Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Dimitri Kesler - Karpervissen in Frankrijk op Estate Lake!

Als we de sleutel omdraaien van de auto is het 22.00 op zondagavond. De navigatie geeft ruim 700 km aan, een kleine omweg ingeplant vanwege de aanslagen in Parijs eergisteren dus om parijs heen, wat goed te doen is, bij de grens van België en Frankrijk had ik een lange file verwacht en elke auto onderworpen aan een grondige check... maar er staat geen file en een agent die zwaait dat ik door mag rijden. Zie je het voor je een auto tot de nok toe vol met legergroene foedraaltjes en tassen en zakken met voer, maar goed het verloopt goed dus stukje doorrijden voordat ik een kaartje trek op de tolweg. Daar staat wel een heel leger aan politie en mannen met grote geweren en bivakmutsen op, voordat de poort open gaat word ik vriendelijk aangesproken of ik daar even wil stoppen, geen probleem en stop waar ik naar toe wordt geleid, ga je doen waar kom je vandaan en mag de kofferbak open, kom uit Nederland, ga een week vissen en ja de kofferbak mag open en 10 seconden later rijd ik al weer weg, hij wenste mij nog een fijne visweek toe op Estate Lake.
Een paar uur later sta ik voor de grote poort wachten tot hij open gaat. Na 1 keer te hebben aangebeld duurt het nog even totdat de poort automatisch open gaat, snel er door, dacht nog ik ben binnen, iemand die ik niet ken komt uit het kasteel aan gelopen en verwijst mij door na het water, daar ken ik de weg wel en begin op te bouwen. De eerste vissen laten zich zien blijf altijd een goed en vertrouwelijk gevoel als er karper in de buurt een gat in de lucht springt. Tegen een uur of 17:00 krijg ik een run en na een zware dril glijd er zo'n kaviaarapperaat over het koord van mijn net. Heb het niet zo op die bijvangsten als ik op karper zit te vissen. maar goed mijn PR kaviaarding zwemt weer vrolijk zijn ronde en hopelijk laat hij of zij met rust de rest van de week. Ik kreeg nog een paar rare oplopers vannacht en vanmorgen om 6:00 dan de eerste karper van 12 kg was die, zo die is binnen.
Woensdag nacht om 02:15 loopt nou ja loopt eindelijk mijn rechterhengel af paar piepen pak hem toch en voel wel iets gelijk schiet er door mij heen zo'n slijm ding maar na mate de lijn strakker en strakker wordt heb ik een goed gevoel dat het toch karper is, gaat een minuut of 5 overheen voordat ik de vis voor de eerste keer zie,een spiegeltje denk ik nog na een geef en neem spelletje schep ik de vis dan lijkt de vis toch iets groter dan wat ik dacht oei toch wel een brede rug als ik de vis in het net zo bekijk. Snel de onthaakmat klaar leggen, ik pak het net vast om hem er in te beuren oeps iets groter dan ik verwacht had, de weegzak afgewogen en de weegklok op de driepoot vis in de sling en de naald klimt door na 20.3 kg. Hoppa, die is in de pocket! Snel de vis weer even in het water, driepoot met camera klaar zetten en een paar foto's gemaakt, vis daarna snel terug het water in, na 2 dagen van regen was het vannacht kraakhelder en koud dus snel mijn dagtentje in kachel aan en even opdrogen, daarna nog een paar uur geslapen. Alle hengels liggen weer zoals ik ze wil, gelukkig weet ik hier een beetje hoe de dieptes zijn omdat mijn dieptemeter op de voerboot het heeft begeven. Gelukkig werkt mijn gps nog wel en kan ik elke keer weer op de zelfde plek het aas weer terug leggen, en niet onbelangrijk het voer, deze keer geen smikkelmix maar 20mm Cheese Boppels van DSK Pellets om mee te vissen en 15 mm Fireballs en Cheese Boppels om te voeren afgetopt met White feed pellets en gesoakte semi crush pellets.
