Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Domaine de Boux 2010

Ook in 2011 reizen er weer verschillende van onze gasten af naar Domaine de Boux. Zelf beviste ik het water met mijn vismaten Hans, Jasper en Nicky in de laatste week van september 2010 en plaatste dagelijks een kort verslagje op onze oude website. Zeker voor de vissers die dit jaar afreizen kan het verslagje wat extra tips bieden, en verschijnt er in het komende Spiegel Magazine een compleet artikel over onze uitermate succesvolle sessie. Zeker een aanrader om dit magazine aan te schaffen, of abonnee te worden zodat je hem automatisch thuis in de bus krijgt. Lees verder, en beleef een heerlijke visvakantie achter de PC!

Domaine de Boux - Vrijdag 24 september

Vannacht zijn we om precies twee uur vertrokken naar Domaine de Boux.
Nicky met zijn topleder!
Na een voorspoedige maar erg regenachtige reis zijn we rond tien uur ´s ochtends aangekomen op Domaine de Boux. Na wat boodschappen te hebben gedaan en Phillipe (de beheerder) te hebben gesproken, zijn we naar het water gegaan om de stekken te bekijken. Na enig overleg hebben we besloten de boskant te bevissen, waarbij Bas & Nicky rechts richting de damwand vissen en Hans & Jasper de overkant en ondiepe baai voor hun rekening nemen. De harde wind en vele regen maken het geen pretje... maar iedereen weet tijdens het opbouwen toch tijd te vinden om even snel wat roofviskunstaas uit te werpen. Vele snoekjes (minstens een stuk of 10) zijn de sigaar, allen tot een lengte van ca. 50cm. Joost ving hier eerder grotere snoek tot zeker 90cm, dus we blijven stug volhouden de komende week.
Niet veel zon gezien deze week...
Door middel van de Lowrance dieptemeter / GPS combo en het legendarische Dr. Depth programma krijgen we al snel een goed beeld van het diepteverloop. Morgen (hopelijk bij beter weer) maken we een volledige 3D dieptekaart van het water om zo een goed strijdplan te bedenken. Naast snoek hebben we ook al karperactie gehad: Bas ving een 13kg spiegel en Nicky loste een kleine schubkarper met voor het net op zijn nieuwe Fluo Fuzz haken.
De volgende vis komt vast vannacht, nu lekker slapen en bijkomen van de reis!
Superschub: lang en loeisterk!

Domaine de Boux - Zondag 26 september

De eerste mooie vissen zijn binnen! Na de verspeelde schub van Nicky op zaterdagavond hebben we goed gevangen: 8kg spiegel (Nicky), 18.2kg spiegel (Nicky), 16.7kg schub (Bas), 11kg spiegel (Nicky), 17.5kg schub (Bas)! Opvallend is dat de meeste vissen aan de diepe zijde van het water tegen de damkant worden gevangen. De andere kant is relatief stil, al ving Nicky wel een aantal vissen tegen de overkant. 's Ochtends hebben we het hele water in kaart gebracht, voor toekomstige gasten is er dus een 3D kaart beschikbaar die snel op de site zal komen te staan.
Magische Dynamite Baits mix

Domaine de Boux - Maandag 27 september

De afgelopen 24 uur waren bizar! Achtereenvolgens kwamen 20,2 kg, 19,7 kg, 19,4 kg en 22 kg op de mat! Zowel voor Jasper als voor Hans kwam vandaag de eerste vis naar boven, zij het op de hengels van Nicky en Bas. De ondiepe hoek bleef wederom angstvallig stil. Voor Jasper was de 19,7 kg een verbetering van zijn PR. Bas mocht zich gelukkig prijzen met de 2 vissen boven de 20 kg. Vanmiddag werd tevens de eerste metersnoek verspeeld, helaas. Momenteel maken we ons op voor een hopelijk drukke nacht. Ook Jasper en Hans blijven geloven in de ondiepe hoek. Of zou dat iets te maken hebben met het nieuwe onderwatertalud dat Jasper zonet heeft aangebracht tussen zijn markers. Naast de dertigers en veertigers vandaag ook nog enkele mooiere kleine vissen, al met al dus een druk dagje! Onderstaand wat mooie foto´s van de vangsten en morgen weer een nieuwe update met hopelijk vissen van de ondiepe stekken van Hans en Jasper!
Nepwormen... niet verder vertellen..

Domaine de Boux - Dinsdag 28 september

Na de drukke dag van gisteren is de maandagnacht helaas minder succesvol verlopen. Nicky wist 2 mooie vissen van 10kg en 12,5kg te vangen, maar helaas verspeelden we 3 vissen door losschieters. ´s Ochtends alle hengels voorzien van een nieuwe montage en onderlijn. Afgezien van een enkele mooie vis van 29 pond voor Hans verliet de dag rustig. Vanavond met vol vertrouwen de nacht in... het weer is beter en de verwachtingen voor morgen zijn qua weer nog beter!
De digi-generatie!
In totaal hebben we nu 23 karpers, waarvan 2 veertigers en 7 dertigers waarvan 2 van net geen 40 pond. Snoeken hebben we ondertussen al een stuk of 20, heerlijk om je even op uit te leven met wat plugjes en spinners.
Jasper met één van de mooiste vissen van het water!

