Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Op karpervisvakantie in Hongarije op betaalwater Merenye met Marvin & Gaby!

27 april was het weer zover. Voor de 3e keer op rij een week naar het verre oosten. Merenye in Hongarije. Ditmaal niet met een vismaat of alleen zoals in september 2017, maar met mijn vrouw Gaby.Voor haar verjaardag een compleet nieuwe karperset gekregen omdat ze na 4 visvakanties samen nu zelf wel is een dikke beschubte vriend te vangen... En kan u melden dat is aardig gelukt is.
Met een week in het vooruitzicht met temperaturen van 30 graden en om als primeur als 1 van de eerste vissers in de nieuwe safaritent te mogen verblijven waren de vooruitzichten fantastisch. Omdat ik het water na 3 x al een beetje leer te kennen wist ik qua vangsten niet precies wat ik kon verwachten. Warm, zon en de reeds paaiende kruiskarper en kleinere vis kon het moeilijk gaan maken. Vol goede moed vertrokken we donderdagavond richting Hongarije. Via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië bereikten we uiteindelijk na een lange en vermoeiende rit Hongarije. Daar aangekomen al snel het vertrouwde gezicht van Johny. Met wat informatie over het water en de vangsten van vorige week snel richting het water. Bij de tent aangekomen valt direct je mond open. Wat een pracht en wat een luxe. Gaby was gelijk overdonderd door de grootte van het water en de prachtige safaritent met werkelijk alles erop en eraan. Wat een topprestatie… Elektrisch koken, koelkast , slaapkamer met bedden, logeerkamer, douche en toilet: echt een luxe visvakantie. Met de insteek voor luxe en rust zat het wel goed… alleen van rust kwam niet veel bleek later in de week.
Na wat stekken te hebben gevonden ben ik begonnen met 5 hengels. De stekken eenmaal aangevoerd te hebben begon te vis op alle stekken zich al te laten zien en gaf me een goed vertrouwen voor de eerste nacht. 3 hengels op 250 m afstand en de andere 2 op 50 en 100 m.
De eerste nacht bleef het rustig en met slechts 1 vis op de kant moest er iets mis zijn. De vis vertoonde zich wel zoveel dat ik besloot om te veranderen. Dit bleek goede keuze want overdag begon het echt te lopen. Run na run volgde en al snel lag vis nr. 8 op de mat. Vreemd was echter dat de meeste vissen van de hengels van Gaby kwamen en de vis zich wel overal liet zien.
’s Middags bezocht Johny ons met het bericht dat hij het water had overgedaan aan Henri en zijn vrouw Katrien. Deze zouden dit paradijs moesten gaan voortzetten en we zouden hem deze week ontmoeten. Ondertussen was het maandag en liepen na wat zoeken alle hengels continu af. Zowel overdag als ’s nachts was het echt los. Gaby begon met 10 kg en stond na aardig wat visjes al op 14 kg. Niet slecht als je voor de eerste maal vist. Mijn zwaarste vis stond deze dag nog op 32 pond.
Dinsdag zou een warme dag worden en ’s morgens vertrekt wederom de hengel van Gaby. Ditmaal roept ze me gelijk en meld ze dat dit voelt als een zware vis. Wat een heerlijk gezicht als je haar ziet drillen en de hengel heerlijk krombuigt. Snel schiet ik haar te hulp en na een lange dril glijdt de heerlijk gebouwde spiegel dan eindelijk in t net. Stiekem loer ik in het net en meld haar dat dit een dikke vis is. Eenmaal in de cradle blijkt dit echt een dikke vis te zijn en denk ik dat deze wel is een veertiger kan zijn. Bij het wegen blijft de naald steken op precies 39 pond. Weer een dik PB voor haar. Na wat mooie foto’s mag ze haar prijs weer loslaten en we drinken hier een borrel op. Wat een heerlijke prestatie. Ondertussen staat de teller op 40 gevangen vissen waarvan 8 vissen boven de 15 kg. De week kon nu al niet meer stuk....
Woensdag en donderdag bleef het maar door gaan. Run na run vis na vis. Uiteindelijk staat dondermiddag de teller op 80 stuks. Echt bizar. Met nog 2 nachten en 1 hele dag voor de boeg hadden we een target gezet. 100 vissen wilde ik vangen en dan stoppen.
Vrijdag na een wilde nacht stond de teller op 92 dus dit leek meer als te lukken. Eind van de vrijdag stonden we op 105 vissen.... niet meer normaal. We besloten vrijdag alles op te ruimen en niet meer te vissen omdat andere morgen de lange reis terug op het programma stond.
1 week vissen op Merenye: 105 vissen waarvan 25 procent boven de 15 kg. 1300 kg karper totaal en Gaby die op 1 week 8 maal haar PB verhoogde. Wie had dit van tevoren kunnen denken. Het was hard werken om alle hengels in het water te kunnen houden. Met 16 x een dubbelrun en 4 x een triplerun hoef ik niemand uit te leggen dat het soms chaotisch was. Maar dit kan Merenye zijn...
We hebben samen een topweek gehad. In 1 woord geweldig zoals in mijn stukje van vorig jaar al beschreven. Wat een topwater. De nieuwe eigenaren Henri en zijn vrouw Katrien zijn geweldig, Ze zorgen ervoor dat je een onvergetelijk week krijgt op dit paradijs.Henri vist zelf ook dus neem gerust raad en tips aan van deze topper. Bij deze wil ik Johny, Henri en zijn vrouw Katrien maar ook The Carp Specialist bedanken voor een onvergetelijk week. Maar ook zeker Eddy Sterckx voor het geleverde topaas.
Onze dank is groot en met nog 2 weken in het vooruitzicht in juli en augustus word het wederom top. We kijken er weer enorm naar uit. Nogmaals Johny, Henri en Bas bedankt voor deze topweek!
Groetjes,
Marvin en Gaby
PS. Nog even dit. Ben jezelf bewust wat Henri en alles wat erbij hoort zijn stinkende best doet voor dit paradijs. Er zijn mooie spullen ter plaatse zoals boot cradles schepnetten etc. Iedere karpervisser weet dat deze spullen niet goedkoop zijn. Behandel deze spullen ook alsof ze van jezelf zijn wat het kost een hele hoop geld. In de huisjes en de tent is alles aanwezig en probeer dit te netjes te houden zoals we allen thuis ook doen. Wees er zuinig op zodat de vissers na u bezoek hier ook nog gebruik van kunnen maken zonder gebreken. En mocht er wat wezen meld het dan bij Henri zodat hij er van weet en actie kan ondernemen, zo komt niemand voor onverwachte problemen te staan.
HAVE RESPECT EN HAVE FUN EN COMFORT AT MERENYE!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Merenye

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
Cipro Baits
Dragon Baits
NTEC
Grain Baits
Koicenter Tiel
Korda
PK Baitboats
Nash Tackle
KWO
Dynamite Baits