Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bianca Venema & Lizette Beunders - Karpervissen in Frankrijk op Lac de Villedon

Prachtig gelegen in een Frans natuurreservaat vinden we een van de mooiste karper wateren van Europa, en wat ons betreft het allermooiste; Lac de Villedon. Het meer is circa 30 hectare groot en wel 100 jaar oud. Het karperbestand spreekt in alle soorten en maten tot de verbeelding. Het meer heeft tientallen jaren dienst gedaan als viskwekerij voor onder andere snoek, snoekbaars en karper. De huidige eigenaar Paul en beheerders John en Damien hebben er gezamenlijk in vele manuren toe bijgedragen, dat via diverse vidanges, afnettingen, voeren van de allerbeste opkweekpellets en een uitgekiend visserijbiologisch beheersplan, dat de situatie tegenwoordig compleet anders is en het water in de top van de Europese karper wateren staat. Het bestand is uitgegroeid tot grote hoogten en kent een gemiddeld gewicht van 15 kilo, honderden karpers boven de 20 kilo en zelfs een aantal karpers die over de 30 kilogram schieten zowel in schub als spiegel. Verder zwemmen er graskarpers, meervallen en steur rond. Niet in grote mate, maar de kans om ze te vangen is zeker aanwezig. Het vangen van een karper is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging aangezien de visserij door een selectieve uitdunning van het bestand er niet makkelijker op is geworden. Het zou echter iedere vissers nog steeds moeten lukken om een of enkele vissen te landen.
Wij visten eind mei, voor een week op dit mooie water op stek 9. Een prachtige tweepersoons stek midden in de uitgestrekte weilanden tussen de schapen gelegen met geweldige uitzicht op het meer tot aan de aanlegsteiger. Aan de rechterkant van onze stek een grote kom; ideaal om een karper met een kleine presentatie te verrassen. We besloten echter eerst om daar wat voor te voeren, zodat de karper zich met ons voer veilig waande. We kozen ervoor om het menu dagelijks op onze stek te laten bezorgen, zodat we ons niet druk hoefden te maken over koken, boodschappen doen en dergelijke.
Lekker karpervissen dus en elk uurtje pakken dat maar mogelijk was. Al de hengels legden we met de stek mee uit, in eerste instantie ongeveer 40 meter uit de kant. We kozen er bewust voor om niet te ver uit te vissen, om zodoende de vissen nog voor de oude rivierbedding meer in de het midden van het meer gelegen op te kunnen pikken. Bovendien was het om ons een al een aardig marker festijn aan het worden en juist de tegenovergestelde strategie leek in onze optiek te kunnen werken.
De eerste nacht was het direct al raak en bewees het vissen zonder marker zich direct. Een snoeiharde run op Dynamite’s The Source 50/50 20mm haakaas. We kozen bewust voor dit haakaas aangezien deze boilie bestaan voor 50% uit pop-up meel waardoor de boilie wat lichter is en het gewicht van de haak opheft. Perfect dus voor de schuwe karper. De baitrunner spoel van onze 12000 XTB Aero Technium Mgs liet de lijn met de secuur ingestelde weerstand soepel aflopen, zodat we alleen maar de hengel rustig hoefden op te pikken. De vis had zich immers al gehaakt en de dril kon dus beginnen. Wat een sterke vis. Geweldig zoals deze in al haar kracht van de haak af wilde komen. Puur genieten met letterlijk de voeten in het water. We vingen op deze manier tijdens deze sessie gemiddeld elke dag een karper in gewichten tussen de 12 en 23 kilo. Hiermee vingen we inderdaad meer dan de vissers om ons heen die met markers visten. Zou dit het verschil maken?
Lac de Villedon is een geweldig water en zal met de jaren alleen maar mooier worden. Een top karper water dat wat ons betreft tot de Europese top 3 behoort. De faciliteiten zijn uitstekend te noemen. Is er in de ochtend de broodservice, in de avond wordt een overheerlijk menu bezorgd op de stek. Er zijn boten plus motor te huur en is een goed gesorteerde tackle- en bait shop aanwezig. Er zijn schone en heerlijke douches en voor de visser die meer comfort wenst is vissen vanuit een Gite of Cabin mogelijk bijvoorbeeld met het gezin. Boek dus snel Lac de Villedon voor de karper sessie van je leven!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits
NTEC
MTC Baits
KWO
Korda
PK Baitboats
Grain Baits
Nash Tackle