Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Chiel & Korien - Karpervissen in Frankrijk op Etang de la Livardière

Na het boeken bij The Carp Specialist duurde het nog 1,5 maand voordat het tijd was om naar Frankrijk te gaan.
Dan duren 8 weken echt lang. De week zelf vloog om natuurlijk en voordat we er erg in hadden waren we de Vivaro alweer aan het inpakken.
  • Bestemming: Etang de la Livardière
  • Waar in Frankrijk: Vlak onder Le Mans (ja, de stad van de 24 uurs race van Le Mans)
  • Data: Zaterdag 15 augustus t/m vrijdag 21 augustus 2015
  • Is het ver rijden? Ja nogal, al wordt door mopperen de afstand er niet langer of korter van. Vanaf de parkeerplaats tot aan de inrit van het complex was het zo'n 768 kilometer. Een beste tippel dus…
  • Is het klote rijden in Parijs? Absoluut! Bumperkleven en als idioten kriskras door elkaar rijden en invoegen en uitvoegen wat nergens op slaat is daar niet vreemd. Ook geen wonder dat 95 procent van de auto’s daar onder de deuken en krassen zit trouwens.
  • Eifeltoren gezien? Gek genoeg niet. Ding van meer dan 300 meter hoog en vanaf de (snel)weg door Parijs is het kreng gewoon niet te zien.
  • Hoe hou je de stemming goed onderweg? Kwestie van een USB-stick vol MP3-muziek op fijn volume (en denk eraan: beter veel te hard dan iets te zacht), cruisecontrol en genoeg eten en drinken…
  • Wat was het niveau van de visweek? Laag… Dom lullen, wijs kijken, fanatiek vissen en zorgen dat er voldoende eten en drinken koud lag in de koelbox…
Bij Parijs was het ondertussen aardig in de ochtend en kregen we leukste gedeelte van de heenreis voor onze kiezen.
Weekend of niet, bij Parijs is het gewoon altijd stervensdruk. Tel daar een vrij creatieve rijstijl bij op, dan weet je zeker dat je de komende kilometers haarscherp oplet.
Ik vind het ook geen wonder dat de meeste auto’s onder de deuken en krassen zit. Gelukkig bleef dit onze spiksplinter nieuwe bus (net een week oud) bespaard en na een klein half uurtje stressen tussen de bumperklevers, afsnijders en andere creatieve rijstijl werd het weer een beetje rustiger op de weg.
De laatste 100 kilometer gingen voorspoedig naar Etang de la Livardière. Rond 12:30 uur reden we het complex op en maakten we kennis met Bernhard de beheerder.
Stek 3 ligt op een schiereiland en daar kwamen verder geen van de aanwezige vissers, dus wij hadden een behoorlijk luxe privé stek.
De Vivaro werd weer aangetrapt (ideaal dat je met de auto om het water heen kon rijden, scheelt een hoop gesjouw) en we hobbelden die kant op.
Bij de stek aangekomen hebben we eerst op ons luie en dooie gemak hier en daar wat dingetjes uit de auto geplukt en als eerste de boot opgeblazen.
Ook de hengels werden uit de foudraal gehaald en de rodpods werden opgebouwd en neergezet zodat we een beetje een idee kregen waar ons tentenkamp en basecamp een beetje moesten komen te staan.
Toen dat allemaal een beetje vorm kreeg, de stretchers in de tent stonden en het voor die week een beetje ingericht was konden we het wat kalmer aan doen. Nu eerst nog iets van een tactiek opgestellen.
Eerst verkennen en observeren, dan vissen en voeren.
Er werd rondom de (enorm ruime) stek even rond gepeddeld om de dieptes te weten te komen en met de aquascope de bodem te bestuderen.
Eenmaal terug op de kant werd ons duidelijk dat het water laag stond en er veel wier was.
Bernhard had dit ook al aangegeven en wist direct al te vertellen dat het een moeilijke week ging worden.
Dat kunnen we waarderen, geen mooie praatjes dat het gruwelijk karper sleuren gaat worden maar meteen de feiten op tafel: hoge temperaturen, warme nachten, helaas geen veranderlijke weersomstandigheden en vis die compleet stilgevallen is.
Het had er sinds de laatste 2 maanden ook al niet meer geregend en soms temperaturen tegen de 40 graden!!!
Op maandag besloten om maar eens naar het actiemeer te gaan. Als je zoveel kilometers gereden hebt, wil je eigenlijk dan wel de hengels regelmatig krom trekken.
Er werden gewone karperhengels maar ook de beide penhengels achterin de bus geschoven. Een net, onthaakmat en weegzak erbij, tacklebox en aas moesten ook mee.
Hmm, je neemt toch net even wat meer mee als je zou verwachten voor een middagje "sleuren". Piepers, swingers en steunen moesten er ook nog bij.
In elk geval hadden we naar ons idee alles wel mee om ons even te vermaken aan het kleinere actiemeertje aan de andere kant van het pad aan de noordkant.
Onderweg naar het actiemeertje (voor ons echt helemaal aan de andere kant van het complex) kwamen we langs de lodge en hebben we direct maar weer een douche genomen en koelelementen verwisseld (zoals elke dag).
Bij het actiemeertje aangekomen waren we daar alleen. Meteen aan het begin was een mooi stukje gras waar je prima een paar hengeltjes kwijt kon. Wat de beste tactiek hier was wisten we niet.
We hebben gewoon de zaak een stuk de plomp in geworpen. Chiel ging ondertussen even snel boodschappen doen... en verdomd, het duurde helemaal niet lang voordat ik een aanbeet kreeg!!
In korte tijd hadden we al iets van 6 of 8 schubkarpertjes en 1 steur gevangen.
Woensdagochtend vroeg zijn we verkast naar stek 7 (ook een schiereiland). We hoopten daar wat minder vis te verspelen, omdat we dan gemakkelijker voor de wierbedden konden vissen i.p.v. er overheen en eventueel ook op wat diepere stukken/midden het te proberen.
Op donderdagmiddag wilden we nog een keer terug naar het actiemeer, maar die was al sinds woensdagmiddag bezet door Fransen (complete stellages en tenten erbij). Jammer dus...
Uiteindelijk hebben we 6 (spiegel)karpers weten te vangen, 4 brasems en helaas ook 3 vissen verspeeld (compleet vast in het wier en te laat met de boot erbij)!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
MTC Baits
NTEC
Dragon Baits
Dynamite Baits
KWO
Nash Tackle
Koicenter Tiel
Cipro Baits
PK Baitboats
Grain Baits