Domaine de Boux - Woensdag 29 september

Het eind komt in zicht... nog 2 nachten te gaan. Dinsdagnacht was een goede nacht met prachtige vissen voor Nicky, Hans en Jasper. De vis lijkt zich nog steeds voornamelijk op te houden op de stek van Nicky, met af en toe een vis op de diepere stekken van Bas. We krijgen het idee dat de vis last krijgt van stekdressuur, dus hebben wat alternatieve aassoorten zoals nepwormen en combi´s van mais en tijgernoten gebruikt.
Ook hebben we gisteravond onze eerste vis gevangen op de sardine, een snoek van zo´n 65cm. Nog steeds niet enorm, maar al wel een slagje groter als de vissen die we op kunstaas weten te vangen. Naast Domaine de Boux liggen een tweetal andere meren die niet bevist worden, hier zwemmen waarschijnlijk zwaardere snoeken rond... dus daar gaat ongetwijfeld nog even een kunstaasje nat gemaakt worden. Onderstaand enkele foto´s van de afgelopen dagen!
Een handje hennep en veel geduld. Dit is een mus, maar we hebben ook ijsvogeltjes gespot.

Domaine de Boux - Donderdag 30 september

Afgelopen nacht was rustig met een 15kg schub voor Bas en een 13.5kg spiegel voor Nicky. In de ochtend schemer ging het compleet los, met 7 runs en 6 vissen op de kant mochten we niet klagen. Met als toppers een 19.2kg voor Bas en een prachtige volschub van 11kg voor Jasper. Ook heeft Jasper vanmorgen de eerste vis op zijn eigen hengels gevangen! De vis blijft in de diepere gedeeltes van het water liggen en met nog 24 uur vistijd voor de boeg gaan we nog nog even flink knallen!
Jasper is gister gaan snoeken in een meertje achter de damwand en 5 mooie snoeken konden zijn plugje niet weerstaan. Ze waren niet groot maar toch leuk de dag door komen. Hans vist vandaag alleen overdag nog run om run met Nicky en pakt vanavond zijn hengels in. Na 5 nachten vissen in de ondiepe hoek, met 0 vissen op zijn eigen hengels is hij er redelijk klaar mee. We gaan vandaag grotendeels de spullen inpakken om morgen weer richting NL te rijden. Morgen de laatste blog van deze geweldige ervaring om Domaine de Boux, met nog hopelijk enkele bijzondere vangsten.
Hans doet waar hij goed in is: zware vis vangen.

Domaine de Boux - Vrijdag 01 oktober

Zo... de vakantie zit er weer op. Wat hebben we genoten: (redelijk) lekker weer, een mooi meer, fijn gezelschap en een visbestand om van te watertanden! Tijdens het opruimen van de meeste spullen op donderdag hebben we nog aardig wat mooie vissen gevangen. Zo ving Bas zijn zevende 30'er van de sessie op 16,1kg op de Vitamo wormen, en pakte Nicky 's nachts een prachtige schub van net geen 15kg op zijn hengels. Deze vis liet ons vrijwel het gehele water zien, de dril duurde zeker 25 minuten!
Jasper maakte van zijn laatste avond op Domaine de Boux een 'bonte avond', waarbij hij zijn 4 hengels beaasde met salami, kastanje, brie en Whisker sticks (een speciaal barbeelaasje). Uiteindelijk bleek de brie onweerstaanbaar voor een 17kg spiegel, die net aanbeet op het moment dat Jasper onder de douche stond. Hans ving deze vis uiteindelijk, zijn derde 30'er van de sessie.
Prachtdomein: lekker rustig en je kunt ongestoord genieten.
De laatste vis van de sessie (een schub van 10.3kg) viel ook weer voor de Vitamo wormen, een topaasje wat zich eerder ook op Gravière de la Traque heeft bewezen als echte killer.
... heeft goud in de mond!
In totaal vingen we de volgende vissen:
Jasper
19.7kg spiegelkarper
13.3kg schubkarper
6kg schubkarper
16.5kg schubkarper
9kg spiegelkarper
11kg spiegelkarper
Hans
14kg spiegelkarper
14.5kg spiegelkarper
18.5kg spiegelkarper
13.5kg spiegelkarper
15.0kg spiegelkarper
12kg spiegelkarper
17kg spiegelkarper
Bas
12kg spiegelkarper
16.7kg schubkarper
17.5kg spiegelkarper
18.2kg schubkarper
20.2kg spiegelkarper
16.1kg spiegelkarper
11.3kg schubkarper
9.5kg spiegelkarper
22kg spiegelkarper
15kg schubkarper
19.2kg spiegelkarper
16.1kg spiegelkarper
10.3kg schubkarper
Nicky
8kg spiegelkarper
18.2kg spiegelkarper
11kg spiegelkarper
13.5kg spiegelkarper
11kg spiegelkarper
12kg spiegelkarper
11kg spiegelkarper
11.2kg spiegelkarper
19.4kg spiegelkarper
10kg spiegelkarper
12.5kg spiegelkarper
17.5kg spiegelkarper
5.5kg schubkarper
12kg spiegelkarper
12.5kg spiegelkarper
13.5kg spiegelkarper
14.5kg schubkarper
Videospecialist Hans maakte een prachtfilm over onze trip die u onderstaand kunt bekijken.
Voor de vissers die in 2011 nog willen afreizen naar Domaine de Boux, wees er snel bij en neem contact op met The Carp Specialist voor de laatste beschikbare data!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8197 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
We hebben Iktus Carpe en Iktus Ruffaud al bevist, en er komen nog enkele prachtige visvakanties aan. Super wateren!
10
Rating starRating starRating starRating starRating star
Paul Getty
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 62.640 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Cipro Baits
Dragon Baits
Korda
Nash Tackle
Grain Baits
Koicenter Tiel
KWO
PK Baitboats
Dynamite Baits
MTC Baits