Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Anton & Roy - Karpervissen in Frankrijk op La Ramade!

Het is vrijdag avond half 11 als ik naar mijn maat Anton rijd. Vannacht rijden we weg naar Frankrijk om een week te gaan vissen op La Ramade. Ik ben best zenuwachtig aangezien dit mijn eerste keer vissen in Frankrijk is. La ramade is een betaalwater van ongeveer 66 hectare aan water. Ik had 's middags al mijn wagen volgeladen en Anton had de aanhanger al ver volgeladen met zijn spullen. Eenmaal aangekomen rond 11 uur hebben we nog ff een drankje en een peukie gerookt. Nog even de laatste spullen inladen en klaar om te vertrekken. We vertrokken rond half 1 richting Frankrijk.

Zaterdag

Rond half 12 waren we dan eindelijk in la ramade. We komen aan en kijken elkaar aan. Wat een bak water zeg! Snel de auto geparkeerd en naar Jean-Pierre gegaan (toezichthouder), we mochten gelijk naar onze stek toe want er was geen visser op onze stek. We mochten een extra boot lenen om al onze spullen over te varen, maar de accu trok het niet zo lang, accu was alweer bijna leeg toen we terug vaarde.
Snel een andere accu gepakt en laatste keer overgevaren. Zo even alles opbouwen en vissen maar. We kozen ervoor om 4 hengels de man te visse, we hadden immers 20 hectare voor ons zelf om te bevissen. We kiezen ervoor om met enkel 20mm boilie te vissen en te voeren met 20-24. 's Nachts rond half 2 krijg ik een aanbeet, de eerste van de sessie. Een mooie schubkarper van 9 kilo!

Zondag

Helaas niks meer bijgevangen. Rond een uur of 12 de hengels ververst. Ik kies ervoor om 2 hengels met 20mm boilies en een nepmais te vissen en 1 hengels met 24mm en een nep maisje en een hengel met chod onder eigen kant te vissen. Anton kiest ervoor om single 24,2x single 20 en 1x dubbel 20 te vissen, zo moet er toch wel wat te vangen zijn? Nadat we de hengels uit hadden gevaren ging Anton even rond varen op zoek naar vis. Hij is 10 á 20 meter uit de kant en mijn hengel gaat af. Hij komt snel terug! Maar na 5 minuten helaas verspeeld, die dag verder niks meer gevangen.

Maandag

Helaas is er vandaag niets gebeurd. Hengels opnieuw uitvaren en rond varen om de vis proberen te zoeken maar helaas...

Dinsdag

We worden 's ochtends rond een uur of 9 half 10 wakker, weer geen vis gevangen. Anton die gaat rond 11 uur even naar voor met de boot om een andere accu te halen en wat voer. Hij komt terug en zegt tegen me dat er rond stek 13 wel veel vis zat en bij ons bijna niks. Dus snel Bas een berichtje gestuurd of het mogelijk was dat we konden en mochten verkassen naar stek 13. Gelukkig kon dit en zijn we snel gaan inpakken. Stek 13 is een mooie stek met dieptes van 1 tot 3,5 meter. Een mooie bosrand aan de overkant en een ouwe rivier op een meter of 15 uit de kant(diepte 2,5 a 3 meter). We varen de hengels op verschillende dieptes uit, ik vaar met me laatste hengel weg en kom over de het stuk van 3 meter diep, de dieptemeter slaat op hol! Hij slaat op hol zoveel vis zit er. Ik snel mijn aas er neergegooid en gevoerd. Anton vaart ook de hengels uit. 2 hengels naar de overkant en 2 hengels op 2,5 en op 3,2 meter.

