Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Fred van Dort - karpervissen in België op De Karperhoeve!

Donderdagmiddag 2 april

Ik ben mijn auto aan het pakken, omdat ik het Paasweekend ga doorbrengen op De Karperhoeve. Na ongeveer een anderhalf uur heb ik mijn auto gepakt. Klaar voor de reis naar België, maar voordat ik kan gaan. Moet ik nog even wachten, want de reis gaat pas vrijdag 3 april beginnen.

Vrijdagochtend 3 april

Na een gezellige avond met mijn liefde, gaat de wekker op vrijdagochtend om half zeven, want ik moet eerst nog even langs het ziekenhuis in Nieuwegein voor de 3-maandelijkse controle. We zijn rond een uurtje of 10 weer in Tiel. Nog even samen met vriendin nog een bakkie koffie. En dan is het de hoogste tijd om afscheid te nemen (ik voel me wel schuldig, omdat het Pasen is). Op het moment van boeken heb ik daar helemaal niet bij stil gestaan. Nog wat kleine sulletjes in de auto en de plaats van bestemming in de TomTom invoeren en we zijn onderweg. De TomTom geeft aan dat het een uur en zevendertig minuten rijden is. Nog even snel een tussen stop bij de Appie voor wat te snoepen en te drinken voor onderweg inslaan. Het is intussen alweer 11 uur geweest voordat ik daadwerkelijk mijn weg vervolg richting Geel, België. De reis gaat voorspoedig totdat ik op z’n 15 km van mijn eindbestemming ben. De TomTom raakt van slag omdat de wegen zijn veranderd. Na een 25 minuten dwalen zit ik weer op de goede weg en een kwartier later rijd ik het terrein van De Karperhoeve op. Het ontvangst is weer uitstekend onder het genot van een vers bakkie koffie vertelt Timmy dat er de laatste weken wisselvalig gevangen wordt. Hij geeft me nog enkele zeer bruikbare tips mee voordat ik naar mijn stek rijd. Het is ondertussen al ruim 1 uur geweest.
Ik zal dit weekend op stek 5 verblijven. Op deze stek heeft er afgelopen winter een verandering plaatsgevonden. Ze hebben de landtong omgetoverd in een eiland, waardoor er een doorgang is ontstaan tussen stek 4 en stek 5. Ze hopen dat hiermee de vissen rond het eiland gaan zwemmen, waardoor stek 4 ook meer vis gaat opleveren dan in het verleden.
Aangekomen op mijn stek zie ik meteen een vis springen. En als ik aan het opbouwen ben springen er nog twee. Hierdoor krijg ik er nog meer vertrouwen in dan dat ik al had. Snel de hengels optuigen, want ze zitten in mijn hoek. Ik kies om met twee verschillende systemen te gaan vissen
Mijn linker hengel, die ongeveer een meter of 3 á 4 van het eiland ligt, heb ik voorzien van een 71 gram inline lood en een 14 cm braid hooklink van Korda Dark Matter 20lb en de haak die ik gebruik is de Krank in maatje 6. Als haak gebruik ik een The Krill wafter van Sticky baits. Dit alles doe ik in een PVA-zakje die ik vul met pellets, ook van Sticky Baits en ik doe er ook een goede hoeveelheid CSL liquid bij.
Mijn middelste hengel gooi ik recht vooruit richting de doorgang naar stek 4. Hier is de bodem zeer zacht, daarom kies ik om hier met een choddy te gaan vissen. Naar een tijdje brainstormen besluit ik voor een Naked Chod te gaan. Hier gebruik ik de baseline tungsten heli chod van Taska. Mijn chod maak ik al jaren van 25lb stiff rig van ESP, super spul. De haak die ik hiervoor gebruik is weer een krank, alleen nu de choddy uitvoering ook in maat 6. Als aas gebruik ik imitatie maden die drijven, hiervan heb ik een madenbol gemaakt. Ik heb rode en witte gebruikt. Deze vis ik op een spod mix van dode- en levende maden in wit en rood en pieren die ik kort knip en een twee tal liquid’s CSL en Chill Hemp Oil.
De rechter hengel vis ik strak in de kant waar een gat zit dat 30 cm dieper is dan de rest van de bodem in deze sector. Het enige nadeel is dat het een lastige worp is. Op deze hengel monteer ik hetzelfde systeem als dat ik op de linker hengel heb. Met als verschil dat ik nu voor een pop up gekozen heb, The Krill van Sticky Baits.
Het is ondertussen al half 6 geweest als alles in het water ligt. Let the game begin! Tijd voor een wel verdient bakkie thee. Om 6 uur komt Timmy mijn diner brengen, vanavond schaft de pot lasagne. Na een heerlijke maaltijd ga ik even kennis maken met mijn buren van dit weekend en vragen of ze foto’s kunnen maken. De jongens zeggen zonder aarzeling ja. Terug op mijn stek besluit ik dat ik een film ga kijken. Maar dat is van korte duur, want om kwart over 7 gaat mijn middelste hengel er vandoor. Na een stevige dril kan ik mijn net onder een mooie schub schuiven. Na het wegen blijkt hij 14,5 kg te wegen. Deze vis is zeer mooi, er zit een hele oranje gloed over de vis. Na de foto’s zet ik de vis weer terug in zijn element. Snel maak ik weer een emmertje spodmix. Het is onder tussen gaan schemeren. Ik ga verder met film kijken en daarna ga ik mijn ogen sluiten.

