Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Onze eerste keer naar Frankrijk...

Sinds vorig jaar vissen Lizette en ik als koppel en zijn we onafscheidelijk. We vissen altijd samen en uitsluitend op karper. Mooie bijvangsten als zeelt en brasem vinden we prima, maar ons target is exclusief gericht op de door ons zeer geliefde Cyprinus Carpio in alle soorten en maten. Lizette is vorig jaar besmet met het karpervirus en heeft het medicijn nog niet willen vinden. Integendeel! Het bevalt haar uitstekend zo'n virus en laat dit bij voorkeur chronisch zijn. Voor mij een bijzonder welkom wonder aangezien ik alleen mezelf sinds een jaartje of 25 ken als vrouw passievol vissend op karper. Mijn droom kwam dus uit!
Samen zouden we vele nachten kunnen vissen en onze passie voor het vangen van de karper in alle opzichten delen. Fantastisch! We trekken er dus geregeld op uit en genieten van dril en chill. We zijn dit jaar ingeloot voor deelname aan de Nationale Topcompetitie Karpervissen en sindsdien is alles eigenlijk wat in een stroomversnelling geraakt. Vele mediaoptredens, interviews en artikelen op internet en in de krant volgden. Tot onze grote vreugde, want wie wil er nou niet zoveel mogelijk bezig zijn met dat wat ie het liefst doet?
Zo stond voor eind april onze eerste trainingstrip naar Frankrijk op de planning. Een langgekoesterde wens ging in vervulling. We struinden avond aan avond samen alle internetsites af op zoek naar een mooi karperwater met daarin de grote zwemmende beren en zochten een stek waar vanaf waar we ze met onze materialen goed zouden kunnen vangen. Vrij snel kwam we terecht bij The Carp Specialist. Een mooie overzichtelijke site, duidelijk en makkelijk te hanteren boekingssysteem, leuke karperklets, veel informatie over de diverse wateren, faciliteiten, omgeving en een divers aanbod. Voor elk wat wils, zo ook voor ons. We namen contact op met Bas en voelden ons direct thuis bij deze reisorganisatie. De korte lijnen spreken ons erg aan en Bas wist ons veel inside informatie te vertellen over de verschillende wateren. Vooral voor ons als relatief onervaren Frankrijkgangers een fijne bijkomstigheid. Met al onze vragen konden we bij Bas terecht; van het soort water, obstakels, ondergrond, hotspots tot het te gebruiken materiaal; van hengel tot haak Bas wist het ons te vertellen en nam alle tijd om ons van de gevraagde informatie te voorzien.
Zodoende gingen we vol vertrouwen en goed voorbereid op pad naar Domaine des Iles in de Picardie in Noord-Frankrijk. Ook al hadden we deze bestemming slechts enkele weken van tevoren geboekt; alles werd door The Carp Specialist in het werk gesteld om onze sessie daar naar wens te laten verlopen. Bij aankomst maakten we kennis met Bernard, de eigenaar van het water. Een uiterst vriendelijke gastheer, die ons met veel plezier rondleidde op zijn terrein. We konden met hem mee in zijn auto en hij liet ons alle stekken en delen van zijn mooie natuurgebied zien. Vol enthousiasme vertelde hij over de karpers die hij in separate wateren op kweek heeft en de diverse topvangsten behaald tijdens de afgelopen weken. Hij vond het geweldig om twee visvrouwen te verwelkomen op zijn water en was zeer behulpzaam met bijvoorbeeld het uitdelen van een verlengsnoer voor de stroomvoorziening op de stek. Iets waar wij zelf niet aan gedacht hadden. De stek was gelegen aan Square Lake; een uitwater van The Main Lake van ongeveer 1 hectare. We visten er met 4 hengels als zijnde 1 visser. Meer hengels hadden we op dat moment ook nog niet in ons arsenaal. Onze penhengel hadden we wel meegenomen, want in de vele kanaaltjes van Domaine des Iles is dit overdag ook een hele goede manier om karper te vangen.
