Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Gerrie & Sharon Spierings: karpervissen op Windmill Lake in 2017!

Nadat we in mei een week naar Etang de Mont zijn geweest was het in Juni en in Augustus de tijd dat we 2x een week naar Windmill Lake zouden gaan.
De eerste week zijn we daar samen geweest met Rob en Madelon Meijs (zie hun uitgebreide verslag) en afgelopen week waren Sharon, Arjan en Rick op stek 4 onze mede vissers. Het zouden twee totaal verschillende weken worden waar we bij beide weken met veel plezier aan terug denken. De eerste week kenmerkte zich vooral vanwege het extreem hete weer, een dag van 42 graden en een dag van 45 graden maakte het toch wel dat we liever in het zwembad lagen dan dat we op de penvijver te vinden waren. Ondanks dat hebben we ook op de penvijver onze visjes gevangen. Op het "grote" water was het voor ons erg hard werken om een visje te vangen. De vis had het duidelijk veel beter naar zijn zin op stek 4 wat resulteerde dat Rob een erg goede week beleefde qua vangsten en dat wij het er met 6 vissen toch wat schamel vanaf brachten. Gelukkig zijn wij geen vissers die zich daardoor uit het veld laten slaan en zijn wij vooral vissers die op Windmill Lake komen om vakantie te vieren. Gezelligheid en relaxen staat bij ons veel hoger op het lijstje dan constant drillen als we hier zijn. We hadden in deze week wel onze eerste dubbelrun ooit (die ook werkelijk geland werd) en dat was wel erg spectaculair voor ons, twee vissen van ruim 30 pond die we tegelijk stonden te drillen gaf echt een kick!
Een van de leuke dingen die je alleen op Windmill vindt is dat je lekker iedere dag in het zwembad kunt liggen en daar dan heerlijk kunt relaxen en kletsen met mede vissers of met de eigenaren (als ze tijd hebben). We hebben ons dan ook dagelijks heerlijk vermaakt samen met Diaan in het zwembad. Gezellig kletsen en zelfs nog een zwemlesje "onderwater zwemmen" gekregen :) Ook in de bistro was het weer heerlijk vertoeven. Diaan kan echt heerlijk koken en alle gerechten waren dan ook weer verrukkelijk. Ze probeert zo veel mogelijk rekening te houden met ieders voorkeuren en de groentes uit eigen tuin worden dan ook zo veel als mogelijk gebruikt. We kunnen ons echt geen beter restaurant voorstellen zowel qua eten als qua ambiance dan in de Bistro van Anton en Diaan.
Afgelopen week was het weer, ondanks begin augustus, een stuk minder dan tijdens de hittegolf van juni. Met in de nacht temperaturen van 10 tot 12 graden was het echt wel fris. Ook hebben we een aantal dagen wat regen gehad wat de vijver dan wel weer veel goed deed. Ook deze week vonden de vissen het toch weer een stuk aantrekkelijker om op stek 4 te vertoeven. Met ruim 25 karpers werden wij ook deze week ruim "verslagen" door de overzijde. Wij mochten echter met 10 karpers zeker niet klagen. Tijdens de weeromslag profiteerde wij ook van 4 karpers in 24 uur tijd, zeker niet slecht op dit water. Sharon ving zelfs haar eerste graskarper. Deze 12kg vis was echter erg mak tijdens het drillen wat er voor zorgde dat de vis over- actief was op de mat. Hierdoor was deze torpedo nauwelijks vast te houden voor op de foto te gaan. We hebben er dan ook helaas voor moeten kiezen dat Gerrie met deze vis op de foto "moest" gaan. Maar dat mocht te pret niet drukken, de graskarper is bij Sharon wel op het lijstje afgevinkt. Met ongeveer 25 karpers op de penvijver was het daar ook zeker niet slecht. Ook daar schijnen vissen op te zitten tot ongeveer 20 kg!!! Wij mochten er ook een aantal erg leuke exemplaren uit vangen. Onder andere een karper van 12 kg en eentje van ruim 8 kg. De kleine vissen zo tussen de anderhalf tot 6 kg geven je daar echt een sport. Het zijn super beweeglijke vissen die van de ene naar de andere kant heen vliegen. Echt heerlijk om daar je lijntje tussen te hebben liggen en met een penhengel of een pellet waggler je hobby uit te oefenen. Ook deze week hebben we op de zaterdagavond na weer iedere dag in de bistro gegeten waar vanaf de maandag de over buurtjes er ook gezellig bij kwamen zitten. Als je daar dan zit gezellig met mede vissers dan smaakt het eten nog beter en de sfeer zat er dan ook iedere avond goed in. Nog even natafelen met een biertje en daarna weer de lijnen uitvaren en hopen op een leuke vangst in de nacht.
