Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Bianca Venema & Lizette Beunders op Vallee Lake 2!

Heerlijk om weer een week in La Douce France te mogen vissen. Wat een geweldig vooruitzicht. We konden niet wachten tot het zover was. Op 7 juli vertrokken we dan eindelijk naar Vallee Lake 2, in West-Normandië op 30 kilometer van de kust gelegen. Bij aankomst konden we onze ogen niet geloven: Wat een prachtig mooi gelegen meer in een vallei met schilderachtige uitzichten. We konden ons prima voorstellen dat dit meer genoemd was naar haar schitterende ligging.
Na een gastvrij ontvangst met koffie en broodjes door beheerder Mark en zijn echtgenote Nathalie kregen we een rondleiding door het centrale gebouw voorzien van twee douches, wastafels, toiletten, vriezer, 220 volts aansluitingen voor het opladen van accu’s, kantine, verhuur van baitboats en verkoop van vismaterialen. Prima voorzieningen aanwezig. Dat is altijd maar mooi meegenomen!
Mark wist ons alles te vertellen over het water, visbestand inclusief uitgebreide en gedetailleerde dieptekaart met de diverse hotspots. We kozen voor stek 11, centraal gelegen aan de lange kant van het meer, perfect bevisbaar voor 6 hengels. De keuze op dit meer is reuze; diverse goed aangelegde stekken verhard met grind voor zowel één als twee vissers. Het meer kent een interessant bodemverloop met verschillende dieptes en heeft voor elk wat wils; er kan zowel tegen obstakels gevist worden, in en over wierbedden en op grindplaten. Wij konden op deze gevarieerde bodem mooi onze nieuwe Baitboat 'The Navigator' van Global Fishing in samenwerking met Visvinder-Oost uitgerust met de Lowrance Elite en GPS testen op deze gevarieerde bodem. De Lowrance Elite wist ons op het mooie kleurenscherm heel nauwkeurig de wierbedden aan te geven, ideaal!
Al snel vingen we tijdens de eerste nacht al een mooie 30-ponds spiegel. Aan de vis te zien was deze niet eerder gevangen en heeft dit meer een mooi jong gezond karperbestand. Bovendien: op dit meer zijn vele vissen niet eerder gevangen. Voorheen werd Vallee Lake 2 voornamelijk gebruikt als kweekvijver. Sinds een paar jaar is het opengesteld voor het publiek. Ook voor de beheerder is het telkens weer een verrassing welke mooie vangsten dit meer oplevert. Wat een ontdekkingsreis!
We hebben er onze ogen uitgekeken. Er zwom continu goed zichtbaar aan de oppervlakte een school zilverkarpers rond, zowel zilver, wit als oranje gekleurd tot een gewicht van wel 35 – 40 kilogram. Deze karpers waren volgens Mark nog niet eerder gevangen. Voor wie ze wel wist te vangen stelt hij een gratis visweek op het meer beschikbaar. Over een targetvis gesproken! Geweldig toch? Een mooie uitdaging dus. Wij hebben ons best gedaan, maar er is vast iemand die hier beter in slaagt. We dagen je uit en zijn benieuwd naar je vangsten.
Verder zijn er die week nog enkele steuren en meervallen gevangen naast de spiegel- en schubkarpers op verschillende gewichtsklassen variërend van 12 tot 18 kilogram. Naast een jong karperbestand beschikt het meer ook over een indrukwekkend ouder karperbestand zoals onderstaand.
Op het meer hebben we verschillende technieken succesvol uitgeprobeerd. Van de Fox zigrig tot whitypoolrig met een XSC Arma Point haak maat 8, Fox Curve Shank Adaptor, deels gestripte Coretex met Fox Power Grip Tungsten Rig Putty, Snowman rig en de wat traditionelere maar zeer effectieve wierrig. Meer informatie over deze producten vindt u op de website van Fox, of bij uw hengelsportwinkelier.
Al deze technieken werken effectief. Van belang bij het vissen in wier is een wat langere hooklink te gebruiken, lood van zo’n 60 gram in safety systeem, licht bevestigd zodat het lood snel loslaat na een aanbeet en met de slip/baitrunner zo goed als dicht te vissen, zodat de vis na de inhaking naar boven wordt gedwongen, weg van het wier.
Deel je ervaringen met ons op Facebook. We zijn benieuwd!
Catch ‘m all,
Lizette en Bianca
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
NTEC
Dragon Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Nash Tackle
KWO
Korda
MTC Baits
PK Baitboats
Grain Baits