's Nachts word ik wakker van me Delkim die telkens een paar piepjes geeft, ik ging rechtop zitten en deed me schoenen alvast aan en toen ging Antons hengel welke op 2,5m lag af, ik er snel op af en sla aan: yes, hangen!
Anton komt aangerend en ik geef het hengel net over en mijn Delkim begint te krijsen, dubbel run de eerste nacht gelijk! dat moet wat worden! Helaas verspil ik mijn vis maar anton heeft een mooie spiegel van 15kg weten te landen.

Woensdag

's Middags rond 2 uur gaan we maar weer de hengels verversen. 's Middags vangen we helaas niks, het is mooi weer en lekker warm. De vis houdt zich meer in de ondiepere stukken van het water denken we. Rond varen rond de stekken levert niet veel op, weinig vis te zien. We kiezen ervoor om 7 hengels uit te varen rond de ouwe rivier, daar kwam de vis en aanbeet van afgelopen nacht ook vandaan.
hengels uitvaren en voeren. 's Avonds eten en een paar koude biertjes gedronken toen was het weer tijd om de slaapzakken in te gaan.

Rond kwart over 1 schreeuwt me delkim het weer uit. Ik er snel uit en pak me hengel op, me hengel die staat zo krom als een hoepel: van top tot eind helemaal krom. Om 2 uur zat de vis eindelijk in het net. Een dikke spiegel, onthaken en wegen, YES! een 40'er. Om precies te zijn een 21,5kg, mijn nieuwe record. De vis hebben we in de bewaarzak gedaan om bij daglicht fotos te kunnen maken (wel op een stuk waar de diepte bijna 1,5 was). De hengel van Anton blijft telkens piepjes geven. Rond half 3 kwart voor 3 geeft tie dan tog eindelijk het verlossende geluid van een keiharde run. Anton staat met een kromme hengel in de hand en ik met het schepnet.

Toen ging mijn hengel ook af. Weer een dubbel run, ik ving nog een 12 kilo spiegel en Anton ving ook zijn nieuwe record, een mooie 23,5kg spiegel. Ook de 40'er van Anton maar in een bewaarzak gedaan. Dus nu hadden we 2 bewaarzakken met 2 40'ers erin. Een biertje erbij mag wel dachten wij. Het was 5 uur toen we weer gingen slapen.

Donderdag

's Ochtends vroeg foto's gemaakt van de vissen die we hadden gezakt. Helaas die nacht niks meer bijgevangen. Hengel weer verversen rond 1 uur en weer bijvoeren. 's Middags naar Jean-Pierre gegaan rond 5 uur om pizza te bestellen (heerlijke pizza's). Helaas 's middags niks meer bijgevangen, maar onze sessie kon al niet meer stuk, allebei een nieuwe PR gevangen.
Het is rond 1 uur 's nachts als ik weer wakker word van een aantal piepen van me hengel, en voor ik het weet gaat 'ie alweer af. Snel ga ik er naar toe en sla aan. Anton komt aanlopen en ik geef het hengel door, het was zijn beurt om te vissen. Na een klein kwartier 20 minuten is de vis op de mat: een mooie spiegel van 16 kilo.

Snel weer de slaapzak opzoeken tot het rond 6 uur was. Dehengel van Anton ging af en eer dat ik er was was anton er al. Ik krijg het hengel in mijn handen gedrukt want nu was het mijn beurt. Na een half uurtje was de vis weer binnen, ook weer een mooie spiegel van 17 kilo. Vrijdagmiddag hebben we besloten dat we 's avonds naar huis zouden gaan omdat we nog een aardig stuk moesten rijden en omdat ze slecht weer opgaven voor vrijdagnacht en zaterdag. Helaas hebben we overdag niks meer bijgevangen. Kwart voor 5 hadden we alles weer in de auto en aanhanger geladen en gingen we weer richting Nederland. Volle trots met onze records op dit mooie water. Het is geen water voor een beginner, maar er zit zeker hele mooie, gezonde en sterke vissen.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
Korda
NTEC
Dragon Baits
Grain Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Nash Tackle
PK Baitboats
KWO
Dynamite Baits