Rob Aslander vangt het nieuwe meerrecord op Iktus Carpe van 33,5kg!

Geplaatst door Rob Aslander op 10-05-2017

"Mijn trip was super goed! Iktus is een zeer mooi water met een mooi karperbestand. We hadden stek 9 geboekt omdat  je hier in het voorjaar diep en ondiep kan vissen. Het aantal aanbeten viel  tegen maar werd veroorzaakt doordat de karpers al langzaam in de paai-modus kwamen.
In totaal hebben we 8 karpers gevangen met een gemiddeld gewicht van net onder de 20kg. De grootste was een massieve spiegel op het magische gewicht van 33,46kg.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Iktus Carpe

De stekken zijn netjes verhard met stenen en op stek 9 staat een heel klein steigertje. Deze is veel te klein voor 2 rodpods en een roeiboot. Dus of van stek 9 zou ik zelf een 1 persoons stek maken of de steiger vergroten. Zelf vind ik het prettiger als er geen stenen op de stek liggen als verharding, maar kunstgras (dit is beter voor je grondzeil en lekker om op blote voeten op te lopen). Het personeel is heel behulpzaam en komt regelmatig vragen hoe het gaat en of ze nog accu's voor je op moeten laden. Deze komen ze ook de volgende dag weer terug brengen. Het sanitair wordt goed schoongemaakt en er zijn genoeg wc en douches. De wasbak vind ik wel op een rare plek zitten, want die zit aan de buitenkant van het gebouw.

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Iktus Carpe

De beheerders zijn ook heel flexibel qua aankomsttijd, officieel vanaf 14.00 maar nadat je je gemeld heb bij het kantoor en je toestemming hebt gekregen om naar je stek te rijden en de vorige visser(s) al weg zijn mag je gewoon al beginnen met vissen en of opbouwen van je tent. Kortom mooi bestemming tegen de Pyrineeën aan met een mooi en zwaar karperbestand. We gaan zeker nog een keer terug, maar dan in het najaar /winter want door de zuidelijke ligging is er dan ook nog heel goed  op karper te vissen. Het is wel redelijk ver rijden: zo'n 1250 km en de tol die je moet betalen is ook best wel fors op de Franse snelwegen." 

The Carp Specialist - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Iktus Carpe

Rob Aslander

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners