Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Op karpervisvakantie in Frankrijk: groepssessie op Domaine de Bouxier!

Vanmiddag is 't zover... we maken ons klaar voor een weekje karpervissen op Domaine de Bouxier. Met een groep van 8 vrienden en vismaten (Alex, Bas, Jasper, Jeroen A., Jeroen G., Kevin, Martijn, Patrick) vissen we zaterdag 5 t/m 12 oktober op Domaine de Bouxier. We verheugen ons er al maanden op, en nu de laatste voorbereidingen worden gedaan beginnen de 'karperkriebels' al weer flink te komen. Zelf vertrek ik een dagje eerder en vis t/m vrijdagochtend, om zo mooi op tijd aanwezig te kunnen zijn op het KWO-visweekend op De Karperhoeve. Via deze pagina probeer ik u, mits de internetverbinding het toelaat, dagelijks op de hoogte te houden van onze belevenissen op dit prachtige water!
Telefonisch zijn we deze week dus slecht bereikbaar, maar mail ons gerust!

Update vrijdagochtend

Nog even flink aan de slag op kantoor om alles netjes achter te laten... daarna het aas, kleding, eten en een flinke berg karpermateriaal weer in de auto zien te proppen. Dat blijft altijd spannend!
Update zaterdagochtend
Geweldig, wifi aan de snelweg! De reis gaat voorspoedig en we zijn zonder file door Parijs gekomen. Met nog zo'n 250km te gaan verwachten we rond 11:00 aan het water te staan. De visvakantie gaat beginnen!
Update zaterdagavond
Zo'n aankomstdag is altijd hectisch, maar de hengels liggen keurig voor het donker in. Alex en ik bevissen stek 5, waarbij ik de uiterste linker kom van het water voor mijn kant neem. Kan er niet helemaal goed bij vanaf mijn stek, maar in- en uittrekkende vis is ongetwijfeld de pineut. Met de boot en dieptemeter zoek ik vergeefs//// naar interessante diepteverschillen... een strategische plaatsing van de hengels moet het maar doen. Ik besluit om mijn 3 hengels op verschillende (korte) afstanden te vissen, op dieptes van resp. 1,5m, 1,9m en 2,5m. Zo probeer ik te ontdekken op welke afstand en diepte de vis te onderscheppen is. Hoewel de anderen (ook) met boilies aan de slag gaan, kies ik puur voor particles ivm de aanwezigheid van dwergmeerval. Met zo'n 19.5 graad oppervlaktetemperatuur nog steeds aan de hoge kant, dus de dwergmeerval zal nog wel actief zijn. Ik ben erg benieuwd wat de nacht ons brengt, dat leest u in de volgende update.