We maakten kwartier op de goed gefaciliteerde stek en vaarden rond een uur of vier onze hengels direct uit richting de hotspots, die Bernard ons heel attent aangewezen had en we van Bas per mail van tevoren hadden ontvangen. Wat een heerlijke plek op aarde is dit zeg; het enige geluid dat de hele dag overduidelijk te horen was is het concert van onze gevleugelde vrienden, en dat werkelijk de hele dag door zoals wij dat enkel in de ochtenduren in Nederland kunnen waarnemen. En wat een uitzicht! Fantastisch water met geweldig natuurlijke bebossing. Het grote genieten was begonnen! We besloten niet te voeren om onze sessie een voorzichtige start te geven. Rond middernacht was het goed raak. Een snoeiharde run sneed dwars en veeleisend door de rust van de nacht. Gezien de obstakels in het water hadden we de baitrunner redelijk dicht staan, maar deze karper trok zich daar werkelijk helemaal niets van aan. Wat een geweld! Zou dit dan zo'n grote Franse big zijn waar we al zoveel over hadden gehoord en vooral verlangend naar hadden uitgezien?
Na een mooie dril waarin ons materiaal aan verschillende testen werd onderworpen, konden we een prachtige spiegel van 38 pond in ons net landen. We konden onze ogen niet geloven. Wat een schitterende vis! Blij met onze juist aangeschafte cradle en weightsling keken we enkele minuten vol verbazing naar de afmetingen van onze eerste Franse berin. Wat een feest! We maakten spontaan een vreugdedansje langs het water en joelden in koor dat onze missie in La Douce France nu al geslaagd was. Na de diverse foto's en met spierpijn in de biceps van het tonen van de karper op de eeuwige plaat, vaarden we de hengel weer uit naar de hotspot en gingen stilletjes in onze bivvy liggen, nagenietend van deze mooie vangst. Enkele uren later was het alweer raak; nu op een andere hengel. Een voorzichtig azende karper, want tot een echte run kwam het niet. We zagen de waker wat bewegen na enkele piepjes en bij het tikken op de hengeltop sloegen we aan, een rustige dril volgde. Dit vrouwtje was kennelijk nog niet helemaal wakker, want ze bleek er toch eentje van 34 pond te zijn! Dat konden we niet vermoeden toen we de hengel relatief rustig binnenhaalde. Geweldig! Wat een geslaagde eerste nacht. Bernard kwam de volgende dag, zoals beloofd eerder, even langs om te informeren en wist ons te vertellen dat we met onze 72 pond karper de beste vissers van het gehele Lake waren. We voelden ons trots!
In de 2 nachten erna kregen we nog meerdere mooie runs cadeau, waarbij we zelfs overdag een mooie schub van 32 pond mochten landen. De bek van deze karper was volledig onbeschadigd en het is opvallend hoe mooi en gezond deze karpers eruit zien. Dat betaalwateren alleen lelijke beschadigde karpers behuizen kan wat ons betreft naar het land der grote fabelen worden verwezen. De karpers maken juist een zeer gezonde indruk en zijn onbeschadigd. Het water maakte over het algemeen een hele natuurlijke ongerepte indruk als habitat voor reeën, fazanten en andere mooie flora en fauna. De faciliteiten zijn goed; WC's bereikbaar en de cottages maken een schone indruk met bovendien voldoende ruimte om bivy's eromheen te plaatsen voor die visser die op die manier graag zijn of haar karperbeleving gestalte geeft. De sfeer rondom het meer is gemoedelijk. We spraken Engelse vissers die al jaren naar dit meer kwamen. Ze gingen zelfs samen naar de supermarkt in de buurt en lieten het materiaal onbeheerd achter. Gewoon omdat het daar kan. Geweldig in deze tijd! De stekken zijn goed bereikbaar met de auto en van stroom voorzien. Wij ervaren dat als een grote luxe gezien onze accu verslindende baitboat en mobiele telefoons.
Bernard kwam ons elke dag even bezoeken en op de laatste dag nam hij zijn vriendelijke vrouw Odile mee ter kennismaking. Na een aantal gezamenlijke foto's samen met deze vriendelijke Fransen keerden we tevreden en moe van alle inspanningen en mooie indrukken huiswaarts. Een sessie op een Frans betaalwater is voor ons absoluut voor herhaling vatbaar en wint het voor ons vooralsnog absoluut van de verre reizen naar de zon! In juli staat een trip naar Vallee Lake 2 op de planning via The Carp Specialist. Uiteraard kunt u weer rekenen op een verslag en de tussentijdse berichten via Facebook vernemen. Voeg ons dus toe als u op de hoogte wilt blijven.
Tot zover en tot de volgende keer!

C'mA

Lizette & Bianca
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
KWO
Dragon Baits
Grain Baits
NTEC
MTC Baits
Nash Tackle
Cipro Baits
Korda