Ook vandaag weer een paar vage runs oppakken en weer niks,begin nu toch die steuren hier te verdenken,ook omdat ik steur nr 2 vang deze vechtmachine springt 2x uit het water wat wel ook zich gaaf is maar zoals ik al eerder aan gaf ik wil karper,maar ja je krijgt ze er gratis bij deze dame was geschat 130 cm bij 14 kg. Het blijft daarna even stil gister in de namiddag nog paar beten gehad maar na het oppakken niks. Vannacht was het wel raak mooie spiegel van 11kg op mijn gister verplaatst hengeltje,2 uur later sta ik met een krom getrokken hengel een andere vis te drillen ook meer dan welkom deze kleine rakker van 9 kg,hengels na een beet na 3 uur in de nacht laat ik er uit,dan mijn rechter hengel loopt af na een paar seconden lost deze vis zich,jammer niks aan te doen blijf ik nu nog over met 1 hengel en ja hoor daar loopt de lijn ook als een gek af. Ik pak de hengel op en weer niks pfff, nu geen hengels er meer in tijd om een lekkere warme douche te pakken, koffie ontbijtje en hengels uitvaren. Alles ligt net of de eerste hengel vertrekt, na een leuke dril schep ik een spiegel van 12 kg, loopt nu aardig door met de beten nog 2 spiegels en een brasem zijn de sjaak en dat allemaal nog vroeg in de middag gaat lekker, ondertussen loopt het gestaag door vandaag geen grote vis maar wel mooie vis waaronder een 25ponds two-tone ben er erg blij mee.
Dan is het stil voor een paar uur, inmiddels weer donker geworden als ik om een uur of 20:00 een terugzakker krijg snel de lijn strak draaien verrek hangt ook nog steeds iets aan, na een lekkere dril schep ik een spiegel en als ik hem bekijk zie ik dat die rug toch wel erg breed is,snel net uit elkaar en onthaakmat in het water, til de vis erin en gelijk weet ik dat het mijn tweede 20 kg vis is van deze sessie, snel fotocamera op het statief, flitser aan alles staat klaar ontspanner ingedrukt en na 10 sec maakt hij 7 foto's even de vis omdraaien en het zelfde weer, kijken of er 1 of 2 leuke foto's bij zitten en die zitten erbij, dus sleep ik de onthaakmat naar de waterkant en zet ik de vis netjes terug pffff wat een mooie dag zo... gaan we weer nieuwe onderlijn eraan voerboot aanzetten gps aanzetten rig er in leggen voer erop ondertussen is de gps ook klaar met zijn gevonden satellieten 103 mtr geeft hij aan naar stek 2 kijkend op het scherm zie ik dat ik steeds dichterbij kom 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 mtr klak alles ligt weer op plekje. Het bootje weer terug halen alle toeters en bellen en lichtjes aan op boot voor de terugweg.
Zo nu eerst koffie,bij de eerste slok krijg ik een vette run op hengel nr 3 na een snele dril land ik ook deze spiegel, deze was precies de helft in gewicht als haar voorganger ook deze gaat op de plaat, zelfde ritueel weer nieuwe rig voer in de boot en uitvaren maar,1 uur later hengel nr 2 geeft 1 piep snel hoofdlamp aan zie de top iets bewegen en hangen log komt er iets aan de andere kant tot beweging en na 15 min geef en neem spelletje schep ik weer een spiegel pfff weer een dikke ronde brede rakker snel alles weer op autopiloot en de weegschaal geeft wederom 21kg aan yesssss twee 40ers in 1 dag foto's en zwemmen maar weer,alleen nu laat ik de hengel er uit want wil zo eigenlijk wel een paar uur slaap nemen, liggen nog 3 stokken op scherp,wat een dag heerlijk gewoon,eff in mijn gedachte vandaag op een rij zetten begint bij de koffie vandaag 3 keer koffie gezet en 3 koud dan ga ik eens nadenken wat ik eigenlijk gegeten heb vandaag,ontbijtje check 1 tostie lunch oeps vergeten avondeten oeps geen tijd van daar dat ik nu honger heb, snel maar een midnight snackje dan maar 2 kipburgers en een hamburger zijn de sjaak wat een dag...
