Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Eddy Sterckx - Karpervissen in Frankrijk op Etangs Loison - The Oaks

The Oaks… De naam geeft mij al spanning en het doet me denken aan Lords of the Rings, af en toe krijg ik kriebels en dan wil ik absoluut nog eens de Franse lucht opsnuiven en dan is een telefoontje naar Bas van The Carp Specialist snel een feit. Dit gebeurde ook in de zomer, doordat ik een weekendje wilde vissen en niet te ver wilde rijden raadde Bas mij Etangs Loison aan om eens een testsessie te doen.
Al snel was mijn bus volgeladen en reed ik met mijn vriendin en 30kg Red Angel en 20kg Sticks richting Frankrijk. Na 300km kwamen we echt ‘In the middle of nowhere’ aan. Gelukkig had Bas ons een kaart van Google gegeven, want met een GPS alleen vind je het nooit.
Na een kwartiertje zoeken en door bossen en padjes gereden te hebben kwamen we aan de twee watertjes aan van rond de 2 en 3 ha klein maar toch hadden ze iets de licht bruine kleur van het water en de rust sprak me wel aan. Na een leuke ontvangst en een glaasje witte wijn, wat in mijn ogen de opzichter wat veel doet, konden we gaan vissen.
Let wel op je materiaal moet je met een kruiwagen die je daar tot u beschikking krijgt naar u plaats doen. Dus voor de salonvissers is het even werken. Houd je van rust en kans maken op veel vis en met een beetje geluk kans maken op een 20kg vis is dit watertje wel een aanrader. Ik ving er 34 karpers en loste er 9 op 48u vissen. Drie vissen waren boven de 15kg en had ik langer als 2 nachten kunnen vissen had ik er zeker grotere gevangen.
De vissen zijn één voor één uniek en mooi te noemen, ik heb me er reuze geamuseerd. Kruiwagen, schepnet en onthaakmat zijn er daar tot u beschikking (alhoewel dat deze in een versleten staat zijn is het wel makkelijk). Ondanks ik er geen grote gevangen heb zullen de vissen mij altijd bij blijven omdat ze onschatbare schoonheid zijn het lijken wel kruising te zijn tussen koi en karpers.
Tip: de Red Angel samen met de Sticks vangen er als een trein. Dit heb ik en een aantal klanten bewezen. Zelf heb ik er met een 15cm lange onderlijn gevist met een 20mm bodemaas en een 20mm met een 15mm pop-upje erboven (snowman). Ze vingen alletwee goed op Etangs Loison!
Ik zou wel steeds foam aan de haak doen want op sommige stekken heb je een lichte plantengroei op de bodem. Voeren mag je gerust veel doen. Zelf heb ik verspreid gevoerd, voor meer info mag je me altijd bellen. Langs deze weg wil ik Bas nog eens bedanken voor de ervaring en voor de mooie vis die Jenny er ving!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Nash Tackle
Korda
Grain Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
KWO
MTC Baits
Dynamite Baits
Dragon Baits