Zaterdagochtend 4 april

Half 7 word ik wakker van de regen op mijn tent. Afgelopen nacht was het stil. Om negen uur komt Maarten ontbijt brengen. Een goed ontbijt om de dag mee te beginnen. Alleen hij was de koffie vergeten, maar als dat alles is. Het blijft regenen en uit het niets loopt om kwart over tien mijn middelste hengel af. Ik sla aan en voel een zware weerstand. De vis verzet zich hevig en naar een twee keer zwaar met zijn kop schudden schiet de haak los. Na wat gevloek en getier pak ik de draad weer op. Ik draai de andere hengels ook binnen. Daarna ga ik me even opfrissen. Na een goed gesprek met Maarten en Andy maak ik aanstalten om terug te gaan naar mijn stek. Op dat moment biedt Maarten me aan om me met de auto te brengen. Hier zeg ik geen nee tegen, normaal loop ik net zo lief, maar ik ben goed verkouden en benauwd (ik heb nog in dubio gestaan om niet te gaan dit weekend). Terug op mijn stek wordt het langzamerhand droog. Om half 1 ligt alles weer in het water.
Ondertussen ben ik ook nog een vierde stek aan het opbouwen. Hier wil ik de laatste nacht gaan vissen. En hoop hier dan nog een visje te kunnen strikken. Op deze stek voer ik een kilo The Krill biollie’s van 12mm per dag.
Ik voel me nog steeds niet echt fit. Heb de hele middag geslapen, word net door Timmy gewekt met mijn diner. Vandaag staat er de Karperhoeve burger op het menu. Een pizza bol met twee home maet burgers en rouwkost en frieten.
De wind is onder tussen aardig aangewakkerd. Hij staat nu recht op mijn kant ik heb er het volste vertrouwen in en verwacht dan ook vanavond of vannacht vis op de kant.

Zondagochtend 5 april

Half zeven, het was een stille nacht. Het heeft vannacht goed gevroren. Alles is wit en de thermometer in de auto geeft aan dat het min vier graden is.
De planning voor vandaag is de hengels rond het middag uur te gaan verversen. En dan maar afwachten, want de vorst van afgelopen nacht heeft de water temperatuur een aardige knauw gegeven. Deze is met ander halve graad gedaald van negen graden naar zeven en een halve graad. Als ik rond vijf uur nog geen aanbeet heb gehad, ga ik een hengel naar de vierde stek verplaatsen. Dat is de stek waar ik twee dagen gevoerd heb.
Het is nu twee uur zondagmiddag en mijn hengels liggen eindelijke weer alle 3 in het water. Over het weer heb ik vandaag niets te klagen. Iets bewolkt met een hoop zon. Het is goed uit te houden. Je ziet dat de vorst van vannacht het azen van de vissen heeft beïnvloed. Hopen dat de zon vandaag zijn werk doet zodat ik nog een visje mag vangen voordat ik morgenochtend ga opruimen. Om zes uur komt Timmy voor de laatste keer mijn diner brengen, spareribs met frieten, weer een super maaltijd.
Wat zal de laatste twintig uur voor mij nog brengen?

Maandagochtend 6 april

Als de wekker gaat om zeven uur is het me duidelijk. Weer geen vis vannacht, maar wel weer drie graden vorst. Tijd om op te ruimen. Ik laat mijn hengels tot de laatste minuut in het water liggen, maar dat mag niet baten. Bij aankomst in het clubgebouw blijkt dat er vannacht geen vis meer gevangen is. Naar een kopje koffie en een goed gesprek neem ik afscheid van Timmy, Tiny en Maarten en meld hun dat ik in augustus weer terug kom.
De mensen die werkzaam zijn op De Karperhoeve weten waar ze mee bezig zijn en streven ernaar dat al hun klanten het naar hun zin hebben en dat ieder met een vis naar huis gaan. Zelfs als dat betekent dat ze de hengels zelf uit moeten varen voor hun klanten. Het weekendmenu wat De Karperhoeve aanbiedt is zeer aan te raden. Al met al was het weer een geslaagd weekend!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
PK Baitboats
Grain Baits
Korda
Dragon Baits
NTEC
Koicenter Tiel
Nash Tackle
Dynamite Baits
KWO
Cipro Baits