Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Andy Willeme - karpervissen in België op De Karperhoeve - Timmy's Lake!

Autumn Treasures

Oktober… de maand waar ik de kans gekregen heb om een midweek te gaan vissen op het karperparadijs ‘De Karperhoeve’. Er werd me al eerder vermeld dat het om een hard dressuurwater ging en dat je moeite moest doen om er een vis te vangen, dus zo gezegd zo gedaan. Even wat opzoekingen op het internet van het water, de boodschappen werden gedaan, de wagen werd geladen en we waren vertrokken voor een paar dagen karpervissen op toch dit mooie water. Eens aangekomen op het mooie domein van 13 hectare groot natuurgebied was ik toch meteen verkocht en kon ik haast niet wachten om aan de slag te gaan aan het water. Ik werd er verwelkomt door Timmy en Tine (de uitbaters) en Maarten (de opzichter) van het domein. Bij de kennismaking werd er me meteen iets te drinken aangeboden en kreeg ik ook alle uitleg van dien over het water, het reglement werd me uitgelegd evenals je altijd goede uitleg krijgt van waar eventueel te vissen. Verder kreeg je een rondleiding waar het sanitair was, douches en toiletten deze die ook dag en nacht beschikbaar waren.
Na kennismaking en uitleg van het reglement was het tijd om de hengels te gaan klaarstomen, eens aangekomen aan de stek (voor mij was het stek 6) werd me al snel duidelijk… de vissen lieten hun tijdig zien evenals er een prachtig schouwspel van springende vissen me werd voorgeschoteld. Dus niet getwijfeld: de bivvy werd opgesteld de hengels werden klaargemaakt en dan was het maar eens tijd om de hotspots te gaan zoeken, na een tijdje werd me duidelijk dat het om een heel zachte bodem ging met hier en daar harde platen en rechts van me was er een schiereiland met overhangende boom. Deze sprak me wel aan, evenals het ook dus wel interessant is om als er niemand naast je zit een hengel aan de punt van het schiereiland te leggen. Een 3 meter er vandaan waar het harder was op de bodem, verder heb ik ook gekozen om evenals het om dressuurwater ging om met klein aas te gaan vissen. Voor het aas heb ik gekozen voor de Extreme Devil van de Eddy Sterckx Bait range in combinatie met een dumbbeltje van Korda Fruit & Squid op de ene hangel in combinatie met de Combilink. De andere hengel was voorzien van een Semi Stiff Rig waarvan de voorste 3cm de coating van verwijderd werd om toch een iets betere inhaking te garanderen en een 15mm Extreme Devil met daarboven een gele 10mm Squid & Octopus pop-up. De derde hengel werd voorzien van 2 plastic maïskorrels om toch maar zo dressuurdoorbrekend te zijn, dus zo gezegd en gedaan.
Het was tijd de hengels te water te laten en hopelijk een herfstkarper te mogen ontmoeten. Dus de lijnen werden netjes uitgevaren en er werd niet veel meer gevoerd dan wat hennep, gebroken stukjes boillies en wat maïs nadat de lijnen op hun plek lagen was het maar wachten. In de dag was het stil, maar toch wat mooi is deze plek toch gewoon even genieten in de bivvy van de natuur en de rust en af en toe een fraaie karper die zich liet zien om toch even maar uit het water te springen. De namiddag ging voorbij en al snel was de avond aangebroken. Tijd om te gaan eten! Dit is echt enorm verzorgd op De Karperhoeve: u zegt wat u wilt eten en ze komen het aan de stek brengen. Het eten is dan ook op en top verzorgd op De Karperhoeve en honger zal je zeker niet leiden! Het was helemaal top!
In de avond en wat piepjes later werd het water helemaal wakker overal hoorde je vissen springen. Om iets na 9u vertrok de rechterhengel die ik aan de punt van het eiland had liggen. Dus snel de tent uit gerend, de hengel in handen genomen en ja hoor: Bingo! Na een korte, maar zeer leuke dril (want deze vissen zijn namelijk enorm gezond en sterk) mocht ik een mooie puntgave schubkarper op de mat verwelkomen. Een foto werd gemaakt en de vis werd keurig terug gezet.
Verder bleef het die avond stil tot iets na 1 ‘s nachts weer een aanbeet, maar deze keer aan de boom aan het eiland. Alweer een mooie schub rijker, even het statief opzetten, een foto nemen en hop terug het water in. Verder bleef het rustig tot ik toch op de plastic maïs een aanbeet kreeg, maar hier spijtig genoeg was het de karper dat won en schoot hij los. Wat me erg opviel was dus dat de karpers zeer zachte bekken hebben, dus een grotere haakmaat is een must… ook al vis je met klein aas! De volgende dag heb ik nog 1 vis verspeeld gehad, maar goed dat hoort ook bij het karpervissen. Wel het iets mindere leuke gedeelte, maar niet getreurd nog 3 nachten te gaan. De tweede dag en nacht was het redelijk stil tot de volgende ochtend om iets na 7 uur ik gewekt werd door een mooie run, dus wakker geworden en ja hoor een mooie spiegelkarper melde zich even in de vroegte: blij zo wakker worden!
Nadat de vis werd terug gezet tijd voor koffie en ontbijt. Dit wat je ook kunt verkrijgen op De Karperhoeve, dit is echt wel zeer netjes verzorgd en ze komen het naar je stek brengen. Dus niet veel later verse broodjes enz. stond er aan de bivvy klaar: echt een topservice! En zeker niet duur! Nou goed, spijtig genoeg is het me niet gelukt elke dag vis op de kant te brengen, maar toch ik heb echt enorm genoten van het verblijf op De Karperhoeve en we gaan zeker terug! De rust, de natuur en de fraaie spiegelkarpers en mooie schubkarpers hebben het verblijf meer dan goed gemaakt evenals de prachtige service de sympathieke mensen Timmy en Tine ook evenals Maarten de opzichter die altijd meteen kwam als er iets was en je de perfecte uitleg altijd gaf over hoe te vissen op dit water. Wat mij betreft een top midweek gehad, wat ik verder nog wil zeggen is maak het er niet moeilijk: voer niet teveel, gebruik korte onderlijnen (12 á 15 cm), grotere haakmaat en klein haakaas en dan ga je heus wel aanbeet krijgen op toch dit mooie maar hardere water. Het is zeker een bezoekje waard en om er eens te gaan vissen! Voor mij was het helemaal top evenals een bedankje aan Bas van The Carp Specialist voor toch de perfecte afhandelingen!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
Cipro Baits
Nash Tackle
NTEC
Koicenter Tiel
MTC Baits
Dragon Baits
PK Baitboats
Grain Baits
KWO
Dynamite Baits