Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Prachtig sessieverslag van de broers Postma op Lac de Villedon!

Na een rit van ruim 1050 km en 1 uurtjes rijden komen we om 8 uur in de morgen aan bij Lac de Villedon. Het meer ligt bij het dorpje Asnieres-sur-Blour in midden Frankrijk. Om 09:00 uur komt de Nederlandse eigenaar van dit 30 hectare grote meer ons welkom heten en ons trakteren op een heerlijke bak koffie. Na dit te hebben gedronken en uitleg gekregen te hebben over het meer gingen we naar de auto om deze uit te laden. Alle spullen moesten vervolgens in de boot geladen worden om onze stek te bereiken. Deze was niet zonder boot bereikbaar. De stek lag op 10 minuten varen afstand. De week ervoor was er door een visser meer dan 70 vissen gevangen met enkele dertigers en veertigers erbij. Dat beloofde wat.
Na de boot aangemeerd te hebben, vervolgens uitgeladen en de tenten opgezet te hebben was het tijd om de spullen in orde te maken. We gingen vervolgens de boot in om de stekken te markeren en te voeren. Om 13.00 uur werden de eerste boilies aan de hair gedaan en de lijnen uitgevaren. Als boilies hebben wij gekozen voor de Liver Complex Dumbell Partymix Mini van Sunrise Baitservice.
Arjan had deze op professionele wijze gevacuumeerd en verpakt. De vier meegegeven potjes gesoakt haakaas bleken achteraf een gouden greep te zijn! Om een lang verhaal kort te maken. De eerste vier dagen werden er 7 karpers gevangen in de gewichten 32,30,29,29, 26,26 en 24 pond. Tevens werd er ook een steur van 25 pond geland. Al met al niet slecht maar ook niet erg goed. Op andere stekken werd ook niet heel goed gevangen, wel op de stek ken aan de oostkant van het meer kamen er veel vissen uit!
Na overleg met de eigenaar zijn wij woensdag verhuisd naar stek 19, dit bleek een goede zet te zijn. Er werd direct goed gevangen nadat alles opnieuw opgezet was. Door veel en verspreid te voeren en vooral niet te weinig. Dit maal duurde duurde het gelukkig niet zo lang voordat we beet kregen. Al direct na 1 uur vissen meldde de eerste karper zich. Een mooie spiegel van 25 pond zag de binnenkant van het net als eerste. Na deze vis volgde die dag nog 7 karpers waaronder 5 dertigers ( 34,34,35,37,38 pond).
Donderdag werd ook een goede dag. Na eerst weer goed verspreid te hebben gevoerd met de Dumbell Partymix van Sunrise Baitservice. Op deze dag werden er 10 karpers geland, waarvan 5 dertigers in de gewichten van 31,31,34,34 en 39 pond en tevens enkele mooie hoge twintigers. Op de vrijdag, onze laatste vakantiedag werden wij getrakteerd op een superdag! Wederom werd er deze dag gekozen om setvig te voeren. Het restant van onze boilies ging het water in en met de overgebleven kilo´s zouden wij deze dag uitvissen. Het vele voeren heeft ons geholpen in het realiseren van onze doelstellingen Op stek 20 waar onze buren aan het vissen zijn werd het steeds minder, bij ons ging het echter steeds beter lopen! Op de laatste dag kwamen er maarliefst 15 vissen van onze aangevoerde stek.
De grootste vis was een spiegel van 40,5 pond, 7 dertigers en nog enkele vissen tussen de 15 en 24 pond zagen ons net van binnen. De overbuurman wist door het aanvoeren van onze stek tevens mee te profiteren van onze inspanningen; hij ving de laatste dagen 34 vissen.
Om 7 uur in de ochtend was onze vakantie ten einde. Om 09.00 uur was alles opgeruimd en weer in de auto geladen. En de lange reis naar Friesland werd weer aangevangen. Na enkele tussenstops kwamen om 21.30 weer veilig thuis aan. Deze vakantie is voor ons erg geslaagd geweest. Met totaal 40 karpers waarvan één over de 20 kilo en 17 vissen over de 15 kilo was het prachtig. In oktober reizen we wederom af naar Lac de Villedon en de keuze voor het aas staat voor ons alweer vast! Dit zal opnieuw de Sunrise Baitservice Dumbell Partymix worden!
Leo en Sietse Postma
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 59.455 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Cipro Baits
Korda
MTC Baits
Grain Baits
Nash Tackle
Dragon Baits
KWO
Dynamite Baits