Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Hans & Evert - Karpervissen in Frankrijk op Lac de Villedon!

Week vanaf 28 mei op Lac de Villedon
Ipv 16:00 mochten we om 12 uur al naar onze stek. Bootje en bij-boot gevuld met al onze spullen en naar stek 21 gevaren. Droog over en al onze spullen naar binnen en onder de overkapping. Heel veel regen en onweer. 16 uur hengels opgetuigd en te water 1 voor 1.
Zaterdag 28 mei
1 - Evert op hengel 7 18:15 Karper 12,42 kg
Onrustige nacht, enkele losse beetmeldingen zonder vervolg. Later op de zondag dat we ook hier in de nacht veel bezoek hadden van de familie beverrat of was het nou bevermol gelet op zijn slechte ogen.
Zondag 29 mei
5 uur mooi licht en helder, slaat al gauw om naar donker bewolkt met veel wind en buien. Evert maakt nog even vrienden met de bewoners van stek 1 door 2 x met de voerboot de markeerstaaf te ronden. En heel harde hee, van onze Belgische buurvrouw op de dijk, alias Sidonia Slabek tot gevolg. We zwaaien vrolijk terug met een dikke sorry. Een hele rustige zondag qua aanbeet. Het vele toegevoegde water uit de hemel en de omstandigheden maken het vissen aan de kant van de geul belabberd en slecht.
Maandag 30 mei
Regen, regen, regen en af en toe heel harde regen. De wateruitloop naast de cabin stoomt als een gek. Lekker want we kunnen nu wat lokmiddelen mee laten gaan met al dat regenwater wat uitstroomt in het meer.
2 - Hans op Hengel 7
16:30 Karper 16,69 kg
3 - Evert op Hengel 3
18:45 Karper 8,8 kg
Dinsdag 31 mei
He, lekker voor de verandering worden we een keer wakker met echte regen.
Inmiddels is het 16:15 en regent het nog steeds. We gaan na uitvoering van alle mogelijke acties gericht op het verhogen van de kans om vis te vangen, ieder een spelletje op de tablet doen.
Woensdag 01 juni
Eindelijk het is juni, wat is dat nou weer verdulme, nog geen zon. Een hele lange dag vol inovatie, bedenksels en natuurlijk worden alle mogelijke tactieken en technieken in stelling gebracht. Hoogte punt van de dag is de Kebab met feiten en vieze Franse mayonaise. Ook deze maaltijd krijg ik wederom niet helemaal op.
Na het eten nieuwe insteek, de aanbevolen 8 stekken brengen we terug naar 4 en varen 2 hengels uit per stek. Links op 2/3e naar de steiger liggen de eerste 2 hengels. De fishfinder ziet idd een hoog fish-gehalte op deze stek. De hele nacht blijven de hengels liggen, afstandsbediening in het huisje. Elf uur gaat het licht uit en lig je hoe dan ook wederom enigszins gespannen op bed.
Donderdag 2 juni
08:00uur en na 4 latjes uit een lattenbodem terug te hebben gezet in de hulzen, na ze te hebben omgeruild met die bij het voeten en hoofdeinde. Franse lattenbodems zijn schijnbaar allergisch voor mensen die om de haverklap overeind komen omdat ze denken iets te horen of te zien.
Helemaal niets in villedon, helemaal niets in villedon, helemaal niets, helemaal niets,,,,,,,,,,,
Hoge verwachtingen hadden we gisteravond nog zo rond 7 uur.
Vrijdag 3 juni
Laatste hele dag vissen. We zullen laat in de middag het eerste bootje vol terug varen. Spullen die we niet meer nodig hebben, zwembroek, korte broek, zonnebrand etc. In de ochtend wederom om de beurt douchen en aflos. Moet het toegeven, de douches zijn heel goed en lopen lang genoeg, zelfs om je te scheren. Wederom vanaf 11 uur alle 8 hengels uitgevaren op 4 stekken oude stijl( 2 hengels per afgeladen voerbootje) red devil + red devil stick + red devil bait-booster. 16:00 de boot vol met spullen naar de steiger gevaren en gelost in de auto door Evert. Hans blijft op de stek en bij de hengels voor de gelijkmakende beurt. Hengels blijven zo wie zo staan tot 20:00uur.
4 - Hans op Hengel 2
17:15 Karper dikke 20KG + (jammer maar de weger zit in een van de tassen en tonnen in de auto.
Na goed overleg na deze opsteker blijven de hengels liggen tot 23:00uur. Ook het zonnetje begint nog even 5 minuten te schijnen, we worden beloont voor ons doorzettingsvermogen. Vele vissers van de andere stekken zijn al voortijdig dagen en dagen met de noorderzon vertrokken. We hebben er wat voorbij zien komen. Ook vanmorgen begon de uitreis. De meeste hebben sinds maandag helemaal niets meer gevangen.
19:00uur op vrijdag komen en mogen de eerste nieuwe vissers al naar reeds beschikbaar gekomen stekken varen. Waterig zonnetje, wind gedraaid naar het oosten en een onheilspellend donker oplopende lucht. 20:00uur is alles in opbouw weer helemaal uiteen gebroken.
We vangen uiteindelijk helemaal niets meer, geen stootje, geen run. 00:00uur hebben we alles schoon en opgeruimd. We zetten de koffie klaar voor morgenochtend en gaan lekker naar bed.
Zaterdagochtend na ontbijt en koffie, de thermoskan gevuld en de cabin aangeveegd. Laatste spullen in de boot en na het afrekenen, koffie en napraten met het restje bikkels wat ook de week heeft afgerond gaan we op weg naar huis.
Dat naar huis was niet zo makkelijk als de heen weg. Door onze gesprekken met Limburgers die kwamen wisten we al dat de tol/snelweg tot aan Orléans was afgezet.
We hebben vanaf Virzon middels stukken N20 met vele omleidingen Parijs bereikt. Vooral Orléans was een grote watermassa. Alles stond onder water. En alle groten velden met gewassen leken wel op de Everglades waar grote rotsblokken doorheen gerold waren. Complete distributiecentra van vrachtwagens met laad perrons stonden geheel onder water. Een grote puinhoop. We zijn uiteindelijk goed thuis gekomen. We hebben al met al toch weer een hele mooie week gehad waar een zwaar beroep werd gedaan op je vaardigheden gelet de weersomstandigheden. Op de kant 2 t/m 15, 16 werd redelijk gevangen, brede waterstukken tot aan de geul.
op de geul en er over aan onze kant werd weinig gevangen. En waar veel werd gevangen was het veelal 6 - 8 kg. We zijn weer een ervaring rijker. Volgend jaar is geboekt, net bevestiging gehad. Nieuw water voor ons, nieuwe uitdaging.
Het eten, de accommodatie en het personeel was top, super. Ons hoor je niet klagen, ook de pasta was toppie op Lac de Villedon!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
Cipro Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Grain Baits
KWO
Nash Tackle
NTEC
Korda
Dragon Baits
PK Baitboats