Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Op 'visvakantie' in Frankrijk van 21 t/m 28 april!

Nu de eerste vissen van 2012 op onze wateren in Frankrijk gevangen zijn, begint het ook bij ons te kriebelen. Hoewel het weer nog niet echt meezit de afgelopen week, gaan we van zaterdag 21 t/m 28 april zelf ook een poging wagen om enkele Franse karpers in het net te krijgen. Jachtterrein is één van de nieuwe bestemmingen die we dit jaar, na een positieve fieldtest, aan ons uitgebreide pakket mogen toevoegen.
Op veler verzoek van onze gasten zijn we op zoek gegaan naar een groter en uitdagend water, en we denken met het water wat we nu gaan bevissen een pareltje te hebben gevonden. Gelegen in Midden-Frankrijk, bijna 60 hectare groot, landelijk gelegen in een prachtige natuur en bovenal voorzien van een zeer interessant visbestand! Hoewel de gegevens nog redelijk summier zijn, hebben we al foto's gezien van zowel schub- als spiegelkarpers die de 20kg grens ruim overschreiden.
Op deze pagina proberen we dagelijks een update te verzorgen, mits onze internetverbing het ter plaatse toelaat. Houd deze pagina dan ook goed in de gaten!
Telefonisch zullen we wat slechter bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent, maar per mail op [email protected] zijn wij u zo goed mogelijk van dienst tijdens onze fieldtest.
Update zondagmiddag 22 april
Zo... na een flinke rit (krap 9 uur vanaf Tiel) komen we aan bij het water. 't Is regenachtig, en na hartelijk ontvangen te worden door Jean-Pierre, bouwen we tussen de regenbuien door onze spullen op. De zuidwestenwind waait flink over het grote water heen, en 't uitpeilen van de stekken en uitvaren van de hengels is dan ook hard werken.
We vissen deze sessie met de kant-en-klare gevacuumeerde partikels uit onze webshop, de Grainbaits Natural boilies en ook de speciale ProLine TCS Peach & Pepper dumbbells krijgen de vuurdoop. Omdat we het water nog niet kennen kiezen we ervoor om met een grote varieteit aan aassoorten, dieptes en afstanden te starten. Gezien de lage watertemperatuur is het vertrouwen in de diepere hengels (zo'n 3 á 3,5 meter) het grootste. Deze diepe hengels zijn geplaatst in de oude rivierbedding die het water doorkruist.
Het water heeft de zo typerende vorm van Cassien, met 3 grote armen, die op een centraal bassin samenkomen. Joep is de gelukkige om de stek te bevissen waar deze 3 armen samenkomen, en na even zoeken met de dieptemeter vindt hij de stek waar 2 van de oude geulen samenvloeien in een grote geul.
De eerste nacht verloopt goed, na vroeg te zijn gaan slapen weet Jasper op zijn stek de eerste vis te vangen... een knappe dertiger schub! Joep en ik krijgen beide na 't terugzetten van Jaspers vis ook beet. 3 vissen in een tijdsbestek van een krap half uur. Dat gaat lekker!
Later die nacht vergrijpt een tweede vis zich aan de Grainbaits pop-up. In de ochtend weet ik de tweede dertiger van de sessie te landen, een prachtige spiegel! Later op zondag volgt zelfs een derde dertiger voor Jasper, en nog een tweetal andere karpers. Onderstaand wat foto's... de start is ondanks het slechte weer veelbelovend. Tot de volgende update!
Update maandagmiddag 23 april
In tegenstelling tot voorgaande jaren kozen we er dit jaar bewust voor om onze jaarlijkse voorjaars/fieldtestsessie wat later in het seizoen in te plannen. Vooral vanwege het weer, want eerder werden we begin april vaak geteisterd door flinke barre omstandigheden. Deze sessie tart echter met het lot... vrijwel 24 uur constante regen en storm (tot windkracht 7) bemoeilijken het vissen en uitvaren behoorlijk. Met veel pijn en moeite weten we echter redelijk constant door te vangen... met zijn vieren staat de score nu op 13 karpers en een flinke steur. Onderstaand wat foto's van de vangsten van vandaag, hopelijk morgen een update met beter weer!
Update dinsdagmiddag 24 april
Het weer van de afgelopen nacht was zo mogelijk nog slechter dan de voorgaande dagen. Na 's middags met veel pijn en moeite de hengels op de stekken te hebben gelegd en enkele vissen te hebben gevangen, trok de wind in de avond aan tot een dikke windkracht 8. Dat gecombineerd met enorme hoosbuien en een waterpeil dat de afgelopen dagen zeker een halve meter is gestegen, zorgt ervoor dat 't in ieder geval een enerverende sessie is.
