Op karpervisvakantie op Merenye in Hongarije!

Geplaatst door Tymothy de Winne op 09-07-2018

In de winter maanden waren we aan het uitkijken voor een mooi water, maar dan toch met een uitdaging. De kilometers deden er niet toe als we maar vis konden sleuren en genieten van van de reis. Mijn ogen vallen op Hongarije: Merenye is 120 hectare met een luxe safaritent, waarom niet? In Hongarije moet er mooie vis te vangen zijn. We kijken naar de reviews en hebben we toch tenslotte dit mooie water geboekt.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties in Hongarije op betaalwater Merenye!

Na lang uitkijken van de vakantie was de moment aangebroken als teamlid van T-Baits heb ik toch een grote bestelling gemaakt van 200 kilo voer: 125 kilo boilies Spicy Secret en Grey Dreamer, dat moest de topper zijn om mee te nemen: mijn vertrouwde boilies. Nadat alles geladen stond en kleren waren ingepakt en de hengels waren klaar voor te knallen maakten we ons klaar voor 1450 kilometers te doen. We gingen dat toch niet in één stuk rijden, we hadden dan ook gepland voor in Oostenrijk uit te slapen.

The Carp Specialist - Karpervisvakanties in Hongarije op betaalwater Merenye!

Met hier en daar wat fille en veel douane controle zijn we beland in Oostenrijk. Het eerste beste hotel zitten zoeken langs de auto snelweg, hebben toch 1 gevonden vermoeid en verlangen naar een bed voor te kunnen slapen. De nacht was er heel rap, dus direct in ons bed gekropen voor toch morgen een frisse mens te zijn en voor ons trip verder te zetten we moesten dan ook nog 600 kilometers rijden. De ochtend kwam eraan we stonden dan ook op om 6 uur op voor toch op tijd te zijn aan het water. Met paar tussenstops waren we al gauw aan het water. Met een vriendelijke ontvangst van de beheerder van het water. Hij bracht ons tot aan de stek wat wij geboekt hebben. Ik kon mijn ogen niet geloven hoe prachtig dat Merenye is. De beheerder liet ook alles zien hoe het werkt en wat uitleg gekregen over het water en waar de platen liggen en hij heeft ook ons getoond waar de supermarkten waren zoals de Lidl voor inkopen te doen en ook ons getoond voor de Euro’s te wisselen want in Hongarije kun je op sommige plaatsen niet betalen met Euro’s. Al bij al goed kwamen we terug bij ons stek alles beginnen uitladen. Tassen uit te aanhanwagen gedaan, Zodiac op gepompt, hengels klaar gezet voor beginnen te knallen. Met de marker zorgvuldig in het water gedaan toch een mooie plaat in het midden van het water is iets harder perfect voor op te vissen. De eerste kilos gingen in het water en de rigs klaargestoomd en ook zorgvuldig in het water gedaan de eerste nacht was nikks en overdag ook niets, maar de 2de nacht stond niet stil. Vis achter vis, met opgelucht hartje grote smile toch blij dat ik de perfecte plaats gevonden heb hierbij maakte ik gebruik van Spicy Secret en Grey Dreamer gesoakt in Krill olie en bait booster van Spicy Secret en stickmix van Spicy Secret en Grey Dreamer was hier een knaller. Run achter run kwamen de schubvrienden aanmelden zelf nog geen tijd gehad voor de 3de hengel te water te laten. 

The Carp Specialist - Karpervisvakanties in Hongarije op betaalwater Merenye!

Ik dacht in mijn eigen dit wordt een slachtsessie week een half gevist te hebben en in de nacht wat  minder gevist te hebben heb ik toch 64 karpers kunnen landen waarvan 11 lossers. De Ronnie Rig en Blowback Rig met coated hookbaits van T-Baits was de knallers. De topper was 22 kilo 83 was dan ook de zwaarste vis die ik kon strikken. Het was voor mij een zeer geslaagde sessie en ook bedankt aan de beheerder voor de topservice en voor de top bedieningen. We kwamen niks tekort, ik kan alleen maar zeggen top man doe zo voort. Volgend jaar zie je ons terug op Merenye!

The Carp Specialist - Karpervisvakanties in Hongarije op betaalwater Merenye!

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners