Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bert van de Bergh - Lac de Villedon - 20 t/m 27 oktober 2012

Als stagevergoeding mocht ik van Bas een week vissen in Frankrijk, samen met Lesley-Ann Haagen ben ik naar Lac de Villedon gegaan. Na een pittige rit van bijna 900 kilometer kwamen we dan eindelijk aan bij dit prachtige meer.

Dag 1: zaterdag 20 oktober 2012

We zijn veilig doch oververmoeid aangekomen. In 1 keer goed gereden, goeie Lesley-Ann, ben trots op je! Vervolgens konden we alle zooi op de boten laden en over varen, half met de ogen dicht haha. 3x varen en alles was op de stek. Lesley de oogjes dicht en ik kon het toch niet laten om alvast wat rigjes voorzien van een PVA'tje te water te laten. Nu even een rustig avondje op de vlonder en zo de stretcher opzoeken. Morgen serieus en actief het water op, stekken zoeken en dan kan het echte vissen beginnen. Heb er zin in!!

Dag 2: zondag 21 oktober 2012

Vandaag de dag vroeg begonnen met over het water turen, op een paar beverratten na was er weinig te zien. Daarna maar eens een poos op het water vertoefd met boot en dieptemeter op zoek naar stekken. Aan het eind van de middag lag alles op de plek en nu zijn we een filmpie aan het kijken. Hopen dat het een drukke nacht wordt, het is zo onderhand wel tijd voor de eerste vis.

Dag 3: maandag 22 oktober 2012

Vanmorgen is de eerste vis eruit gekomen! Lesley-Ann ging haar hengels opnieuw uitvaren en na de tweede hengel ging ze een peukie zitten roken. 'Moet die derde niet?' vroeg ik, 'nee' zegt ze, 'daar heb ik een goed gevoel over'. En 2 minuten later loopt die af haha. Met 22,3 kilo een mooie start dachten we zo. Alleen bleef het daarna stil. 's Middags vond in het ook maar eens tijd om de lijnen opnieuw uit te varen en ik draai al m'n rigs kaal binnen. Leuk die kreeften.... maar die van gisteren is het in ieder geval niet geweest haha. Alles ververst en maar een poosje gaan varen toen Lesley even een poosje de ogen ging sluiten. Wat mooie plekjes gevonden en daar maar wat voer laten dalen. Op alle witvis en roofvis die voor de kant door de lijnen zwemt na hebben we geen actie meer gehad. Nu gezellig een potje kaarten en we zien wel wat de nacht ons brengt.

Dag 4: dinsdag 23 oktober 2012

Vandaag weinig gevist. Rond het middaguur de lijnen binnen gedraaid en we hadden weer bijna zulke mooie verrassingen als gisteren met het binnendraaien. Mijn lijn zat vast, dus die ben ik met de boot gaan ophalen, samen met nog 100 meter nylon van een ander kwam die weer boven water. En Les haar lijn stond nog 5 meter uit, de rest was spoorloos verdwenen. Na het binnendraaien zijn we gaan douchen en daarna hebben we maar eens wat boodschappen gedaan. Dit was even zoeken en toen stonden er in 1 keer 3 mega supermarkten naast elkaar. Verspreidt dat dan een beetje over de regio maarja dat zal wel niet logisch zijn... Na de inkopen gingen we tanken maar de pomp was dicht dus wij willen weg rijden, komt er ineens een Frans mannetje naar ons toe om te vragen waar we moesten zijn. Wij proberen in ons beste Frans om het duidelijk te maken, spreekt de beste man ineens vloeiend Engels! De eerste Fransoos die we zo spontaan mee maken haha. Rond 5 uur waren we weer terug op de stek en zijn we de lijnen weer gaan uitvaren. Met een nieuwe tactiek gaan we er weer vol goede moed tegen aan en we zullen zien wat de nacht ons gaat brengen. Er is in ieder geval een hoop meer activiteit op het water voor ons dan de afgelopen dagen. Tot morgen bij weer een nieuwe update.

Dag 5: woensdag 24 oktober 2012

Vandaag maar eens geprobeerd of de vis wel wilde happen op de zig, niet dus. We zien wel steeds meer activiteit dus er komt steeds meer vis onze zone in. We hebben weer een nieuwe tactiek bedacht en alles aan het eind van de middag weer uitgevaren. Met binnendraaien waren er geen gekke dingen vandaag. Zouden de kreeften hun heil ergens anders zoeken omdat de karper in de buurt komt? Ik hoop het! Verder hebben we vandaag nog een poosje met de pen gevist, zelfs geen voorn gevangen... Benieuwd of er nog wat uit gaat komen. We zijn bijna door de ideeën heen dus vanavond kijken we maar even Carp Tackle, Tactics & Tips Volume 5 van Korda om nieuwe ideeën op te doen. We geven niet op en gaan stug door. Nieuwe rigs liggen op hun plek en hopelijk doen ze hun werk. Een goede avond toegewenst en tot morgen!

Dag 6: donderdag 25 oktober 2012

Vandaag sommige hengels opnieuw voorzien van een nieuwe tactiek, andere hengels laten liggen en er is zowaar een visje uit gekomen! Een 13,3kg schub schoon aan de haak. Een prachtige vis ook al woog die iets minder dan de vorige. Daarna geen aanbeten meer gehad maar we hebben een goed gevoel dat er nog wel wat vis gaat komen, de komende dagen wordt het kouder en hopelijk reageert de vis daar voor ons positief op. Tot morgen!

Dag 7: vrijdag 26 oktober 2012

Wat een verschil met afgelopen dagen. De vis heeft de stek gevonden denk ik. We zijn nu lekker bezig met vis vangen en het zijn ook nog eens geen verkeerde vissen. De teller staat op dit moment op 8 vissen. Ik heb vanmiddag ook mijn PR verbroken en vanavond bijna weer!! We zijn nu lekker bezig met ongeveer om het half uur een vis. Deze tactiek houden we maar aan haha. Het weer zal ook wel een beetje meespelen, want de wind staat vol op de stek en zo nu en dan een bui maakt dat de watertemperatuur wel wat daalt alhoewel die nog steeds op 13-14°C hangt. Het maakt allemaal niet uit wat de reden is, we vangen en daarom zijn we hier! De gewichten tot nu toe: Lesley: 22,3kg, 6,0kg, 13,7kg, 14,0kg Bert: 13,3kg, 21,4kg, 14,8kg, 21,1kg. En ik hoop dat er nog een paar mooie volgen! Tot morgen lieve vriendjes en vriendinnetjes!

Dag 8: zaterdag 27 oktober 2012

Vandaag de update een beetje aan de late kant, mijn internetbundel liep afgelopen nacht ten einde haha maar we zijn weer in Nederland! Vanmorgen stond in het teken van opruimen, in ieder geval, dat was de bedoeling haha. Om 10 uur moesten we van de stek af zijn maar wij stonden om kwart over 9 nog te drillen en om kwart voor 10 weer! Haha. Deze vissen wogen respectievelijk 11,5 en 16,8kg. Uiteindelijk dus 10 vissen gevangen waaronder 3 40ers. Ons hoor je niet klagen! Bij deze willen wij Bas van Klaveren bedanken voor deze fantastische stagevergoeding en natuurlijk wil ik Lesley bedanken voor de super geweldige week die we hebben gehad!!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!