Jasper en ik zitten nu op precies 15 vissen waarvan 3 dertigers, 2 steuren en enkele mooie vissen die de 15kg net niet aantikken. Wij vissen richting het diepe gedeelte van het water, richting de kom waaraan de damwand is gelegen. Vooral onze diepere hengels (tussen de 2,5m en 3,4m) doen het erg goed, en bij Maikel & Joep blijft het met 3 vissen op open en ondieper water helaas erg rustig. Te rustig...
De jongens hebben dan ook besloten te verkassen. Na wat verkenningswerk en een hoop overleg is de keuze gevallen op de stekken 32 & 33, deze 2 stekken zijn gelegen op het smalste gedeelte van het water (zo'n 150m breed) waarbij 't echt de overgang vormt tussen het centrale deel van het water, en de ondiepe lange arm van ruim 1,5km die erachter loopt. Omdat de voorspellingen voor de komende dagen langzamerhand iets beter worden hopen Maikel & Joep de vis daar de komende dagen te kunnen onderscheppen. Met de harde zuidwester vol op de stekken lijkt ons dit een prima keuze!
Dit keer geen foto's helaas gezien 't slechte weer, maar dat maken we hopelijk morgen dubbel en dwars goed met een paar zware vissen!
Update donderdagmiddag 26 april
Eindelijk weer een update... excuses voor het ontbreken van een update gisteren. Ik was door de eigenaar van Etang de Mont en Domaine de Bouxier uitgenodigd voor een bezoek, en eigenlijk de gehele dag onderweg geweest. Op dinsdagnacht wisten we een aantal vissen te vangen, uiteraard in de stromende regen. 's Ochtends varen we enkele hengels opnieuw uit en vertrek ik naar de eigenaar naar Etang de Mont. Pas laat op de avond kom ik, door een flinke file, terug op de stek. Even wat mails verwerkt en een filmpje gekeken. Jasper had overdag een flinke storm over de stek heen gekregen, waarbij mijn MAD Space Dome, letterlijk een vliegles kreeg. Gelukkig kwam 'ie er redelijk zonder kleurscheuren vanaf :-)
Joep en Maikel doen 't op stek 32 & 33 aardig goed! De teller staat er op 6 vissen, bij Jasper & mij op 20. Gezien het slechte weer, inmiddels zo'n 24 uur non-stop regen, geen slecht resultaat. We hopen nog even op een flinke uitschieter!
Hartelijk dank voor de leuke reacties!
Update vrijdagmiddag 27 april
Yes... vanaf donderdagavond mag ook Joep zich tot de 'Forties-club' rekenen. Vanaf stek 32 ving hij na een pittige dril een 22kg spiegelkarper, de eerste veertiger ook op onze ProLine TCS Peach & Pepper dumbells! Diezelfde nacht wisten Maikel en hij er bovendien nog een 38'er en een 30'er aan toe te voegen. Prima nachtje dus! 's Ochtends, tijdens een bezoekje aan Maikel loopt er nog een hengel af, het resultaat is een mooie schub van 23 pond...
Bij Jasper en mezelf bleef 't voor het eerst deze week rustig... geen enkele aanbeet. Wel natte voeten, 's nachts was het water met zo'n halve meter gestegen, waardoor we 's ochtends beiden wakker werden met water in de tent :( Gezien de teruglopende resultaten op onze stek, besloten we te verkassen. Ons oog viel op de stek pal aan de dam, hier is het water met ruim 4,5 meter op zijn diepste punt en gezien het koude weer verwachten we hier de laatste nacht nog enkele vissen te kunnen verschalken.
Dit is tevens de laatste update vanuit Frankrijk, morgenvroeg vertrekken we weer naar Nederland! We hebben genoten van een week vissen en mogen ondanks het barslechte weer niet ontevreden zijn qua vangsten. Dit water, we houden de naam nog even geheim, zal in 2012/2013 ongetwijfeld één van de nieuwe 'parels' in ons pakket worden voor vissers die houden van een uitdaging, een groot water, ruimte, rust en een adembenemende omgeving!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
NTEC
Dragon Baits
Korda
KWO
Grain Baits
MTC Baits
Nash Tackle
Dynamite Baits
Cipro Baits
PK Baitboats