Vrijdagnacht 00.10 uur daar zit ik dan klaarwakker en heb net in de regen toch maar de lijn weer opnieuw uitgevaren, daar zit ik dan stinkend naar vis koud en nat wachtend op wat vannacht ons gaat brengen. Om 2 toch maar mijn strecher opgezocht en om 06.00 paar piepen op mijn kant hengel jas aan en naar buiten in de stromende regen kijk ik met mijn lamp naar de lijn,wel what the f*ck is dit lijn loopt in een hoek van 90 graden de andere richting op,pak de hengel en draai de lijn strak verrek er hangt nog een vis aan ook,jammer genoeg los ik de vis voor het net,wederom was het een spiegel van een mooi kaliber. Snel weer de tent in,om na te gaan denken over hoe ik dit nu ga aanpakken in de stromende regen 4 lijnen uitvaren mmmmmmm daar heb ik eigenlijk niet zo veel zin aan, dus een half uur later hengel 1 te water zittend in mijn dagtentje lekker droog de lijn aan het uitvaren,dit gaat geweldig prima oplossing in een mum van tijd ligt alles er weer in,stiekem toch tot op het bot nat geregent,maar ach hobby hé. Het ligt allemaal net een half uur gaat de rechterhengel er vandoor,mooie spiegel van 10 kg is de mijne, ondertussen mijn net droge kleding weer helemaal nat dus droge kleding aan en opnieuw de lijn weer uitvaren,na drie dagen bijna storm te hebben gehad is het vandaag windstil en de regen blijft dan ook hier in het dal hangen,kan nu wel mooi over het water kijken en zie dan ook her en der een paar vissen uit het water komen,een apart feitje waar ik net over na dacht is dat ik vannacht op twee hengels geen beet heb gehad zaten op de 1 een cheese boppel met een halve popup en die kleur was pink en op de andere zat een 15 mm cheese boppel met een pink dumbel,al de andere lijnen zaten gewoon single 20 mm cheese boppels aan,frappant is dat ik vanmorgen de hengel binnen haalde en er een nieuwe onderlijn aan deed nu met een half popupje boven de 20 mm Cheese bal en binnen 15 min liep die terwijl de stek het zelfde is,zo blijf je bezig... tegen een uur of 16:00 loopt de rechterhengel weer af na een korte dril een mooi getekent spiegeltje na het onthaken even snel aan de klok hangen en dan mag ze weer zwemmen,nieuwe onderlijn er aan voerboot vol gegooid met White feed pellets 10 mm en een schep ballen 15 mm gemixt Fireballs en Cheese Boppels als haakaas nog steeds een 20mm kaasbal en deze keer een gele popup van Solar zo'n plastic ding. Dan blijft het even stil na een uur of 15 alleen maar regen te hebben gehad is het nu eindelijk droog.
