Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bianca Venema - Karpervissen in Frankrijk op Jurassik Carpe 1!

Via The Carp Specialist mocht ik vissen op een vrij nieuw maar qua geschiedenis een van oudsher natuurlijk gevormd water in het Noorden van Frankrijk op slechts enkele uren rijden vanaf Utrecht. Dit grootste betaalwater van Europa meet in totaal 77 hectare en heeft de fantastische naam Jurrasik Carpe meegekregen. Natuurlijk is deze naam afgeleid van de beroemde Jurrasic Parc films. Voor mij bleek het een ideale voorbereiding en generale repetitie voor de WCC 2015. Het waterklimaat van Jurrasic Carpe lijkt namelijk sterk op hetgeen Lac de Madine te bieden heeft. Een afnetting kan niet uitgevoerd gezien de grootte van het water. Gedurende de afgelopen jaren dat eigenaar Guillaume het water in zijn bezit heeft zijn de vangsten geteld. Zijn plan was om eerst via deze vangsten het bestand in kaart te brengen om vervolgens beslissingen te nemen ten aanzien van nieuwe uitzet van karper.
Jurrasik Carpe is een rijk rauw en ongepolijst water, wat in mijn woordenboek wil zeggen dat er een ruime hoeveelheid wier aanwezig is, met veel bodemverloop, diverse bodemsoorten. Er is veel kreeft actief, de witvissen hebben er een ongekende omvang en de moeilijkheidsgraad kan je gerust een 5 uit 5 geven. De vis trekt wel enigszins rond, echter moet per stek gelokt worden via een strategisch uitgekiend uitvaren en inleggen van de lijnen. Dat laatste kan het beste per boot hetgeen zowel geldt voor het uitvaren als het indraaien van de lijnen. Dit in verband met de enorme hoeveelheid wier dat je lijn mee kan nemen. De vistactiek moet hierop afgestemd zijn wil je goede vangstresultaten boeken. Het is aan te bevelen om hierover voorafgaande de sessie goed over na te denken c.q. de sessie volledig hierop op af te stemmen en keuzes te maken. Het water is nou eenmaal niet makkelijk te bevissen gezien de moeilijkheidsgraad. Het wier kan ervoor zorgen dat de vis zich snel onthaakt, de agressieve witvis, kreeften en dwergmeerval zijn natuurlijke vijanden van onze grote vriend de karper. In de praktijk staan zij eerst in de rij en kunnen ze je aasplek in één ruk leegvreten zonder ook maar iets te vangen of een piep te horen.
Er moet dus grof en groot gevist worden. Dat betekent de 26mm hardend bollen van Dynamite Baits inzetten bijvoorbeeld met 20mm erop, tijgernoten en keiharde pop-ups gebruiken. Haakmaat 2 is er eerder regel dan uitzondering. Bij voorkeur geen gemixte partikels of pellets voeren, want dit lokt witvis te veel aan met als gevolg een lege stek en een 5 kilo zware zeelt of brasem aan de haak. Hennep kan weer wel in combinatie met grote harde boilies en tijgernoten. Laat het aas gerust 48 uur liggen aangezien de karper nou eenmaal vrij schuw is en rust op de stek je kansen doet toenemen. Zet bij een aanbeet geen druk op de lijn, maar spring in je boot en werk je weg naar de vis toe terwijl je ondertussen zoveel mogelijk contact blijft houden. Boothengels van10 ft. zoals bijvoorbeeld de Tribal Velocity serie komen perfect van pas. De runs zijn werkelijk keihard op Jurrasik Carpe; gigantische indrukwekkende fluiters. De prijs kwaliteit verhouding van het water is meer dan prima. Er is een uitgebreide tackleshop aan het water aanwezig waar end-tackle en voer te koop is en bij het huren van de boot wordt de accu dagelijks op de stek vervangen door een nieuwe. Ideaal dus. Hetzelfde geldt voor een overheerlijk diner en broodservice dagelijks op de stek.
Voor mij was het een geweldige sessie op prachtig water met gastvrije mensen die er alles aan doen om het naar je zin te hebben. Helaas mocht ik deze week niets vangen vanwege voornamelijk de hoge temperaturen, maar we zullen in mei volgend jaar zeker naar dit water terug komen voor een herkansing. Een echte aanrader voor een onvergetelijke sessie!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
Cipro Baits
Grain Baits
Korda
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Dragon Baits
KWO
NTEC
Nash Tackle
Dynamite Baits