Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Persbericht The Carp Specialist - Hattigny

Persbericht The Carp Specialist - Hattigny

Naar aanleiding van enige publicaties op Social Media over vermeend onrechtmatig verkregen karper op één van de door ons aangeboden betaalwateren (Hattigny) voelen wij ons als The Carp Specialist verplicht om u middels dit persbericht het volgende mede te delen.
We hebben bewust de tijd genomen om de beschuldigen aan het adres van de watereigenaar van Hattigny en de gepubliceerde berichten nader te onderzoeken, om zo goed en objectief mogelijk te handelen. Het is zeer belangrijk voor ons om de waarheid te achterhalen, zowel voor onze gasten, onszelf persoonlijk als voor onze organisatie.
Laat duidelijk zijn dat we vanuit The Carp Specialist onrechtmatig verkregen karper in welke vorm dan ook veroordelen en bij rechtmatig bewijs hiervan op passende wijze zullen handelen. Een passende wijze is dan ook om de samenwerking met het betreffende water per direct te beëindigen, iets waar geen discussie over mogelijk is.
Om een goed beeld te schetsen van de ‘karperhandel’ is het belangrijk om te weten dat vis om 3 mogelijke manieren kan worden aangekocht door viskwekers, verenigingen of (in ons geval) particuliere watereigenaren:
  1. De aankoop kan geschieden bij een viskweker
  2. De aankoop kan geschieden bij een beroepsvisser
  3. De aankoop kan geschieden bij een particuliere ‘sport’visser
Uiteraard veroordelen we alle vormen van aankoop (of overzetting) van karper door 'sport'vissers, zoals aangegeven als punt 3, zeer sterk. Eerlijk gezegd zou een particuliere watereigenaar of visvereniging ook extreem dom zijn om zich met dergelijke zaken bezig te houden. Bijna iedere flinke karper duikt vroeg of laat online op… en dan zijn de rapen (terecht) gaar.
Veel sportvissers vergeten, of zijn zich er niet van bewust, dat het helaas nog steeds zo is dat op veel openbare wateren legaal door beroepsvissers met schubvisrecht op karper gevist mag worden. Zo kan het zijn dat deze gevangen karper van openbaar water legaal verkocht wordt aan een visvereniging, een particuliere watereigenaar of viskweker. Wij betreuren het zeer dat gevangen karper die door de beroepsvisserij wordt gevangen (zoals beschreven in punt 2) later verkocht wordt aan particuliere watereigenaren of visverenigingen, helaas is dit tot op heden in de huidige wetgeving niet strafbaar.
We hopen dat deze discussie ertoe leidt dat de markt voor in- en verkoop van karper (maar bijvoorbeeld ook brasem & snoekbaars) transparanter wordt, zodat er in de toekomst meer inzicht kan worden gegeven in de herkomst van de betreffende vis. Dat is beter voor de sportvisserij, visverenigingen, watereigenaren en bovenal voor de vis zelf. Inmiddels werkt Sportvisserij Nederland actief aan het opstellen van een Gedragscode omtrent de in- en verkoop van zoetwatervissen. Een initiatief dat we vanuit The Carp Specialist met groot enthousiasme omarmen, en actief zullen ondersteunen om het onrechtmatig verkrijgen en verhandelen van karper in de toekomst te kunnen voorkomen. Een gezonde visstand op zowel openbaar- als privé-water is immers essentieel om onze mooie hobby voor de toekomst te kunnen waarborgen!
Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar mocht komen, dan delen we dit graag met u op onze website.
Met vriendelijke groet,
Bas van Klaveren & Jeroen Albers
Update 27-02-2017
Afgelopen weekend heeft de terugplaatsing van het visbestand op Hattigny plaatsgevonden en zijn de 5 karpers die herkend zijn als vissen afkomstig van openbaar water apart gehouden en niet teruggezet op Hattigny. Er is bij The Carp Specialist én bij de lokale autoriteiten tot dusverre geen onomstotelijk bewijs geleverd dat de eigenaar van Hattigny de betreffende vissen onrechtmatig heeft verkregen.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 59.430 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Dragon Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits
KWO
Korda
PK Baitboats
NTEC
Nash Tackle