Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Eddy Sterckx - Karpervissen in Frankrijk op Lac de Villedon - Waar mijn hart ligt...

Damien, John en Paul ik moet toegeven na zes jaar terug te keren ben ik verkocht aan jullie water, maar ook aan jullie zelf want in ons binnenste zijn we toch een beetje familie. Enfin, super mensen, super water en in juli beleefde ik er een supersessie met maar liefst 33 vissen en 5 los en dit terwijl de meeste hun tanden zaten stuk te bijten.
Bonk, bonk, bonk, bonk… mijn hart slaat sneller wanneer wij het domein oprijden en met een krop in mijn keel kijk ik over het water en denk ik hier zou ik wel kunnen wonen. Veel PB’s zijn hier verbroken en megavangsten geboekt, maar is Villedon altijd wel zo makkelijk als iedereen denkt? "Neen" want, hier is gezond verstand, viskennis en ervaring dikwijls de doorslag.
Op Villedon zijn de karpers groot geworden op mijn aas ze eten het al jaren en aanzien het als een bijvulling van hun natuurlijk voedsel. Dus qua aas keuze was de Red Devil Squid een makkie, er werden er tonnen van gevoerd en de vissen zijn er aan gewend. Qua rigs houd ik het meestal simpel en nu was een 12 cm lange onderlijn en een halve 20mm pop up met daaronder een halve 20mm bodemaas dat langzaam zinkt het meest effectief, qua lood zweer ik op mijn SF lood van 130 gram het prikt snel en valt niet op. Voeren: ik had 100kg bij en er ging 70kg terug mee naar huis. Een code in het karpervissen en vele snappen dit niet als de vis niet los is, warm weer, paai of plotse weersveranderingen is veel voeren dodelijk. Bij mijn aankomst wist ik al dat de vissen niet aasden zoals het moest. Vele zag ik strooien en bij de meeste wist ik al die gaan niks vangen, zelf hield ik het per hengel 500 gram sticks en 5 á 10 boilies dat met mijn voerbootje op de plaats werd gebracht. Tussen de hengels werd er ongeveer 1.5kg boilies met de werppijp verspreid en dit dan wel overal. Dus laten we zeggen over een oppervlakte van 100m op 50m. De karpers moeten maar zoeken en werken deed het!

Rust

Jongens, jongens blijf toch met die boot van jullie stek er bevind 1.5m water onder u en elk geluid, een tik tegen de boot klinkt als hel onder water, ik snap ook niet waarom peilen op zo een ondiep water nodig is, en dan nog met regelmaat met een stok in de bodem gaan prikken, en nog niet gesproken over de mooie verlichte boeien die je vanop 2km ziet. Het hoeft echt niet, de bodem is op sommige plaatsen zacht, maar geen blubber en je vangt ze er echt wel, ik toch. Wil je toch zekerheid leg dan 1 á 2 boeien… ze hebben er op Villedon genoeg en de vissen zijn er gewend aan en het zijn geen lichttorens. Peilen of steken doe je één keer en blijf voor de rest van de week van je stek af met de boot of prikstok. Gooien of met een voerboot kan makkelijk, gun de vissen rust want een verstoorde vis komt niet weer. Wil je meer weten je mag me altijd bellen.
PS: ik hoor sommige al denken er varen regelmatig toch boten heen en weer, ja is zo maar er is echt een verschil tussen een bootje dat rustig over het water vaart dan iemand die staat te voeren of te prikken bovenop je stek. Verder kan ik zeggen: Villedon is een prachtig water waar je me zeker een paar keer op een jaar zult zien en je moet zeker eens proeven van Damien zijn kookkunst.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Koicenter Tiel
Korda
PK Baitboats
KWO
Grain Baits
NTEC
Nash Tackle
MTC Baits
Dynamite Baits
Cipro Baits