Vanwege het mindere weer hebben we alleen de eerste drie dagen kunnen zwemmen maar er waren alternatieven genoeg. Zo zijn we een middagje wezen shoppen in Moulin, dat ligt maar op een half uurtje rijden en zijn de over buurtjes een middag naar La Pal geweest. Ook zij hadden zich daar prima vermaakt. Ook iedere dag een paar uurtjes op de penvijver vissen was zeker geen straf! De ene middag ging het uiteraard beter dan de andere maar het gemiddelde lag toch ruim boven de drie vissen per sessie. De wedstrijd op de penvijver werd deze week op donderdag gehouden maar deze was in de stromende regen. Er werden dan ook genoeg grappen gemaakt dat er een aantal zaten te vissen zonder aas om maar geen run te krijgen haha. Toch werd de eerste vis gevangen door Gerrie en Peter (prive gast van Anton en Diaan) mocht er gelijk daarna ook eentje vangen. Gerrie wist tegen het einde nog een snoek te verleiden maar Anton vond dat deze vis niet telde. Uiteindelijk ving Peter zijn tweede karper wat hem dan ook de terechte eerste prijs op leverde.
Beide weken hebben we nu kleine kinderen op de andere stek gehad. Rob en Madelon hadden hun 3 jarige tweeling meiden bij en Sharon en Arjan hadden hun bijna 4 jarige zoontje bij. Er is bij ons daaruit wel aantoonbaar gebleken dat Windmill Lake niet geschikt is voor kleine kinderen. Begrijp ons niet verkeerd, we wisten dat we met deze tweeling op vakantie gingen omdat we samen met Rob en Madelon het totale water hadden afgehuurd en we hebben zelf ook altijd onze 5 papegaaien bij die voor de nodige herrie kunnen zorgen en wat onze kinderen zijn. Ook Jason, het zoontje van Sharon en Arjan heeft zich keurig gedragen echt waar maar je merkt hier op Windmill Lake gewoon echt dat er pure rust is. In de avonden kun je "normale" gesprekken voeren als je een beetje je best doet op stek 1 met stek 4. Als de ene stek dus geheel stil is en de andere stek enthousiast aan het kletsen is kun je bijna alles letterlijk verstaan. Windmill Lake is een relatief klein water en de stekken 1 en 4 liggen tegenover elkaar. In de avonden met alle rust in de natuur draagt geluid veel verder dan dat je in de gaten hebt. Met kleine kinderen kun je hierdoor dus snel de rust van de andere gasten verstoren. De rust die ze juist heeft doen besluiten om een weekje Windmill Lake te boeken.
Nogmaals wij hadden er geen last van en met onze papegaaien maken wij wellicht meer geluid dan een kind wat niet naar bed wil maar voor een willekeurige andere gast kan dit wel hinderlijk zijn en daarom adviseren Anton en Diaan niet voor niets dat dit geen "kindvriendelijk" water is. Andersom hebben Diaan en Anton er wel werkelijk alles aan gedaan om het de kids goed naar de zin te maken. Voor de dametjes werden pannenkoeken gebakken en Jason heeft een aantal keren kip nuggets en frikandel gehad waar hij heerlijk van heeft zitten smullen. Inmiddels hebben we dan ook alweer geboekt voor volgend jaar!
Eind augustus doen we weer mee met het KWO- weekend op De Karperhoeve en in november staat er nog een trip naar Wild Lake in Italië op de planning maar we kijken nu alweer uit naar onze reis richting Windmill Lake...
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Windmill Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

8014 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 61.783 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Dynamite Baits
NTEC
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits
PK Baitboats
MTC Baits
Korda
Nash Tackle
Grain Baits