Om een uur of 18:00 ga ik op de strecher liggen en al snel ben ik in droomland waar ik om 20:30 steenhard wordt uitgehaald door een beste run, rechter hengel weer gaat lekker na een beste dril glijd een lange spiegel over het koord en begint alles weer op de autopiloot te doen, onthaken, net eronder weg, sling dicht ritsen aan de klok hangen en yesssssssssss nr 4 van de sessie die over de 20 kg gaat,alles gaat weer terug op zijn plaats en ik ga weer plat om 00.30 volle run hengel 1 loopt,bibberen van de kou sta ik te drillen en wat een uur leek maar denk maar 5 min land ik een mooie spiegel die 13 kg woog snel de tent in om mijn camera te pakken,sta met 1 voet in de tent loopt hengel nr 3 af dus hengel opgepakt en met vermeende kracht de sling met vis in het water gekregen en laat de vis weer zwemmen en net op dat moment springt die vis aan mijn hengel ik vloek en ben niet zo blij met weer een steur,geven wel een mooie dril dat dan wel maar ja... schep die kaviaarmachine en die lijkt weer groter en zwaarder als de laatste steur,leg de hengel op de steun om met twee handen die vis er uit te kunnen pakken,ga ik mij toch op mijn muil in dat natte en glibberige gras leek wel een schaap die gras aan het vreten is pfff. Ik blijf even liggen ging nog best hard alles doet het nog niks geknakt poging nr 2 vis in de mat onthaken en ik was het op dat moment heel even zat dus vis zo terug gezet als ik een schatting moet maken 135cm bij 15 a 16 kg, ondertussen zit ik in mijn dagtentje met de kachel op tien en mijn brander er bij aan om extra snel een beetje warmte te kunnen pakken. Dan is het stil lekker een paar uur slapen, maar wordt gewekt door tikken op de tent mmmmmmm dat klinkt niet als regen ja hoor het sneeuwt,draai nog maar een keer om en paar uur later staat de koffie op het vuur en begin ik mijn dag met koffie sneeuw en die gaat over in hagel en natte sneeuw na een half uur toch maar de hengels erin weer, anders vang je niks,paar uur later begint het weer die natte sneeuw en krijg ik een run,een mooie korte spiegel is het haasje, zet de camera in mijn tent en de onthaakmat er voor gaat best wel hard die regen/sneeuw dus beter voor mijn toestel, vis weer netjes terug en wacht even tot het weer iets beter wordt voordat ik de lijn weer uitvaar
steur nr 4 heeft zich ook gemeld vanmiddag,snel onthaken en terug dat ding.
Lijn weer strak op de stek gevaren en nu maar weer afwachten op wat komen gaat,temperatuur drastisch naar beneden gedaald. Half uur later vang ik weer zo'n ding bij het aanslaan sprong die gelijk,blijven mooie drils was de zelfde als de eerste steur, ondertussen vang ik gewoon nog weer 2 steuren erbij. Ik begin er nu langzaam tabak van te krijgen 3 runs 3 kaviaarmachine's verder is het rustig, het is raar weer zo is het helder en zijn regent het en dan weer bijna storm en dan draait de wind en dan is het weer helder pfff geen touw om aan vast te knopen,maar hoop dat het steuren sleuren nu over is en de volgende beet gewoon weer een karper. De beten bleven uit vannacht,keer lekker doorslapen was ook niet verkeerd,dat het -7 is geworden had ik niet verwacht en zat dan ook alles vast mijn slip zelfs de molen wou niet draaien,mijn pieper's hebben wieltjes ook die zaten vast pff maar na 3 dagen regen was alles ook goed door en door nat maar zonnetje is er nu en alles weer ondooit, vanavond maar voor de zekerheid maar een handdoekje over de piepers leggen. Geen beet eerste nacht van de 6 nachten, nou ja hengels eruit vers aas eraan en weer terug uitvaren oeps de aan en uit knop van de voerboot vast gevroren, kachel maar aan in de tent en de boot ervoor, ook weer opgelost, vandaag uitvaren zonder gps omdat ik gisteren steeds die steuren ving dus maar even andere plekken gepakt 1 hengel nu strak tegen de dam aan op 4 mtr water paar ballen erop hengel 2 richting het gemaal bij de oude rivierbedding en hengel 3 ergens gewoon in het midden op goed geluk. Hengel 4 weer onderhands op het plekje waar die de hele week lag, om 15:00 is eindelijk alles droog en besluit ik dat het mooi is geweest, om 16:00 rijd ik weg en na een mooi ritje ben ik om 01:15 thuis.
De watereigenaar van Estate Lake en zijn vrouw zijn zeer aardige mensen die er alles aan doen om je te helpen als het moet, Bas bedankt dat je mij dit pareltje begin dit jaar al hebt laten bevissen, en daarom ik er nu weer ben geweest heerlijk zitten daar, erg rustig daar en mooi bestand.
Raymond en Mark van DSK Pellets uit Deurningen bedankt voor de ballen waren weer top, de hele auto stinkt naar kaas :-)
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Estate Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7588 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.524 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
KWO
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits
PK Baitboats
NTEC
MTC Baits
Korda
Grain Baits
Dynamite Baits