde dan ook met zot, maar zo zot bleekt het niet want de Delkim schreewde het uit. Ik wist in de regen dan nog een schub van 13.2kg te landen. Dit was ook meteen het einde van de vader/zoon sessie. We hadden 17 aanbeten en wisten15 vissen te landen: niet slecht voor een midweek op Timmy's Lake. Al de vissen werden gevangen met klein aas en met Irisch Cream van Gulp! Carp. Ik wil mijn vader bij deze ook bedanken voor de onvergetelijke sessie en hopelijk word het in France ook zo leuk!
Bekijk alle foto's van Steve in de fotogallerij van Timmy's Lake!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
Koicenter Tiel
NTEC
MTC Baits
Grain Baits
Cipro Baits
KWO
Korda
Dragon Baits
Nash Tackle
PK Baitboats