Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bianca Venema - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater La Ramade

Met afstand één van de meest mooie wateren waar ik ooit heb mogen vissen: La Ramade. Een soort Cassien in het klein, maar liefst 82 hectare in totaal en gelegen in één van de mooiste gebieden in Frankrijk; op de rand van een 150.000 hectare groot natuurpark ‘Parc Naturel Regional de Millevaches en Limousin’. Adembenemend mooi. Een omgeving om van te dromen, in de nachten is het er donkerder dan ik me ooit heb kunnen voorstellen, het is er stiller dan ik ooit heb meegemaakt en de atmosfeer is precies wat je als karpervisser wenst. Alle faciliteiten zijn aanwezig: boten te huur, stroompunten, eten á la carte in het restaurant, een heerlijke douche en gastvrij beheer.
Het was als een droom die uitkwam dat ik maar liefst twee weken aan dit water mocht vertoeven. Ik kon het haast niet geloven, wat een geluk mij overkwam hiermee. De eerste week zou ik starten op stek 9. In het verste puntje van de noordelijke arm van het water. Ongeveer 800 meter varen. Met behulp van een boot ter plekke verkaste ik snel mijn materiaal van bus naar stek. Ik voelde me als een soort Ivanho samen met mijn hond Bodhi. De stek was keurig verzorgd en grenst aan een prachtig naaldbos. Het uitzicht is schitterend, verre wolkenvelden, zacht glooiend landschap, kuddes grazende koeien en om de 25 meter een statige reiger. In eerste instantie wist ik van gekkigheid niet waar ik kijken moest en foto objecten te over. Na op de stek geïnstalleerd te zijn en de eerste hengels ingevaren te hebben was het na een half uur al raak. Een keiharde run en enige tijd later verwelkomde ik de eerste karper in het net. Al snel een kilo of 15 zwaar dus niet slecht voor een eerste vangst.
Het bleek een voorbode voor een succesvolle week. De vangsten bleven maar komen: van graskarpers, steuren, tot oogstrelende spiegelkarpers met een schubbenpatroon om van te watertanden. Het aas van Dynamite Baits deed het werk, met de aantekening dat gelet op de aanwezige kreeften het haakaas beschermd moest worden en zowel presentaties met single boilie, snowman als popups zorgden deze eerste week voor de vele aanbeten. Hierbij was het gebruik van een baitboat noodzakelijk, dus de Monster Baitboat kwam zoals altijd weer eens goed van pas. Het water stond op dat deel van het meer namelijk vrij laag hetgeen zorgde voor bijzondere ondiepte, waardoor het uitvaren met rubberboot te verstorend is en met zekerheid per direct ten koste gaat van de vangsten. Tussen de vangsten door genoot ik van al het natuurpracht om ons heen. Zo waanzinnig bijzonder! Tijdens de drils bij nacht gaf de maan voldoende licht en was het aantal zichtbare sterren ontelbaar. De ochtendauw over de vele hectares water dat ik in mijn uppie tot mijn beschikking had was werkelijke spectaculair te noemen evenals de zonsopkomst en –ondergang. Karpervissen is meer dan vissen alleen: de hele outdoor beleving, één zijn met de natuur, ruimte en volledige vrijheid voelen. Kortom: een topbestemming!
De tweede week verkaste ik naar een heel andere stek. Gewoon omdat het kon en mocht. Deze stek lag dichtbij de aangrenzende camping en de faciliteiten waren meer bereikbaar. Waar vanaf stek 9 alles per boot ongeveer 800 meter enkele vaart varen was, bevonden zich nu de faciliteiten op loopafstand. Dat is ook wel eens lekker en luxe! Waar op stek 9 dieren enige levende wezens waren die ik zag, had stek 15 meer levendigheid. Het uitzicht was ook hier weer adembenemend mooi qua bossen, uitgestrekt water en luchten. Op de stek bevatte het water zelf vele mooie carpy spots zoals om en nabij een oude rivierbedding, in geultje, kuilen en onder de eigen kant.
Deze week ving ik maar liefst 30 vissen, waarvan 26 karpers tot een gewicht van 20 kilo en een viertal steuren tot een lengte van 1.20m. De eerste week had ik op stek 9 in totaal 27 karpers, 3 graskarpers en een steur gevangen dus ik kon mijn geluk al met al niet op deze sessie. De runs waren keihard, de vissen kerngezond, puntje gaaf en aangezien het water op de stekken waar ik viste vrij van obstakels was kon er naar hartenlust gedrild worden zowel vanaf de kant als vanuit de boot. Karpervissen in optima forma op alle fronten. Dat vind je hier bij La Ramade. Voor volgend jaar hebben we alweer geboekt. Het is echt een water om naar terug te gaan. Waanzinnig!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!