Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Gerrie & Sharon Spierings: karpervissen op De Karperhoeve van 24 april t/m 1 mei!

Kort na het boeken van het KWO weekend op de Karperhoeve kwamen we op het idee om er nog een weekje aan vast te plakken, er was nog plek dus zo gezegd zo gedaan. Het weekend was erg leuk verlopen en we hadden er dan ook nog steeds veel zin in. Na het opruimen op stek 6 en het uitgebreide ontbijt in de taverne waren we er helemaal klaar voor. Voor deze week hadden we stek 2 geboekt. Op stek 1 zat een goede bekende die ook deelgenomen had aan het KWO weekend en hij zou een midweek blijven. Het laatste weekend zou mijn neef en zijn zoontje komen en zij zouden op stek 3 vlak naast ons plaatsnemen. Het beloofde dus een gezellige en afwisselende week te worden. Het weer was nog wat koud en winderig met s'nachts nog vorst aan de grond maar dat mocht voor ons de pret niet drukken. We hadden voldoende kleding ingepakt en een dikke slaapzak. Laat die vis dus maar komen...
Het weekend voor ons had er niemand echt fanatiek op stek 2 gevist, alleen Mark Hofman had er s'nachts twee hengeltjes in liggen maar overdag was de hengeldruk weg. Dat was niet geheel ongunstig voor ons. Omdat we afgelopen weekend schuin tegenover al 2 vissen van 17 kg hadden gevangen wisten we dat ons "systeem" en de aas presentatie goed was. Er moesten alleen weer nieuwe plekken "gevonden" worden. Met de tips van Timmy werden een aantal haken "strategisch" neergelegd, een paar andere hengels werden op "gevoel" en "eigen inzicht" uitgevaren.
Omdat dit water er ook om bekend staat dat je geduld moet hebben, sommige vissen zijn zo slim dat ze alleen "oude" bollen pakken omdat ze bij het attractieve aas al vaker gehaakt zijn dat ze dat uit de weg gaan. Moet je er soms voor kiezen om je haken minstens 24 uur in het water te laten liggen. Uiteraard rijst dan altijd de vraag of je presentatie wel goed is en je onderlijn niet volledig in de knoop is. We hadden de hele week de tijd dus we besloten vertrouwen te hebben en "gewoon" alles netjes te laten liggen. Dit resulteerde op dinsdagavond laat, zelfs tegen half twaalf in een run. Eerst een paar piepjes en tenslotte een volle fluiter. Vrouwlief had moeite om wakker te worden maar de buurman van stek 3 was al snel ter plekke om te komen kijken. De vis was krachtig en zwom alle kanten op. Helaas had hij wat lijnen van onszelf te pakken maar uiteindelijk wisten we hem toch te landen. Het was een 16 kg schub met een aanbeet op een tijgernootje met een pop-up z'n 70 meter uit de kant op de harde plaat. We waren weer van de spreekwoordelijke nul af en dat gaf een goed gevoel. De tweede vis zou voor het vrouwtje zijn. Het besef dat de aas presentatie goed was en dat het laten liggen van de lijnen gunstig kan zijn werd hiermee maar weer eens bewezen.
Op een betaalwater kun je vaak last hebben van dressuur en de kleinste details kunnen dan erg belangrijk zijn. Het viel compleet stil aan onze kant. We wisten in ieder geval wel dat het niet aan de vissen zelf lag want deze lagen wel degelijk te azen. Het bewijs daarvan was stek 6 die in 4 dagen 12 vissen zou landen. Het lag dus aan een van de vele andere zaken. Locatie, presentatie, windrichting, temperatuur of simpelweg geluk. We zijn geen vissers die snel bij de pakken neer gaan zitten en we besloten om een paar hengels te veranderen en een paar hengels qua systeem te laten zoals we bezig waren. Nog wat tips gevraagd bij Timmy en Alex en we bleven dan ook wel vol goede moed. Tussendoor kwam Timmy ook nog een steekproef afnemen op de lijnen. De lijnen werden ingehaald en beoordeeld. Voor ons bleek alles "visveilig" te zijn er ze werden goedgekeurd. Zo kwamen er ook gelijk nog wat tips ter sprake om eens wat anders te proberen. Op vrijdagochtend werd dit dan ook beloond. De buren waren net klaar met inpakken, hadden tijdens het inpakken het geluk dat zij nog 2 vissen wisten te landen en kwamen nog snel even bij ons kijken toen de beetmelder begon te fluiten. Het vrouwtje was aan de buurt en het was ook op een van haar eigen roze hengels. Na een gevecht van een klein kwartiertje lag de mooie schub op de mat. Hij tikte net de 16 kg aan wat betekende dat ze spierballen mocht tonen op de foto om de vis er mooi op te krijgen. Deze vis werd ook gevangen recht vooruit maar niet op de harde plaat maar ongeveer 30 meter uit de kant met een tijgernootje en een 8 mm pop-up en met maar een 50 grams loodje. Het kleine aas zou toch weer alles doorbreken.
