Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Barry Slijters - Karpervissen in België op De Karperhoeve - Timmy's Lake!

Het is eind maart en het begint te kriebelen om weer eens een weekendje te vissen. Donderdag avond mijn hengels voor het eerst sinds 6 maanden weer eens uit het foudraal gehaald om alles in orde te maken voor vertrek. Nadat ik al mijn spullen had gecontroleerd en had verzameld ging ik donderdagavond lekker vroeg naar bed. Vrijdag ochtend de laatste boodschappen gedaan en vol goede moed richting De Karperhoeve te Geel.
Daar aangekomen eerst even in bakje koffie in de taverne en even bijpraten met Timmy. Timmy vertelde mij dat stek 1 al 1,5 week niet gevist is dit deed mijn vertrouwen om een visje te kunnen vangen dit weekend alleen maar groeien. Het weer was deze ochtend niet zo best regen, koude NO wind dat beloofde niet veel goeds. Rond 12:30 aangekomen bij stek 1 trok het open en zag ik zelfs de zon lekker schijnen. Snel mijn tentje opgezet en alles klaargemaakt voor de eerste lijnen van dit jaar op scherp te leggen. De 3 hengels werden op de gewenste stekken gelegd, met de HELLRAISERS pop-upjes van CCMOORE in de vorm van 12mm, en de Red Angels 15mm. Rond 14:30 heb ik al mijn hengels op scherp liggen en geniet ik van het zonnetje en het prachtige water.
Nu eerst een lekker bakje koffie zetten, maar lang kon ik daar niet van genieten om 15:05 gaat mijn 2de hengel er al vandoor. Een in februari uitgezet Villedon spiegeltje van 6,3 kilo ligt in het net. Snel even op de foto voor dat ze weer mag zwemmen en ik zeg nog tegen haar ga je oma maar halen :-). Niet veel later komt Timmy aanlopen om nog even de stekken door te spreken.
Ik leg de hengel weer terug op de stek en besluit maar eens wat eten te maken. Om 17:36 gaat weer mijn 2de hengel ervandoor na de run zie ik op de stek meteen een staart boven komen dit omdat ik op 1,30mtr water vis (prachtig gezicht) na een korte drill weet ik weer een Villedon spiegeltje te landen. Helaas geen oma maar een vriendje of vriendinnetje. Dit keer wel iets groter met 8,3 kilo.
Later deze avond koelt het erg af in de nacht zelfs tegen het vriespunt het blijft veder stil deze nacht. Zaterdagochtend na net een bakje koffie te hebben gezet om 8:23 krijg ik 2 piepjes op mijn 2de hengel en besluit mijn hengel te pakken en aan te slaan. Weer glijdt er een klein Villedon spiegeltje over mij koord. Ditmaal een iets kleinere 4,3 kilo. Stuk voor stuk prachtige vissen met veel potentie ook deze wil ik toch even vastleggen en dacht deze wil ik over een jaar of 5 nog wel eens vangen :-).
Er staat deze dag een harde wind(kracht 5) op mijn kant wat op sommige water een groot voordeel is ik hoop nu dat er wat grotere vis mijn hoek in zwemt. De harde wind en bewolking maken het niet erg aangenaam en ik besluit mijn slaapzaak in te kruipen waar ik om 16:10 wordt gewekt door een kneiter van een run op mijn 2de hengel een stevige drill volgt dit is een serieuze vis. De vis trekt de hoek in achter de wilg ik sta met mij blote voeten een heel stuk in het water om hem uit de hoek te krijgen gelukkig lukt dit en de vis zit inmiddels op het midden dit gaat goed komen dacht ik. Helaas verlies ik na een drill van 10 min het contact met de vis waardoor ik deze dus verspil. Ik vloekte wat en riep “f*ck dit was een serieuze vis Barry!”
Inmiddels is het avond en komt Timmy langs om het eten te brengen ik vertel hem dat ik 3 vissen heb en 1 dikke heb verspeeld hij zegt dat de rest nog niks heeft. Nu ben ik nog blijer met de 3 kleinere spiegeltjes en baal ik nog meer van de verspeelde vis. Eerst maar eens de Tine’s overheerlijke stoofschotel nuttigen!
Later deze avond kijk ik op mijn telefoon en blijft de temperatuur deze nacht rond de 12 graden dit belooft veel goeds. Om 20:47 schiet ik wakker van een run en zie de vis op het ondiepe al draaien snel pak ik mijn hengel en stevige drill volgt. De vissen zijn kern gezond en lekker sterk op Timmy’s lake niet veel later glijdt er weer een mooie spiegel over mijn netkoord ditmaal is de vis 12,8 kilo. YES schitterde vis!!.Ik roep mijn medevissers van stek 2 die buiten zitten even om een foto te maken. Bedankt nog daarvoor :-)
Snel mijn hengel weer terug op de stek en weer de slaapzak in hopen op nog meer aanbeten. Om 00:48 vertrekt weer mijn 2de hengel en na enige tijd ligt er weer een mooie spiegel in mijn net. Dit keer een 11,2 kilo ook deze mag even poseren voordat ik de vis weer de vrijheid geef. De rest van de nacht bleef het helaas stil.
Ik heb inmiddels besloten om zondag rond 14:00 mijn spullen in te pakken door de aankomende storm en regen wil ik alles op tijd inpakken. Ik ga nog even naar de taverne waar Timmy me verteld dat de rest van het water nog niks heeft gevangen. Ik kan dus terug kijken op een super weekend waar ik als enige vis heb gevangen op stek 1. Timmy en Tiny super bedankt weer voor de gastvrijheid en jullie zijn echt heel goed bezig. Ik kom begin Juni weer graag jullie kant op nu al zin in!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Cipro Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Grain Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
KWO
Korda
Dragon Baits
Koicenter Tiel