Update maandagmiddag

Excuses voor de ietwat verlate update... de zondag is geen rustdag geweest, tenminste niet voor Jeroen en mezelf. We zijn op bezoek geweest bij Thierry van Le Taillis des Landes, Patrick van Etang du Charnay en Anton & Diaan van Windmill Lake. Leuk om te zien dat er dit seizoen zoveel is verbeterd op de bestemmingen:
Le Taillis des Landes
Thierry heeft absoluut niet stilgezeten: het douche en toiletgebouwtje is gereed (incl. koelkast en wasbak), de stacaravan is voorzien van een nieuwe vloer en de eilanden zijn (vrijwel) geheel obstakelvrij.
Etang du Charnay
Ook Patrick zorgt, zoals u in de reviews kunt lezen goed voor zijn gasten... dit seizoen heeft hij oa de trap op de tweede steiger verbetert en is hij elke week actief met het afvangen van dwergmeerval met zijn fuiken. Voor komende winter worden de beide gites verder verbetert, waarbij oa het sanitair en de bedden worden gemoderniseerd. De bedden worden vervangen door boxsprings, heerlijk slapen dus. Aan het water zelf heeft Patrick een tweede blokhut geplaatst waar de gasten hun visspullen kunnen opslaan als ze het niet aan de waterkant willen laten staan. Met een gemiddeld gewicht wat 't afgelopen seizoen goed is gestegen en de prima faciliteiten is dit een prachtige gezins/familievakantiebestemming voor mensen die van rust, ruimte en privacy houden. Heerlijk!
Windmill Lake
Voor het eerst zagen we de bistro op Windmill Lake 'in levende lijve'. Wat is 'ie prachtig geworden! Echt schitterend, en in combinatie met de uitstekende maaltijden die Anton & Diaan er serveren een eerste klas bestemming voor een onbezorgde visvakantie waarbij u eens lekker zelf niet hoeft te koken. Qua visserij kan Windmill Lake niet al te gemakkelijk zijn... een dressuurdoorbrekende aanpak, goede observatie en doorzettingsvermogen zijn er de sleutels tot succes. Met talloze dertigers en, naar schatting, zo'n 10 vissen rond of boven de magische 20kg grens is het water zeer de moeite waard om te bevissen. Daarnaast, als 'tipje van de sluier' zullen de slaapaccommodaties aan het water komende winter verder verbeterd worden. Meer info volgt uiteraard zo snel mogelijk.
Daarnaast is er natuurlijk gevist! Na 2 nachten staat de stand op:
Stek 1 & 2 - Patrick & Jeroen Albers - 1 graskarper van ca 20kg
Stek 4 - Jasper & Kevin - 3 karpers
Stek 5 - Alex & Bas - 10 karpers tot 22kg
Stek 6 & 7 - Martijn & Jeroen Geraedts - blank

Update donderdagmiddag

Excuses voor de verlate update. 't Klinkt als een smoes, maar Jeroen en ik zijn echt druk geweest 'op vakantie'. We hebben eigenlijk, totaan vandaag, elke dag afspraken gehad bij verschillende wateren. Flink wat kilometers gemaakt samen, maar uiteraard meer dan de moeite waard. Ondertussen visten Patrick, Jasper, Kevin, Alex, Jeroen Geraedts en Martijn natuurlijk gewoon door.
Qua vangsten zijn vooral stek 4 & 5 erg goed geweest, met 2 veertigers voor Alex (22 en 22.7kg) en gisternacht een 20.3kg voor mezelf. Ook pakte Alex een prachtige oranje ghostkoi van zo'n 11kg. Schitterend! Jasper & Kevin op stek 4 doen het ook goed, maar vangen helaas veelal kleinere vissen tot 10kg. Jeroen Geraedts en Martijn hebben helaas aardig wat pech gehad met losschieters, maar nu het weer aan 't omslaan is (veel regen en wind) ziet het er allemaal veelbelovend uit voor ze. Met nog 2 nachten voor de boeg gaat het vast goedkomen.
Jeroen Albers doet 't, zoals je van 'm kan verwachten, ook goed op stek 2. Rustig begonnen, maar inmiddels ook al aardig wat vis op de kant. Naast de geluksvogel Alex, is onze Duitse vismaat Patrick helaas de pechvogel... In het begin van de week ving hij 2 mooie graskarpers (ca. 15 en 20kg), maar daarna bleef het angstvallig stil op stek 1. Als trotse vader van een zoon van 6 weken oud was 't zijn eerste sessie na de geboorte, en helaas bleek 't thuis wat minder te gaan zodat hij vanochtend al is afgereisd naar huis
In verband met het KWO-weekend op De Karperhoeve pakken Alex en ik vanavond onze spullen in om morgenmiddag op tijd in Belgie te zijn... de rest vist door tot zaterdagochtend. Hopelijk mogen de jongens nog een 5e veertiger aan het lijstje toevoegen :-)
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Domaine de Bouxier

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Koicenter Tiel
Grain Baits
MTC Baits
Dragon Baits
Cipro Baits
Dynamite Baits
PK Baitboats
Korda
NTEC
Nash Tackle