Het weekend was inmiddels alweer aangebroken en het weer zou ook wat beter gaan worden. Mijn neef was met zijn zoontje gearriveerd en nadat hij alles opgebouwd had hebben we hem geholpen met de strategie en de "hotspots". Uiteraard mocht bij zelf beslissen hoe hij zou gaan vissen, we hebben alleen maar geadviseerd. Voor het weekend hadden we besloten om al het eten te bestellen van de taverne. Waar we door de week alleen van het ontbijt gebruik gemaakt hadden en in de avond ons eigen kostje gemaakt hadden wilde we in het weekend een beetje meer luxe.

Vrijdagavond toen we net in bed lagen begon de uiterst rechtse beetmelder te piepen. Een aantal "losse piepjes" wat hier op de Karperhoeve zomaar kan betekenen dat er een dikke vis aan je aasje zit te knabbelen. Het haakje lag kort aan de kant dus we betwijfelde eigenlijk dat het een dikkertje zou zijn maar toch maar aangeslagen. Tenslotte vis is vis en zonder aanslaan heb je niets! Het bleek echter een kleine snoek te zijn. Dat is ook vissen, soms heb je de verkeerde.Zaterdagochtend werden we op tijd gewekt door de beetmelder. Net na half acht was het raak. Het ijs lag nog op de weegzak en het was dan ook nog behoorlijk fris. Gelukkig was het vrouwtje wakker en kwam ze snel uit haar tent. Ze is snel de buren op stek 3 gaan wekken zodat we met ons vieren konden genieten van de eerste run in ons "familieweekendje". Het werd wederom een schub van een kleine 16 kg, de 5e 30-er op een rij!!!(inclusief KWO weekend) Die wederom op een tijgernootje met een 8 mm pop-up gestrikt was. Deze keer wel een oranje waar het de vorige op een gele was. Ook weer met maar 50 gram lood eraan en op de harde plaat ongeveer 80 meter uit de kant. Omdat de kleine man van bijna 10 jaar het vissen al helemaal geweldig vindt wilde hij natuurlijk perse met deze 30-er op de foto. Het koste hem enige moeite deze zware vis vast te pakken en op te tillen maar met een beetje hulp werden er hele mooie foto's gemaakt waar hij later als hij wat ouder is vreselijk om zal gaan lachen. Niet lang daarna kwamen ze het ontbijt brengen, de timing was dus weer perfect. We hebben wederom genoten van het royale ontbijt. Wie hier te kort aan heeft die heeft echte grote honger. Helaas bleef het de rest van de dag stil.
Op zondag zou de temperatuur flink oplopen, uit de wind zomaar 25 graden. Helaas zorgde de wind er toch regelmatig voor dat je toch graag een trui aan had.
Ondanks dat wilde de kleine man graag gaan forellen. Omdat het vissen op karper toch vrij statisch is en zeker op een dressuur water je veel geduld moet hebben werd het een beetje saai voor hem. Om het allemaal te doorbreken en de motivatie hoog te houden ging hij forellen op de naastgelegen vijver. Zijn vader en wij zouden proberen er nog een mooie karper uit te trekken. Deze strategie zou beloond worden want midden op de middag kregen we weer een aanbeet. Het vrouwtje was weer aan de buurt en de kleine man werd snel geroepen en hij was er als de kippen bij. Ruim om tijd om de schitterende spiegel te kunnen scheppen. Net boven de 10 kg en de mooiste vis die we tot nu toe hadden gevangen. Later hoorde we dat deze vis ruim twee jaar geleden was uitgezet en dat deze tot nu toe nog nooit gevangen was, tenminste tot zover Timmy en Alex wisten. Tenslotte maakt niet iedereen foto's van hun vangsten die ze aan de eigenaar laten zien. Deze vis had zich laten verleiden door een tijgernootje met een klein plastic mais pop- upje er bovenop en er waren alleen maar een handje aardbeien boilies bijgevoerd. Uiteraard wilde die kleine ook met deze mooie vis op de foto. Het zou ook een stuk makkelijker tillen zijn deze keer nu deze vis ruim 5 kilo lichter was.
Na het forellen zijn de beide heren even lekker gaan douche en daarna was het alweer snel tijd voor het avondeten. Wij zouden genieten van frietjes met stoofvlees en op stek drie werd de karperburger genuttigd. Deze viel erg goed in de smaak al was hij wel wat groot voor de 9 jarige geluksvogel. Naderhand hebben we nog gezellig wat gekletst en er een leuke laatste avond van gemaakt. Helaas zouden er geen vissen meer gevangen worden.
Maandagochtend was het dan toch echt tijd om weer op te ruimen. Na 11 dagen zat onze vakantie er op de Karperhoeve toch echt op. Nadat alles ingepakt was hebben we nog gezellig met ons vieren een ontbijt genuttigd in de taverne en nog wat na gekletst met Timmy en zijn vrouw Tine.
Al met al hebben we niet echt veel gevangen maar wel 3 zware en 1 hele mooie karper. We zijn erg tevreden met de vangsten die we hebben gehad. Ook de gastvrijheid van Timmy en Tine was weer voortreffelijk, precies zoals we dat gewend zijn van hen.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Grain Baits
PK Baitboats
Nash Tackle
MTC Baits
Korda
Cipro Baits
NTEC
Dragon Baits
Dynamite Baits
Koicenter Tiel