Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Rob & Madelon vissen op Windmill Lake!

Het zou nog een weekje duren voor we zouden vertrekken richting Frankrijk, maar de zenuwen gierden mij al door het lijf. Verdomme, wat had ik er zin in. Gelukkig was op het werk nog een mogelijkheid en kon ik deze week vrij krijgen om alles nogmaals na te lopen en de laatste voorbereidingen te treffen. Na een weekje van rigs knopen, lijn controle en spullen inpakken was het dan eindelijk zover.
We vertrokken in de nacht, dit omdat we 760km te gaan hadden en dit diende te gebeuren met aanhanger. De kids uit bedje gehaald en heel voorzichtig in de auto gezet (gelukkig sliepen ze verder) en de aanhangen achter de wagen gehangen. Laatste controle en dan gas op die zuiger.
De eerste 300 km gingen goed voorbij en de adrenaline van het avontuur wat me( ons) te wachten stond hield mij wakker. Na 600 km begon het dan toch iets moelijker te worden. Gelukkig kwamen we veilig aan op de plaats van bestemming en werden we hartelijk ontvangen door Diaan en Anton, de eigenaren van het prachtige Windmill Lake.
Tijdens het kopje koffie en het welkoms praatje dwaalde mijn ogen al af richting het water, en zag ik de eerste big al uit het water springen. Dit gaat een mooie week worden dacht ik bij mezelf.
Nadat alle spullen op hun plek stonden en de hengels waren opgebouwd begon de zoektocht naar leuke stekjes. Omdat we al wat info gekregen hadden van Jeffrey was dit niet al te moeilijk (thanks maat). We hadden besloten om het bij 4 hengels te houden om de hengel druk laag te houden. 2 hengels zouden we op het open water leggen waarvan eentje op de oude rivier bedding en een er ruim voor. De andere twee hengels werden bij overhangende takken gelegd. Dit bleek later zeker geen windeieren te leggen. De eerste hengel liep al vrij snel af in de vorm van een brute run. Yes, de eerste was binnen, meteen iets van de druk van de ketel en nu kon het ontspannen pas echt beginnen. Ondanks dit snelle succes, waren er de eerste 2 dagen toch enkele problemen met de inhaking en verspeelde ik 50% van de runs. Na deze 2 dagen hadden we 12 vissen en verspeeld ik er 11. Toen ik op woensdag morgen ook nog een 40er verspeelde was de emmer vol. Er zou echt iets moeten veranderen. Na het nodige brainstormen met mijn Belgium friend kwamen we tot de conclusie dat de rigs toch echt aangepast moesten worden. Na enkele uurtjes van knopen en een hoop gedoe lagen de hengels weer op hun plaats en zat ik vol spanning te wachten op wat ging komen. Zo had ik nog nooit gevist en daardoor ontbrak mij dan ook even het vertrouwen in het systeem. Na een uurtje zou zicht dan de eerste vis melden en deze was zoals Danny Fairbrass altijd zegt Nailed. Nu wist ik dat het goed zat en kon het harken pas echt gaan starten. De betere inhaking zorgde er ook voor dat ik strakker kon drillen zodat de vissen me niet over het halve water zouden sleuren, maar dat ik het voor het vertellen zou hebben.
De rest van de week hebben we nog maar 3 vissen verspeeld, dit als je bekijkt hoeveel vis eruit kwam een respectabel resultaat is. Jammer van die eerste 2 dagen, maar dit hoort erbij en je bent nooit te oud om te leren. Op donderdagnacht zou dan toch de lang verwachter 40'er aan land komen. Mijn vrouw stond klaar met het schepnet en ik stond met knikkende knieën te drillen. Dit voelde groter dan wat we tot nu toe gevangen hadden, maar dat het een 40er zou zijn had ik zeker niet in de gaten. Toen de vis uitgeteld in het net lag en mijn vrouw er naar keek sprak ze de woorden die ik niet snel zal vergeten “schatje, dit is um, dit is um“. Na het wegen bleek het dan toch echt waar te zijn, mijn eerste 40er! 20,8 kg. Ik kon het niet laten om de hengels weer op de plek te leggen alvorens we een bescheiden feestje zouden vieren. De fles prosecco ging open en er rolde mij een traantje over de wangen, het was gelukt.
Na deze bak van een vis zou er binnen 2 uur nog 2 vissen op de kant komen, waaronder eentje van 19 kilo. Dit was big Fish donderdag. Vrijdag ochtend spraken we af dat we samen om 6 uur op het vlonder te gaan zitten en te genieten van de ochtend. Zij wilde ook enkele vissen pakken, en dit werd binnen 30 min in actie omgezet. Haar eerste vis was een 10kg spiegel. Kort daarna gevolgd door nog een spiegel van 15,2kg. Ik was zo trots op haar hoe ze dit allemaal voor elkaar kreeg, en dat zonder al te veel bijsturen van mij.
De kids kwamen hebben die dagen elke ochtend vanuit hun bedje alles mee gekregen en lagen na 3 dagen al naar buiten te kijken door de open deur om alles in zich op te nemen. Ze hebben zich heel erg goed geamuseerd. Ze hebben zelfs de PB vis van mamma geaaid en met pappa samen op de steiger gevist op voorntjes. Dit was echt een heel mooi pa/ kids moment. Verder hebben ze lekker kunnen zwemmen en met Diaan en Anton de tuin water gegeven en bessen geplukt. Dit alles vonden ze geweldig en ze vertellen er nu nog over.
Al met al was dit een week die geen een van ons snel zal vergeten. Een PB voor mij, een PB voor mijn vrouw, de eerste vis ervaringen met de kids en de vriendschappelijke wedstrijd ook nog gewonnen. Een week met een gouden randje. In totaal zijn er 32 vissen uit gekomen met een gemiddeld gewicht van 13,4 kg. Helaas door de opstart problemen raakte we 15 vissen kwijt waaronder een 40er en een mega bak van een gras.
Als je dan nog bedenkt dat we overdag niet gevist hebben, dit omdat het gewoon veel te warm was (40 graden) hebben we toch echt sterk gevist en was the sky the limit:
  • Nieuw pb op 20,8KG,
  • 1x 19kg
  • 1x 17,5kg
  • 3 graskapers van 11-14 kg
  • 8x 15-16 kg
  • 8x 13-14kg
  • 5x 11-12kg
  • 5x 8-10kg
Diaan en Anton, hartelijk dank voor het heerlijke eten, de gezelligheid en de goede zorg. Jullie hebben het goed voor elkaar daar. Echt top. Voor de visser die eens goed verwend wil worden met eten waar je je vingers bij op eet en gezelligheid is windmill zeker een aanrader. De eigenaren van Windmill Lake zijn echt hartelijke en zeer vriendelijke mensen, die niets te veel is om het hun gasten naar hun zin te maken.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
Dynamite Baits
Grain Baits
Dragon Baits
MTC Baits
PK Baitboats
NTEC
Cipro Baits
KWO
Koicenter Tiel
Korda